Rubrik

Fy fasen vad skönt det känns att i princip vara klar med dagens lista! Är bara dusch, noppning och färgning av ögonbryn som är kvar :) Känns sååå skönt!
Jag hann med en promenad idag, men nog var jag verkligen ute i sista sekunden.. Med rätta kläder så frös jag inte idag heller, trotts dessa -21 kalla grader som varit, bara isiga ögonfransar ;p hehe. Imorgon ska jag bannemej ut på en promenad tidigare, mycket skönare att gå ut när det är ljust ute!

Ska nu kasta i mig lite mat, middagen har inte blivit av än..


Tisdag

Kallt idag också..
Väntar på att ugnen ska bli klar så jag kan sätta in kycklingen.
Måttade mig idag, har gått 4 veckor sedan jag gjorde det sist, och resultaten var väl inte direkt det jag hoppats på.. Måste verkligen skärpa mig..

Nå. Nu fick jag in kyckligen så hoppas den inte tar allt för lång tid på sig att bli klar så jag hinner ut på en promenad innan det blir mörkt ute..

Måndag

Trött och seg.
Börjat beta av min lista med saker att göra.
-19 ute. Frusna jag funderar då på om jag vågar mig ut på en promenad. Ska leta upp mina fotvärmare, utan dem kommer mina tår frysa bort.


Söndag

Och så var den tråkigaste dagen på veckan här..

Sov länge idag, känner mig lika trött nu som när jag somnade. Ögonen är väldigt grusiga.
Ska väl gå och ta fram kyckling. Glömde bort att ta fram den igår..

Älskling..

Orkar inte med mina långa inlägg, så jag ska fatta mig kort.

Både jag och Fredrik har fått oss nya mobiler idag. Jag fick mig en HTC Wildfire S och Fredrik en Samsung Galaxy S2 som han dregglat efter.
Lekt med mobilerna sen vi kom hem.

Efter en natt med mardrömmar har inte mina tankar varit vidare ljusa idag. Tankarna höll på att dra ner mig rejält när vi var påväg hem. Fredrik såg så klart att något inte var bra med mig.. Tänk att något så litet, som att den man älskar tar och håller en i handen, kan göra så mycket!
Huvvaligen. Vill inte veta vad jag hade gjort idag om jag inte träffat Fredrik..


Fredag

Alltid lika roligt att betala räkningar! Not!
Den här månaden blev det lite dyrare, så det sved lite ;p

Annars idag då?
For till skolan på morgonen och gjorde provet. Tyckte inte alls det gick bra. Förhoppningsvis lyckades jag skrapa ihop till ett godkänt, men det återstår att se.
Fick ta Mercan till skolan på morgonen eftersom Fredrik skulle fixa goffen inför besiktningen. Fredrik har "pimpat" bakljusen, vilket inte är tillåtet, så han skulle byta till ett par lagliga. Gick inge bra för hans lag ;) Bagage luckan hade frusit ihop totalt ;) höhö.
Åkte in till Kalix med Fredrik, han lämnade av mig på skolan så jag kunde lyssna på informationen om nästa veckas arbetsområde. Under tiden for Fredrik och besiktade bilen, endast 2st tvåor ;p inte illa! Bakljusen såklart var ju ena, andra var ett avgasläckage som vi vetat om, men hoppats på att de inte är så illa att man får en tvåa på besiktningen ;p
Fredrik kom och hämtade mig när infon var klar på skolan, åkte då och beställde lite grejer som behövs när Fredrik ska fixa goffen nästa helg :)
Handlade innan vi åkte hem.

Här hemma har det inte blivit mycket gjort. Blev tacos till middag, sett några avsnitt av Prison break. hoh, den serien får verkligen mitt hjärta att slå! Jävlar vilken spänning de är hela tiden ;D haha.
Fredrik åkte iväg till Granån för att hjälpa sin bror med något. Skulle inte ta så lång tid, men han har nu varit borta några timmar..

Vette tusan vad man ska hitta på.. Blir väl att spela lite Mahjong innan jag hoppar i duschen och sedan i säng ;p Eller tusan, är nog kring 10 grader i sovrummet, så tror inte det blir att lägga sig på ett tag.. Fredrik lovade att ta in ved när han kommer hem. Veden tog slut tidigare ikväll. Har inte orkat gå ut och hämta någon eftersom han lovade, och trodde ju att han skulle komma hem ganska snabbt..
Aja. Har ju spel som kan fördriva tiden lite tills Fredrik kommer hem och man får upp värmen i sovrummet..

suck

Borde egentligen ligga i sängen nu, men se det går inte! Måste plugga.
Under dagen försökte jag sitta och läsa på datorn, men i helvete det gick. Hittade ingen skön ställning att sitta i och blev bara snurrig i huvudet av att sitta och läsa all den där texten på datorn..
Bestämde mig för att installera skrivaren, gick ju åt helvete. Wordpad började fucka upp sig totalt. Laddade ner Open Office som för det mesta gjort som jag velat på min gamla dator. Även de fuckade med mig, tog evigheter innan jag fick det installerat.
När jag trodde allt var fixat så började jag försöka skriva ut.. Wohoo.. Den började skriva, men slutade efter halva första sidan, sköt ut pappret och började göra om samma sak igen... och igen... och igen..
Snacka om att jag tappade humöret.
Lugnade ner mig lite och gjorde några rengöringar på skrivaren. Medans jag väntade på att matningsrullen rengjordes klev Fredrik in genom dörren. Han klickade lite för att se om inställningarna var rätt, vilket de var. Testade skriva ut ett papper, och TADAAA! Jag fick ut alla papper som jag suttit och jävlats med i två timmar.
Tråkigt jävla less jag var.

så njäe, nu är de väl bara att sätta sig med papprena och läsa lite till, sen är det sängen som gäller. Känner mig inte alls redo för en skrivning imorgon. Kommer köra på den totalt.

....

