Tisdag

Jag fattar inte.. För andra dagen i rad har jag lyckats sova igenom alarmen! Jag fattar inte hur jag lyckas! Får absolut inte fortsätta!

Dagen har bestått av suckande, plugg och städning.
Suckandet beror på att det snöat som f*n igen. Nu räcker det. Tack.

Pluggande går sakta men säkert framåt. Har inte riktigt koncentrationen som behövs, men jag försöker iallafall.
Känns inte som att städningen går framåt, kommer hela tiden nya saker som måste göras. I förrgår var Felix på krigsstigen när han blev lämnad ensam, så har fått tvätta en hel del. Så fort jag har råd ska Piss-Olle kastreras.

Sitter och små längtar till nästa vecka. Inget är bestämt än.
Det stod på mitt schema att det är självstudier hela veckan, vilket betyder att jag inte behöver fara till skolan. Antar jag iallafall.
Fredrik har förstått att jag behöver miljöombyte. Så om det är Ok för de andra i lägenheten i Gällivare att hundarna kommer och om någon kan komma hit och elda och hålla Kissen sällskap, så kommer jag tillbringa veckan i Gve :)
Kommer inte vara så roligt, Fredrik har nattskift den veckan och kommer sova under dagen, men tanken är att jag kommer få vara på ett annat ställe än här hemma. Slippa så gott som allt ansvar :)
Lotus vill jag åtminståne ha med mig, så jag har något att göra medans Fredrik sover :)

aja. ska börja göra mig redo för att åka in till byn ;) Gabbi vill tydligen bjuda på mat ;)

Härligt



Vilken härlig promenad det var!!
Man känner nu att våren börjar vara på gång! Solen värme lite smått :)
Lotus var helt galen under promenaden, eller ja, de gånger jag hade honom lös :) Han hoppade upp och ner för snövallarna, kastade sig på rygg i snön och rullade sig för fullt osv :) Värmer verkligen i själen varje gång jag ser hur lyckliga mina pojkar är :)

Jag hoppas på att det är lika fint väder imorgon, då blir det att gå ut i bodan, hämta en plast stol och sedan ska jag sätta mig på gården och suga åt mig all sol som jag bara kan! :)

Blir strax en semla och en kopp mumma Té :) Fredrik blev sugen på ett lös té i helgen, så vi köpte ett när vi var och handlade, och guuud så gott det var!
På tal om semlan, vi struntar nu i lchf. Har inte hittat så många goda recept och blev less på att käka samma sak hela tiden. uäck. Vi kanske kör igång igen i framtiden, men då ska vi ha testat på fler recept innan vi börjar.

Söndag

Vilket underbart väder de är ute! Blir strax en promenad med Lotus till Granån! :) Fredrik är där och skruvar i Goffen, så kanske blir att köra hem Mercan därifrån om Goffen går igång :)
Så aa, jag är utan bil, så då blev mina problem lösta när det gäller mötet.
Dumma jag glömde Lotus koppel i Mercan.. Brukar alltid annars ha kopplet hängandes på sin krok i hallen, men i fredags när vi var in till Kalix för att prova ut ett nytt halsband åt Lotus hade jag med mig kopplet, och sen glömde jag ta med det in när vi kom hem..
Tur att Lotus är snäll att promenera med :) Ska leta upp något snöre som jag kan använda som koppel tills vi kommer till Granån :) Vill inte ha han lös efter de trafikerade vägarna, är bara på Kvarnuddenvägen som jag vågar ha honom lös..

Aja. Nu vill jag ut :D


Lördag

Usch så less jag är.
Har knappt kunnat plugga, humöret är inte alls bra. Kan inte alls koncentrera mig.
Ska egentligen på möte imorgon, men man får inte direkt några bra förklaringar till vart mötet ska vara. Mejlade en person för flera dagar sedan, men inte fått något svar. Nu när jag frågade på facebook sidan så blev jag inte ett dugg smartare.
Jag måste vara efterbliven helt enkelt.
Känner för att lägga ner skiten innan jag ens har börjat. Som vanligt är man för snäll och vill ställa upp och hjälpa till, engagera sig i något man tycker är roligt, men så blir det bara ett stressmoment till slut.
Har nog mycket att tänka på, så har verkligen inte tid att bli irriterad över de här också och börja stressa med att komma på vart jag ska befinna mig imorgon.

Torsdag

För mycket i mitt huvud som snurrar runt.. Hade totalt glömt bort att kolla upp när nästa kurs börjar, gått omkring i min lilla bubbla här hemma i flera dagar och inte haft en enda tanke på plugg. Fick tag i en lärare och fick veta att den börjat i måndags.. Som tur var gjorde det inte så mycket, åkte in till Kalix i morse och hämtade studiematerialet så jag kan ta igen det i helgen.

Annars så.. Huh. Är jävligt besviken.
Sitter och stör mig på det hela tiden. Måste få ut de ur skallen, de är inte värt min tid eller mitt psyke.
Får skylla mig själv helt enkelt. Jag lär mig förhoppningsvis någongång. Fyfan.

Aja. Snart är det sängen som gäller. Ska försöka stiga upp i tid imorgon så jag kan ringa ett samtal. En annan sak som gör mig helt galen som jag vill få hjälp med NU! helst för länge sedan..

Tisdag

FY.... FAN!!! Vad jag är less på denna jävla snö.
I morse när jag vaknade var det nära att jag började gråta när jag såg att det kom ännu mera snö. Vill börja gråta nu också när jag ser att det börjat snöa IGEN.
Inte har jag emot snön i sig, men jag verkligen HATAR att vara ensam under veckorna och inte få hjälp med ett jävla skit. Först ska jag ta hand om allt här hemma, hinna plugga och "underhålla" hundarna. Sen kommer ju pricken över i:et när den där jävla snön faller ner, då ska jag ut och skotta bort skiten också. Då blir det alltid något annat som blir lidande. Är jobbigt att skotta bort så mycket snö, så då blir det ingen städning, och det ser ut som fan här. Sen vill jag inte göra annat än att sova så jag slipper se skiten här inne, då blir det inte att plugga.
Orkar fan inte med den här skiten längre. Vill inte vara ensam om allt nå mer. Less less less less..