Behövde inte tjata på Fredrik, kan hända att vi fixar gymkort redan på fredag ;p Skulle prata mer om det imorgon :)

Har ett annat beslut som "måste" tas..
Vill jag?.. Ja!
Till 100%? .. Hmm, vill jag de?
Har jag tid? .. Egentligen inte.
Är det något jag vill satsa på? .. De kan man säga, på sätt och vis ingår de i några av mina framtidsdrömmar..

Åååh.. De är den där tiden som är ett stort hinder.. Jag kan inte göra allt som jag vill göra, för då blir utbildningen lidande utav det.. Det vill jag ju inte..

Sova var det ja! Får fundera lite mer på den där saken.. Är ju inte ens säkert att jag får "vara med". Måste väl bestämma mig ganska snabbt om jag ska "anmäla" mitt intresse eller inte..

Träning

Känns inte så dumt ändå, de här med träning!
De här zumba passet gick sämre än förra veckan, men lika roligt var det ändå! Vågade inte köra fullt ut nu heller. I och för sig hade det varit svårt att köra fullt ut när man inte hänger med i rörelserna.. Så jag känner mig inte nå vidare trött i kroppen, nu känns det som att jag lätt hade klarat ett pass till ;p

Börjar känna mig mer och mer taggad för att träna.
Tror fasiken att det blir att fixa ett gymkort nu när jag fått lite pengar! Fredrik får ju även sin lön nu, så ska tjata lite på honom, så jag slipper vara ensam, det klarar jag inte av så här i början :)

Onsdag

Sovit på tok för länge idag.. Hade sällt alarmet på mobilen, men den jäveln hade såklart fått nå fnatt och stängt av sig själv.
Blir att köpa en ny mobil till helgen, om dem nu har någon inne i butiken.. Blir inte någon äcklig Sony Ericsson nå mer iallafall. Bara en massa problem, deras mobiler var bättre förr. Fredrik ska även få en ny mobil av mig, hans sjunger på sista versen efter 4 år, hehe. Böjd som en banan och luckan vill inte sitta som den ska ;p haha.

Nå. När jag vaknade var jag utan ström. Var ju inte direkt roligt. Tur att man har en laptop, så för att ha något att göra satte jag igång och pluggade. Fick en hel del gjort, nu är det bara att sitta och läsa igenom allt inför provet..

Nu är det bara att sitta och vänta på att klockan ska gå så jag kan åka in till Kalix, det är Zumba dag idag! ;)

Tisdag

Försov mig på morgonen.. Hade ställt klockan på halv sju, men vaknade tjugo i nio.. Tur de, blev inte mer än 5 minuter försenad till lektionen.

Är så stressad med att hinna klart med frågorna på det här arbetsområdet. Känner att jag måste bli klar idag, om jag ska hinna plugga ordentligt till provet som är på fredag.. Tidigare hade man en vecka på sig, men inte nu.. Känns inge vidare..

Aja. Ska gå ut på en promenad med mina pojkar och försöka varva ner.
Ställde mig på vågen igår, vet inte om de är vågen som är värdelös, men den visade +1kg.. Då betyder det alltså att jag gått upp ca 10 kg på ett år. Känns inge vidare, eftersom det helt enkelt beror på dåliga matvanor, godsaker på helgerna (å de som blivit kvar under helgen har jag småätit under veckorna) och på tok för lite motion. Nu måste det bli ändring på det hela.
Jag hade kunnat acceptera 10 kg extra om det funnits en riktig anledning till det, och ja, lathet och "tidsbrist" räknas fan inte dit.. Inte konstigt att mina byxor börjat skava nå fruktansvärt mot höftbenen..


Måndag

Mensvärk från helvetet. Magen är alldeles svullen och det känns som att en ailien ska gräva sig ut när som helst.

Börjar sakta men säkert förstå varför folk säger att Medicinsk grundkurs är jobbig. Mycket saker man ska lära sig på kort tid.
Det handlar inte om att de inte är intressant, för de är det! Finner denna kurs väldigt intressant och lärorik! MEN, att lära sig de angivna arbetsområdena på en vecka, det klarar jag inte av. Plugga mer, javisst, men då kommer jag absolut inte ha någon fritid, vilket min stressade själ inte klarar av.

Har gjort hela min "att göra" lista idag! Förstå vad nöjd jag känner mig med mig själv! Den innehöll bland annat plugg, hämta in massa ved, promenera med pojkarna, gjort lite hemma träning, haft igång en tvätt osv osv. Eller nej, en sak har jag inte gjort - dammsugit.
Pluggandet tog för lång tid helt enkelt. Får överleva med hundhår på golvet till imorgon.

Nu ska jag ringa min gubbe, om han inte redan har somnat. Sedan är det en dusch innan läggdags för min del. Känner mig inte alls taggad över att fara till skolan imorgon. Kommer inte klara denna muntliga del heller. *suck*

Söndag

Mina hjärnspöken lyckades visst hitta mig idag.
Sen lite plugg ångest på det också.
Jag måste verkligen skärpa mig och lära mig att prioritera det som är viktigt. Samtidigt måste jag börja ta hand om mig själv och få tid med att göra saker som jag vill göra.


Lördag

Tårtan är i ugnen ;p Ska bli intressant att se hur den smakar!

Annars har man inte gjort så mycket idag förutom att baka, städat och duschat.

Fick nyss veta en rolig grej! Ååh jag är helt.. Går inte att förklara ;p haha.
vill inte berätta vad de är, men det handlar inte om mig :)

Fredag

Denna dag är "att göra-listan" ovanligt lång, och det går väldigt sakta att beta av den.. Gillar inte alls så här långa listor, men så blir det när man måste skjuta upp allt som har med hemmet att göra om jag ska lyckas bli godkänd i den här kursen, vilket verkar vara omöjligt.
Jag satt i 4 timmar igår och höll på med frågorna, och jag är ännu inte klar.. Kommer gå åt helvete i den här kursen helt enkelt. Omöjligt för min del att lära mig allt de där på en vecka.

Jag och Fredrik har fått en dille på köttfärsbiffar, så idag ska vi och handla och så ska vi göra ett stort lass med biffar! ;) nom nom nom!
Ska även baka lite, mamma och syskonen kommer hit imorgon :)

Nej. ska nu ta och förbereda mig inför att åka till Kalix. Ser ut som ett jävla slusk i mitt smutsiga hår, men har inte tid att duscha innan vi åker. Hoppas verkligen att jag får tid att ta en liten dusch ikväll..

Zumba ;)

Första Zumba passet är nu gjort!
Efter några om och men, panik och nervositet, så kunde jag faktiskt tycka att det var lite roligt ;) haha.
Får se om man åker på någon träningsvärk, känner mig inte så trött i kroppen nå mera.. Vågade inte köra fullt ut under passet, jag är ju lite som jag är ;p hehe. Kanske vågar köra hårdare nästa vecka?

Har lite ångest över att jag inte pluggat igår eller idag. Imorgon blir det att plugga stenhårt och få klart alla frågor, sedan måste jag plugga på frågorna i helgen.. Som de är nu så borde jag inte göra annat än att plugga om jag ska lyckas bli godkänd..


Onsdag

Gårdagen var väl inte direkt händelsefull ;p hehe.
Informationen gick snabbt så jag hann vara med under hela, vilket var skönt! :)
For och handlade lite med Ronja på ica innan vi åkte hemåt. Blev bara kyckling och potatissallad till middag, orkade inte allt börja laga mat. Var väldigt trött efter 5 timmars sömn.

Blev att köra Ronja till skolan på morgonen. Var tänkt att hon skulle åka buss, men efter lite tjafs blev det helt enkelt så att jag var tvungen att köra henne, en väldigt onödig resa enligt mig. Tog med mig hundarna för att passa på och stadsträna lite. Blev ingen lång promenad då det var kallt och Felix då började strejka.
Var väldigt trött idag också då det bara blev att sova 4 timmar. Så när jag kom hem blev det att lägga sig i soffan och ta igen lite förlorad sömn.
Hade lätt kunnat fortsätta sova, men ska iväg ikväll, så då går det inte att sova ;) Börjar bli nå fruktansvärt nervös. usch usch usch :p haha.


21 år

Jahapp, då är det tydligen ens födelsedag och jag blir 21 år gammal. Känner mig inte som någon 21-åring, känns fortfarande som att jag är 18 år, skillnaden är väl bara siffrorna och att jag har blivit liiite klokare när det gäller livet ;p haha.

Idag är det skola som gäller. Har en kort lektion idag, men ska stanna kvar en stund och lyssna på informationen om veckans arbetsområde. Kommer inte stanna hela informationen, lillasyster Ronja ska komma till Folkets hus när hon slutat skolan och sedan ska hon vara med mig :) Ronja kommer hit och sover idag :) Det blir roligt :) Hon ville väl inte att jag ska vara ensam på min födelsedag ;) haha.
 
Ska nu värma upp en på tok för tidig lunch.
Vill egentligen inte äta ordentlig mat såhär tidigt, magen brukar börja göra små ont då, men jag måste få i mig något annat än smörgås om jag ska kunna hålla hungern borta tills jag kommer hem igen :)

Måndag

Skön start på dagen idag :)
Vaknade lite efter nio, gick ut med hundarna på gården och skottade lite.
Efter att ha fixat frukost åt mig själv och pojkarna bestämde jag mig för att vi skulle ut på en promenad :) Var verkligen skönt!
Håller nu på och väntar på att vattnet ska börja koka så jag får mig lite spagetti till köttfärssåsen :) Lunch måste man få i sig om man ska orka vara ute och skotta :)


Middag

Sitter och väntar på att gubben ska bli klar vid spisen, han håller på och gör sina matlådor just nu, så då får jag helt enkelt sitta och vänta tills jag kan börja med middagen :)
Har väldigt dålig inspiration just nu när det gäller mat, det enda jag kan tänka på är de där goda köttfärsbiffarna med potatis och den förbaskat goda såsen! ;D haha. Den maträtten får då vänta i några veckor, vill inte tjata ut den redan :)
Idag blir det köttfärssås och spagetti. Ska inte göra den vanliga, tråkiga köttfärssåsen som jag brukar göra, utan nu ska jag köra i en massa svamp å annat smaskigt :)


Söndag

Idag är nacken i princip återställd! Fasen så SKÖNT!!
Fick ett raseriutbrott igår, gick och kastade mig i sängen och avreagerade mig. När jag lugnat ner mig höll jag på att somna och måste ha slappnat av rejält, för när Fredrik kom in i sovrummet och sa åt mig att komma ut därifrån så var nacken mycket bättre.

Har lite saker som behöver göras idag, så ska väl sätta igång :) Försöker få Fredrik att sätta igång han också, men han har fastnat framför tv:n ;) haha. Erik och Mackan är så jävla bra ;D

Lördag

Något jag verkligen avskyr är att fara och handla utan att veta vad det egentligen är man ska handla. Mjölk var det enda jag hade i huvudet.
Blev på väldigt dåligt humör medans vi var på ica.. Fredrik frågade vad vi skulle äta. Han borde vid det här laget ha lärt sig att jag hatar att stå i en affär och försöka komma på några maträtter. Bad honom själv komma på något gott, men det enda förslag jag fick var makaroner och korv eller spagetti och baconsås. Urk.
Fredrik plockade på sig falukorv och makaroner så han kan göra matlådor imorgon. Icket att jag sätter det i munnen. Är så fruktansvärt less på den maten.
Så nu sitter jag här och funderar på vad man ska äta.. Är så less på all mat vi gör. Senaste halvåret har vi i princip ätit samma maträtter varje helg. Pasta carbonara, hemmagjorda hamburgare, makaroner och korv, Skrovmål från Sibylla, osv osv..

Nej. Ska väl gå och smörja in mig med mer tigerbalsam medans jag fortsätter fundera på det här med mat..

Kväll.

Har äntligen blivit liiite bättre i nacken. Kan nu vrida huvudet ganska mycket åt höger, men det gör fortfarande ont. Jag hoppas på att det äntligen håller på att släppa. Ipren har jag knaprat hela dagen, och Fredrik har smort in nacken och axlarna med tigerbalsam. Kan väl inte direkt påstå att det känns som att tigerbalsamet hjälpt mig direkt, men man har ju sitt önsketänkande.

Suttit och pluggat, så nu är alla frågorna gjorda! Skönt! Nu är det bara att läsa på som gäller :)

Fredrik fick för sig att han skulle beställa ett spel och frågade sedan om det fanns något jag ville ha, typ en bok eller liknande. Började direkt fundera på någon bok som jag vill ha just nu, men så kom jag att tänka på att jag vill ha ett spel jag med ;) Har länge suktat efter Sims 3 Husdjur. Var inte direkt dyrt, så Fredrik klickade hem det åt mig :D Lycklig tjej! ;) Det blir min födelsedagspresent, och lika glad för de är jag! :)
Vet dock inte när jag ska hinna sitta och spela.. Sysslorna här hemma + en massa plugg tar upp nästan all min tid..

Fredag

Sovit som ett rövhål i natt.. Vaknat så fort jag har vänt mig om i sömnen eller vridit på huvudet.

Testade ta en riktigt varm dusch igår natt, och det mjukade väl upp lite..
När jag vaknade i morse blev det att smörja in med Zon, ta en Ipren och lindade om halsen med en halsduk.. Fredrik började prata om något liniment eller liknande som han alltid använde tidigare. Får väl åka in till Kalix och köpa nå sådant och testa.. 

 

Aj

Nackspärr? Mycket möjligt.
Dock vet jag inte om det är normalt att det sprider sig som pesten?
Förrut var det vänstra axeln och vänster sida om nacken som gjorde ont.
Nu gör det ont lite överallt som har med vänster sida att göra.. Det har börjat strama åt i bakhuvudet, bakom örat, i örat, käken på vänster sida, en del av halsen på vänster sida osv osv..
Ipren kan kyssa mig i arslet, det funkar inte alls. Zon kan också kyssa mig där bak, det hjälpter inte heller något.
Har så fucking jävla ont, vill bara börja lipa som ett litet barn.

Torsdag

Igår blev det inte mycket gjort när jag hade så ont i nacken och kände mig hängig.
Efter 10 timmars sömn så känner jag mig inte lika hängig längre, lite slemmig i halsen bara. Nacken gör fortfarande svinigt ont, men jag försöker massera, ta Ipren och smörja in med Zon. Masserandet funkar lite, men jag kommer inte åt vid skuldran där jag känner att värker.. Fredrik får ta och massera igenom det onda sen när han kommer hem :) Eller, jag hoppas iallafall att han orkar, för jag skulle verkligen behöva det :)

Hade tänkt ta en promenad idag, men det blir inte av. Ska istället satsa på plugg medans jag känner mig hyffsat i form. Ska även försöka städa, men får se hur det går. Ska göra så gott jag kan med min onda nacke, sedan får jag hoppas på att Fredrik kan hjälpa mig med det jag inte klarar av :)
Tänkte byta gardiner i köket, men får se om jag klarar av det, annars får jag vänta på Fredrik. Han får då i uppgift att ta ner julgardinerna och sedan hänga upp de andra när jag strukit dem :) Tror nog han går med på det :)

Så aa. Köttfärsbiffarna ligger i magen, så behöver inte tänka på mat nu på ett tag, så ska väl sätta mig ner och plugga.

Onsdag

Vad kan man säga om denna dag?
Vaknade av väckarklockan som står i köket, vid 7.45.. Hade stoppat mobilens alarm på 7.00 men det visade att mobilen stängt av sig under natten. Jävla skräp mobil som håller på och tjorvar ibland..
Kom till skolan i tid ändå. Skönt.
Varit till Happis en sväng med Gabbi och Elias :) Lika trevligt som vanligt :)

När jag kom hem satte jag igång och lagade mat. Köttfärsbiffar, massor av stekt lök, och så sås och potatis till det :) Annars så har jag inte varit så jätte förtjust i köttfärsbiffarna jag gjort, när jag använt pulversås. Nu gjorde jag såsen helt själv, oooh så gott det blev!! Imorgon blir det att äta det igen, och jag längtar! ;)

Vet inte om jag håller på och bli sjuk eller vad som är fel.
Har haft ont i nacken i några dagar, har gissat på att det beror på att jag sovit på något konstigt sätt. Men när jag lagade mat började jag känna mig väldigt hängig och nacken blir bara värre och värre. Fryser gör jag också även om jag eldat lite så det är 22 grader i huset..
Tur att jag inte har något viktigt som behöver göras förrän nästa vecka.. Skulle väl egentligen behöva plugga, men eftersom jag mår som jag gör just nu så skjuter jag upp det tills imorgon. Hoppas jag mår bättre då. Vill inte heller bli sjuk nu när Fredrik kommer hem imorgon :(


Promenad

Vilken skön promenad de var!
Lotus fick springa lös efter lillvägen, orkade inte släppa lös Felix idag eftersom han ibland vägrar lyssna på inkallning, och tjorv är det sista jag orkar med idag. Har haft nog tjorv i morse!
Lotus var heeeelt tokig på promenaden! Hoppade upp på snövallarna, plöjde genom snön och var allmänt galen :D haha. Så han är lite trött nu, fysiskt iallafall. Ska köra lite klicker med honom senare :)

Ska ta och hälla i mig lite vatten och vila lite innan jag tar och sätter igång en tvätt osv :)
Morgonen var riktigt dålig, men nu börjar jag känna mig på bättre humör! :D


VG!!

Wohoo!
Fick idag reda på att jag fått VG i kursen Organisation och Ledarskap! :D
Läraren sa en sak som jag hört flera gånger tidigare: "Du är väldigt duktig, jag har sett under lektionerna hur du är och vet att du kan mer"..
Ja, det har jag hört från flera lärare. När jag väl fått ett bra betyg så förstår ju jag själv att jag kan göra bättre ifrån mig, bara det att jag inte lägger nog mycket tid på pluggandet.
Fick tillbaka mitt prov, men har inte läst lärarens kommentarer än. Ska sätta mig ner och gå igenom provet när jag kommer in igen :)

Efter skolan for jag på apoteket en sväng. Det stället är rena guldgruvan för mig! För det mesta så älskar jag apotekets produkter! Sen så tål jag dem också, vilket är en stor anledning till varför jag far dit och köper hudprodukter :)

Ska nu ut och promenera med hundarna en stund :) Man måste passa på medans det är ljus ute :)

Tisdag

Var ett tag sedan sist som jag lyckats vakna kl 7.
Igår kväll när jag skulle lägga mig i sängen blev jag rädd för att jag inte skulle lyckas stiga upp när alarmet går igång, så satte både väckarklockan och mobilen på köksbordet. Annars brukar jag lyckas strunta i väckarklockan eftersom den stänger av sig själv efter ett tag.. Mobilen brukar ligga i sängen och då stänger jag av den i sömnen.
Nå, idag gick det iallafall bra!

Hundarna har fått vara ute på en morgonrunda, både jag och hundarna har fått i oss frukost och suttit framför tv:n och tittat på Vakna med the voice :)
Ska nu gå ut snabbt och sätta i motorvärmarsladden på Goffen, sedan är det duschen som gäller :)

Måndag

Äh.
Jag kommer inte på något att skriva.

Den här veckan har jag inte skrivit upp så många saker i min almenacka. Skönt. Alla dagar är det mindre än 10 saker jag ska göra per dag. Kan säkert dyka upp nå mer, men man får se..

Sitter och funderar på om jag ska beställa nå lakan. IKEA's lakan ids jag inte börja med. Har haft de en gång och de blev fulla med noppor efter man använt dem några gånger. Hatar noppor. Usch.
Visst, de går att ta bort, men att hålla på och försöka få bort noppor från sängkläder orkar jag inte. Kläder kan jag acceptera, de är lättare att få bort.


Hmm..

Många funderingar just nu..
Mycket jag vill göra på en gång..

Sitter och funderar på nya gardiner till köket. Hittar dock inga som skulle kännas rätt i köket.
Nå, bara fortsätta leta..

Tatueringsfunderingar.. Vet inte vart jag ska börja! Finns så mycket jag vill göra, men vill stressa fram något motiv, vill att allt ska vara väl genomtänkt så man inte ångrar det sen! Dock blir det svårt att tänka igenom en sak då man har så mycket annat man vill ha.. hehe. Världsproblem ;)
Måste ta och bestämma mig för vad av alla mina idéer som ska få bli verklighet först.. Har ett motiv som jag vill ha, men då måste tatueraren vara äckligt bra på porträtt.. Så får fortsätta fundera på den..

Ja de var några kvälls tankar..
Ska värma mig en kopp varm choklad i hopp om att det ska göra mig trött så jag kan somna någon gång.
Imorgon måste jag in till Kalix och göra lite ärenden..
Igår köpte jag skavsårsplåster i förebyggande syfte, ifall jag får skavsår av de nya träningsskorna. Idag upptäckte Fredrik att det bara fanns ett plåster i lådan. Jävligt roligt att ha betalat typ 30 spänn och så finns det bara ett plåster där. Finns väl inget jag kan göra åt det egentligen, mer än att köpa nya men se till att lådan innehåller det den ska innan jag betalar. Kan ju inte direkt bevisa att jag inte använt plåstrena!
Jävla snåla jävlar som snor plåster från affären. De hade ju kunnat ta hela jävla lådan istället för att någon annan sen ska ta en i princip tom låda!!

Lördag

Få se nu. Vad har hänt idag?

Jo. Vaknade tidigt (tidigt för att vara mig), åkte in till Kalix med Fredrik för att se om Intersport hade öppet. Javisst! Fick mig ett par träningsskor ;) Blev så till mig i gasen när jag hittade mig ett par skor som passade mina stackars fötter, så jag slog till med en sporttopp ;) Fick dock min vanliga små ångest när jag skulle prova några stycken.. Tur att Fredrik kände tjejen som hjälpte mig, då blev inte ångesten lika stor när hon kom in i provhytten och skulle känna ifall toppen satt som den skulle :) Jag med halvnaken överkropp inför andra personer = big no no.. Men bra träning för min sociala fobi :)
For på Buffoné och hämtade pizza ;p Vi var så hungriga eftersom vi inte ätit frukost innan vi for hemifrån :)
Satt och såg lite Prison Break medans vi smaskade i oss maten. Hoh, vilken jävla hjärtklappning jag får av den där serien! Har glömt bort hälften av det som händer, så sitter där och hejjar på, studsar i soffan som en tok osv ;p haha. Den serien får verkligen igång mig! Igår kväll satt jag med världens handsvett ;D haha. Fredrik fick verkligen skratta åt mig igår!

Nå. Vid 18-tiden åkte vi in till Granån. Fredrik skulle bara prata lite med sin pappa som var och hjälpte sin vän med traktorn :) Slutade med att vi tog in mercan i garaget för att titta på låsen.. Gick ju inge vidare.. Låset Fredrik tagit sönder med skruvmejsel gick dem igenom. Yepp, där fanns en massa sand och annat mojsigt. Inte konstigt att låset slutat fungera.. När vi stod där och höll på så kom vi även fram till att nyckeln mest troligt inte passar till passagerardörren eller bagageluckan. Vi hade inte tänkt på det tidigare, men vi insåg att förardörrens lås och tändningslåset måste vara bytt någon gång tidigare.
Så nu gäller det att hitta nya lås till mercan :)

Nu ska vi sätta på ett nytt avsnitt med Prison break, ska redan börja med säsong 2! :)


Min nya favoritbild <3Lätt min nya favoritbild :)
Världens bästa lillebror sitter och ser på tv, och så kommer Lotus och lägger huvudet i knät på honom :) Hur sött som helst var det!!
Satt nyss med skolboken i famnen, då kom Lotus och satte försiktigt hakan mot boken :) Han blir lugnare för varje dag som går, och mer å mer mysig <3

Snömonster

Lotus är mitt lilla snömonster <3
åååh så han älskar snö! Helt sjukt! Igår när jag var ute på gården och sopade bort snö från Mercan så trodde jag att han försvunnit där ett tag, men det visade sig att han var kvar på samma ställe där jag lämnat honom, bara det att han inte syntes så bra då han grävde ner sig i snön ;)


Tar sats inför ett nytt dyk ;)


Spanade efter en bil som körde förbi..
Sådär ser de för de mesta ut ;) Lillstumpen upp i vädret och huvudet så djupt ner i snön som han kan komma ;)
Han kan hålla på så hur länge som helst :)

Snömonster

Lotus är mitt lilla snömonster <3
åååh så han älskar snö! Helt sjukt! Igår när jag var ute på gården och sopade bort snö från Mercan så trodde jag att han försvunnit där ett tag, men det visade sig att han var kvar på samma ställe där jag lämnat honom, bara det att han inte syntes så bra då han grävde ner sig i snön ;)


Tar sats inför ett nytt dyk ;)


Spanade efter en bil som körde förbi..
Sådär ser de för de mesta ut ;) Lillstumpen upp i vädret och huvudet så djupt ner i snön som han kan komma ;)
Han kan hålla på så hur länge som helst :)

Murstocken

Har tidigare glömt bort det här med att jag målat om murstocken ;) haha.

Såhär var den tidigare:


Vit, blank upptill och räfflig nertill.. Hur man nu ska förklara det på ett bra sätt ;)
Nu har det ju liksom blivit lite ombytta roller på färgerna, väggarna är vita och murstocken har blivit grå :)Hade först tänkt måla den vit, men efter lite rådfrågning av några personer så blev den grå :)
Väldigt nöjd med resultatet! Tur att jag blev övertalad om att måla grått istället för vitt! Hade blivit på tok för mycket vitt inne i köket annars!

Man ser på bilden att det fortfarande är grå vägg på vänster sida om murstocken, de är där det har tagit stopp i renoverandet ;) haha.
Men förhoppningsvis sätter vi snart igång igen :)

Vedförvaring

Vi åkte in till Kalix tidigare idag, for på Coop bygg och skulle köpa fönsterbrädor. Såg såklart att de hade fina vedkorgar och det slutade med att vi fick med oss en hem ;p Jag ville helst ha en med blommor som fanns där, men Fredrik envisades med att det såg ut som snöflingor och ville absolut inte ha den, han fastnade för den med ränder.. Eftersom de för de mesta är jag som bestämmer hur det ska se ut här hemma så fick Fredrik bestämma den här gången ;)
Måste väl säga att jag oftast säger hur jag vill ha det här hemma, sedan får Fredrik säga vad han tycker och så beslutar vi tillsammans hur vi ska göra :) Tur att gubben 9 av 10 gånger gillar de förslag jag har :)


Har väl inte varit så jätte roligt att ha en IKEA påse liggandes i köket.. Men någonstans har man ju behövt ha den kluvna veden som vi gör upp eld med..


Ser mycket bättre ut nu ;)
Den här vedlådan pysslade jag med för några månader sedan :) Där har vi "stor"veden, som vi kallar den.
Har målat den vit för väldigt länge sedan, långt innan jag bestämde mig för att den skulle få användas som vedlåda igen.
När jag hade mitt pysselsug så piffade jag upp den med en text :) Är väldigt nöjd med den :) Älskar att den ser sliten ut ;)

Fredag

I helskotta jag kunde somna igår kväll när jag lagt mig i sängen.. Var trött i princip hela dagen, men när jag låg i sängen så gick det inte att somna..
Låg och läste lite innan jag släckte lampan och försökte somna. Icke, det gick inte! Låg och försökte bli trött av Fredriks tunga andetag, men det hjälpte inte heller. Hundra olika tankar for igenom huvudet och stressade upp mig.

Sitter nu och laddar inför plugg. Känner mig inte taggad alls, men det måste göras.


pjuh..

Blev väldigt trött efter mitt städande.
Toan är nu ren, väntar bara på att duschdraperiet ska bli klart i tvättmaskinen, då är toan helt klar ;)
Dammsugit och skurat hela huset.
Börjar plocka bort julen i vardagsrummet. Har inte bråttom med det så de får gå sakta men säkert ;) Är bara lillgranen som fått åka ut och v-rums bordet har blivit av med sina julgrejer och så har jag satt dit ett ljus på fat bara.. Vill ha så lite grejer som möjligt på v-rumsbordet :)
Hämtat in lite ved, skottat lite.. Blev inte så värst mycket skottande på själva gården, jävlarna hade varit och hyvlat vägen och så klart var jag ju tvungen att gå och skotta bort deras förbannade skit som dem lämnar efter sig, inte så roligt att hålla på och köra över en sådan kant när man ska in/ut från gården..
Har pluggat mellan varven, men har fortfarande kvar lite sidor att läsa..

Ska nu ta och slänga ihop en sallad och göra lite beasås så man får sig lite middag i magen :)


Ellen

Men bra!!
När jag just klickat ner internet så ser jag att Ellen har bjudit in Twilight skådespelarna Edward, Bella och Jacob ;)
Klarade jag av att börja plugga?!
Svar NEJ!
Fan att man ska vara så förtjust i Twilight! Blir väl att sitta och glo på det innan jag börjar plugga.

Torsdag

Kära Torsdag!! Nu är det inte många timmar kvar tills jag får gubben hem! :D
Blir mycket tjat om gubben, men faan jag kan inte ro för det! ;)

Var väldigt trött igår innan jag hoppade i duschen, men efteråt var jag pigg. Inte så roligt, låg i sängen hur länge som helst och försökte somna. Slutade ju så klart med att jag inte lyckades vakna i tid idag heller.
Får försöka igen ikväll.

Morgonrutinerna är gjorda, så ska sätta mig ner och plugga lite. De andra dagarna den här veckan har pluggandet blivit av sist av allt på dagen, men idag ska jag vända på steken lite och köra plugg nu direkt mellan varven :)
Sedan ska jag ut och fixa in lite ved. Just nu eldar jag upp det sista som är kvar här inne. Var inge vidare roligt att vakna upp i ett hus som bara var 17 grader :(


Kväll

Jag hade liksom planerat att ligga i sängen nu, men den planen sket ju sig.
Var så duktig och hade stängt av tv:n å allt, skulle bara göra det sista vid datorn, men så ringde Fredrik och så blev det att surra med honom på tok för länge ;p haha. Så kan de gå :)

Har fått gjort nästan hela listan idag! 3 saker har jag inte fått gjort, men det tar jag imorgon! Hade lätt fått gjort de där grejerna om jag bara tagit mig tid till det.

Imorgon blir det att beta av en ny lista. Jag hoppas att jag klarar av att beta av allt ;) Men jag ska försöka intala mig själv att det är bra nog om jag får gjort hälften av grejerna :)

Nu är det duschen som gäller för min del, sen ska jag ta en date med ena nya boken som jag börjat läsa :) Ett kapitel varje kväll innan huvudet får landa på kudden! :)

Huh

Har kommit halvvägs upp till vägen nu med skottningen.. Fick avsluta och gå in för att göra middag, man orkar ju inte mer på tom mage direkt :)
Nu är då middagen i magen, så ska vila lite innan jag sätter på mig ytterkläderna och går ut och kämpar vidare igen..
Hatar de här med att jag "måste" vila efter maten.. Får världens jävla hicka om jag rör på mig efter att jag ätit. Ruskigt irriterande och vissa gånger gör det väldigt ont i bröstet om jag hickar till..
Men men..
Jag kämpar på ;)

Onsdag

Försöker hålla mig sysselsatt så att tiden går fortare ;) Vill ha hem gubben NU!
Har en liten lista på saker jag håller på och betar av sakta men säkert. Vill inte stressa upp mig i onödan, så tar 15 minuter åt gången :) Just nu är det köket som är i fokus. Tänkte ta en lite längre paus från köket nu, samla krafter och sedan gå ut och skotta lite till. Har redan skottat upp framför bron och en bit ut mot infarten, men har fortfarande mycket kvar. Går väldigt segt att skotta nu när det är så förbaskat mycket snö nu och den är lite små blöt så det är väldigt tungt.
Har som mål idag att jag ska ha skottat upp hela infarten. Postlådan ska bannemej fram. Vet inte hur många gånger brevbäraren har fått hoppa ur bilen och sätta foten i djupsnö för att få posten i våran låda.. :( Stackars brevbärare! Snart kommer dem börja protestera mot att komma med posten åt oss! ;) haha.

Nå, ska väl ta och ladda inför att gå ut och fortsätta kämpa!

Snöööö

och mera snööööö..
Håller på att bli tokig!
Såklart så ska det ju komma monster snö när Fredrik är borta och inte kan avlösa mig när det gäller snöskottandet! Har kommit sjukt mycket snö idag.
Orkade inte skotta mycket, kämpade som ett svin, men hann inte med mer än att ta lite framför bron och halvt skotta fram bilarna.
Jag vill ha en traktor.. punkt.

Fick frågor om vilken kurs som börjar.. Medicinsk grundkurs, var svaret på den frågan.

Ska vila mig lite innan jag sätter igång med lite städning. Sedan är det plugg som gäller.

Tisdag

Igår blev det att gå ut och skotta snö på kvällen. Känns nu väldigt onödigt eftersom det snöar för fullt där ute just nu..
Har nyss ätit lite, så ska nu smälta maten lite innan jag sätter igång med lite sysslor. Ska in till byn och posta ett brev, hade först tänkt gå dit med Lotus, men vaknade sent idag, så insåg att jag inte hade kunnat äta frukost om jag skulle hinna fram och tillbaka innan det börjar bli mörkt, så det får bli bilen sen.
Måste skotta gården sen, men ska vänta ett tag och se om det slutar snöa, eller börja snöa mindre. Som de håller på just nu kommer jag inte ens hinna skotta halva gården innan allt snöat igen..

Måste ta tag i skolboken också och börja läsa lite. Känner mig inte alls taggad, men för min egen skull måste jag börja läsa igenom boken innan kursen startar, så har jag lite mer att stå på. Majoriteten av de jag pratat med har sagt att denna kurs är värst..Zumba

Jag fick nog! Orkade inte ligga och slöa i soffan.
Gick in på youtube och kollade upp några nybörjar lektioner i Zumba. Flyttade på vardagsrumsbordet, drog ner persiennen och körde på.
Blev faktiskt piggare när jag kört klart! Och fruktansvärt svettig!
Var väldigt svårt att hänga med, då jag har noll taktkänsla när det gäller dans. Hade väldigt svårt att hänga med, men gjorde mitt bästa! Fick skratta åt mig själv, kan bara föreställa mig hur jävla dum jag såg ut! haha.
Dock är vårat vardagsrum alldeles för litet, råkade skrapa hälarna i soffan flera gånger och ibland råkade jag slå tårna i tv-bänken.. Sen när man skulle gå från sida till sida hade jag inte heller så stor plats att röra mig på.. Men jag försökte göra det bästa av situationen :)

Ville testa på och se vad som väntar mig när jag och Josse börjar träna ;) haha.
Kommer bli väldigt kämpigt!
Jag hoppas mina knän håller! Känner nu att mina knän hettar, så nu kan jag bara vänta och se ifall knäna sväller upp. Hoppas, hoppas, hoppas att de inte sväller upp!!

2011

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Har jag säkert gjort, men kommer inte på något för tillfället ;p

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nope. Tänkte väl sluta snusa? Det gick väl inte så bra, men har minskat på snusandet en del de senaste veckorna :)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Yepp! och snart är det dags för nästa! :)

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej. Eller ja, på sätt och vis.

5. Vilka länder besökte du?

Finland, men känns dumt att räkna in Finland när det ligger så nära ;p

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Saknar och saknar. Finns väl en del saker som jag skulle vela ha, men inget måste :)

7. Vilket/vilka datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

Studenten.

9. Största misstaget?
Kan inte komma på något just nu.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har faktiskt varit sjuk ovanligt lite 2011. Hade en period då jag var sjuk i några veckor, men annars så har jag klarat mig ovanligt bra! Brukar annars vara sjuk titt som tätt.
Skadat mig? Hmm.. Är väl alltid skadad på ett eller annat sätt ;)

11. Bästa köpet?

Har en hel del bra köp :) Mest små saker som jag är väldigt nöjd med :)
Läderkoppel åt Lotus.
Digitalkameran.
Köksön osv ;)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Olika saker. Mest pengar har nog gått åt till köksrenoveringen, och mer kommer det bli.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Studenten. Trodde jag skulle slippa skolan, men icket! Började min uska utbildning efter bara några få månader.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?

Flera Marilyn Manson låtar :) Hade en liten mapp som jag lyssnade på om och om igen när jag åkte till och från jobbet i somras :) Blev en hel del varv på den mappen eftersom jag åkte till Happis när jag skulle jobba :)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Vette fasen.. Jag var gladare och ledsnare i perioder.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts mer med mina syskon.
Åkt och hälsat på min mommo lite oftare.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat mindre. Men inte lätt när man kommit in i den cirkeln.
Inte hållt på och fundera uti samma saker om och om igen.

18. Hur tillbringade du julen?
På morgonen for jag till ishallen i Kalix och såg på när Fredrik, Simon och Simons kompis åkte skridskor :)
Åkte sedan till Happis för att fira jul hemma hos mamma.
Till kvällen åkte jag hem och myste på med Fredrik :)

19. Blev du kär i år?
Nope :) Var redan kär :)

20. Hur många one night stands?
Noll :)

21. Favoritprogram på TV?

Ser nästan aldrig på TV. Men hittade mig en till favoritserie och det var Gossip Girl :) 

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, det tror jag inte?

23. Bästa boken du läste i år?
Hmm. Ingen aning, kommer inte ens ihåg vad jag läst för böcker?
2011 var ett väldigt dåligt bokår för mig.

24. Största musikaliska upptäckten?
Var det början på 2011 som jag insåg hur bra Manson egentligen är? Eller var det 2010?!
Ingen aning.. Men jag älskar Manson, grym musik!

25. Något du önskade dig och fick?
Hmm.. Till jul fick jag mycket som jag önskat mig :)
Hade länge velat ha en ny dator, men inte haft råd att köpa en, och fick sedan en av Fredrik! :) Hade egentligen förbjudit Fredrik att köpa en, men han var mer envis än mig den här gången!

26. Något du önskade dig men inte fick?
Mhm. Kämpar fortfarande för att få det, skam den som ger sig!

27. Årets bästa film?

Breaking dawn, helt klart!

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Kommer inte riktigt ihåg. Det enda jag minns just nu är att det var förjävligt att köra till skolan den dagen. Ronja hade sovit över och åkte med mig till skolan, höll på att fronta med en lastbil pga dåligt skottad väg!

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Oohja! Det finns en sak.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Mer bekväm och lat.

31. Vad fick dig att må bra?
Fredrik, familjen. Började även må bättre när jag började fara ut mer för att umgås :) Man mår inte så bra av att bara sitta hemma. 

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Haha! Kändis och kändis, men Simon Danielsson ;) höhö.

33. Vem saknade du?
Wille..

34. De bästa nya människorna du träffade?

Tror inte jag träffat några nya människor som man kan kalla "bästa" :p haha.

35. Planer för 2012?
Försöka stressa mindre.
Spara pengar och försöka ta mig utomlands med Fredrik :)
Har några andra planer men de håller jag hemliga.

Måndag

Skit. Tror jag håller på att bli sjuk..
Vaknade med tungt huvud, små ont i kroppen och allmänt hängig..
Vill verkligen inte bli sjuk nu! Men finns väl inget jag kan göra åt saken, verkar ju gå någon slags feber och förkylning just nu, så det är väl bara att gilla läget.

Idag blir det nog att bara sitta och ta det lugnt i soffan. Kommer inte göra mer än nödvändigt idag, vill inte anstränga mig alls då det börjar kännas som att jag blivit överkörd av en buss..

Nu

Nu ska det börja hända saker här hemma!
Håller just nu på och lägger upp ett litet schema åt mig själv.
Babysteps, inte gå för hårt och för fort fram. Allt för att jag inte ska bränna ut mig själv.
Tror detta kan gå ganska bra.
Om detta funkar så är ju ett rent hem ett plus i kanten!1 januari

Den första januari, ett nytt år.
Det blev väldigt mycket skratt under kvällen. Orkade inte ta med mig min kamera, men började verkligen ångra mig när jag satt där! Aja. Blev en ganska tidig kväll för våran del. Drack heller inte mycket, så de är verkligen skönt att slippa vara bakis idag :) Alkohol är inte riktigt min grej längre.

Har väl inte direkt några nyårs löften. De är ingen idé för mig att försöka mig på några löften, för jag kan ändå inte hålla dem.
De enda jag tänkt, som vanligt, är att försöka röra på mig mer, minska på onyttigheterna, äta bättre och mer regelbundet, ta hand om mig själv bättre helt enkelt.
Köra lite hårdare när det gäller utbildningen.
Börja lägga mig i tid och vakna tidigare, de funkar inte att sova så mycket som jag gör.
Har väl tänkt lite annat, men det håller jag för mig själv.

Idag har vi mest tagit det lugnt.
Var och hämtade in ved direkt jag vaknade medans Fredrik diskade upp efter oss, vi diskade aldrig igår efter matlagningen eftersom vi skulle spara varmvatten så Fredrik kunde duscha.
Annars mest suttit i soffan och sett på lite Prison Break.
Nu är jag ensam, Fredrik åkte iväg till gve för ett tag sedan. Sitter och ser lite Unga mödrar och hoppas på att tröttheten håller i sig så jag kan somna om några timmar.

RSS 2.0