Har en lång lista med saker som måste göras idag, men kommer fan inte bli gjort. Har istället skickat en massa jobbansökningar lite överallt och hoppas på att jag kan få ett vikariat i sommar. Får väl se, med min tur så får jag ingenting.
Är helt slut i huvudet efter att ha suttit och funderat och knåpat ihop alla ansökningar.
Vill bara sova. Orkar inte med att göra något idag, men jag måste.
Känns för tillfället som att jag kommer bryta ihop totalt.

Sur

Fyfan vad sur jag blev tidigare ikväll.. I god tid (ovanligt för att vara mig), bytte jag om till träningskläder och gick ut för att starta bilen och åka iväg till Kalix för att zumba.. Mhm. Det gick ju SKITBRA!
Fredrik har sagt att jag ska låta goffen stå tills han kommer hem, och köra Mercan istället. Golfens ena vindrutetorkare har slutat funka och då sa Fredrik att jag inte får använda torkarna förrän han fixat felet, så då är det bättre med Mercan..
Nå, till saken.
Startade Mercan och skulle skrapa rutorna. GAH! Gick INTE! Var typ 2 mm is på rutorna och det satt som f-a-n! Stod i 40 minuter och skrapade rutorna och lysena. De ville fan inte smälta av värmen från bilen heller.. Fy satan vad förbannad jag blev. Klockan hann bli 19 och då hade zumban redan börjat.. Ides inte åka dit för jag skulle då redan ha missat uppvärmningen osv.
Hade tänkt åka dit och kriga med min sociala fobi. Suttit hemma halva dagen med panikångest och intalat mig själv att jag klarar av att vara där utan sällskap. Så jag blev så klart besviken när jag inte tog mig dit när jag peppat mig själv hela dagen..

Nå. Jag var ändå tvungen att åka in till Kalix för att köpa snus, så jag ringde Fredriks syster och frågade om hon ville komma med och jyra på stan :) Åkte och hämtade henne och så åkte vi till Kalix :)
Blev att köra omkring överallt och pratade om allt och ingenting, var ju trevligt :) Efter att ha varit tillsammans med Fredrik i snart 3½ år så är det på tiden att jag börjar våga umgås med Fredriks familj utan att han är med :) hehe.
Jag och Emilia pratade om att åka in till Kalix imorgon igen, så får se hur det blir med den saken :)

Väntar nu på att det ska bli nog varmt i huset så jag kan lägga mig och sova.. Har en del saker att göra imorgon..

Vanlig tisdag

hoh vilket jävla tjat de har varit om alla hjärtans dag.
Är som vilken dag som helst för mig.
I och för sig så är jag ingen romantiker, inte Fredrik heller för den delen ;p haha. Fast jag fick ett väldigt gulligt sms av Fredrik när han slutat jobba :) <3 De är inte ofta det händer :)
Det är tur att Fredrik är som mig på den punkten. Skulle verkligen inte orka hålla på och gulligulla hela tiden och försöka hitta på romantiska saker :p

Vad har hänt idag då?
Varit på lektion.
Var hem och fixade lunch, åt och var ute med hundarna i blåsten en stund..
Åkte hem till Gabbi och var där en stund :) Var alldeles för länge sedan man träffade henne så man hade lite "Gabbi abstinens" ;) haha. Fick se deras supersöta lilla bebis! Ojojoj. Är sjukt hur man alltid glömmer bort hur små de liven kan vara, men ack så söta!
Man blir så förbaskat bebissjuk när man ser de små liven ;p hehe.
Nå. När det var dags för Gabbi med familj att äta middag åkte jag hem, kände att jag verkligen behövde sätta igång och plugga :) Hade egentligen tänkt plugga direkt efter jag kommit hem från skolan, men det var så länge sedan man träffade Gabbi så jag gjorde ett undantag och satte plugget i andra hand :)
Så aa. Suttit i 4½ timme och plugga, och tadaa, jag är klar med arbetsområdena! Nu ska det vara renskrivas och så är det bara att läsa på :)

Hade tänkt se Prison Break filmen, men tror det får vänta tills imorgon, eller till torsdag.. Ska höra med Fredrik först ifall han har hunnit se den :) Mysigare att ha han hemma när man ser film :)
Blir väl ett eller två avsnitt av unga mödrar, sen är det sängen som gäller.

Kväll


Oopsies, thé och Unga mödrar.
Vilken myskväll! Önskar bara att Fredrik hade varit hemma..

Söndag

Idag är det fullt upp.. Hoh. Måste städa, hämta in ved och göra en massa mat.. Fredrik har inte kommit in i vad man ska/får äta när man äter enligt Lchf, så jag "måste" helt enkelt göra en massa matlådor åt honom ;p hehe.
Förra veckan fick jag en hel del sms av honom där han frågade "får jag äta det här?" :D haha. För det mesta blev det ett stort NEJ! ;p haha.

Neej. Måste sätta igång nu om jag ska hinna med allt idag.. Finns några saker jag vill hinna klämma in i schemat idag också.

Lördag

Idag sov vi väääldigt länge!
Åkte till Happis en snabb sväng för att handla lite mat. Nog för att kylen är proppfull, men ändå hade vi som ingenting som man kan göra mat av, av någon konstig anledning :p haha.

När vi kom hem så satte jag igång och gjorde middag. Ojojoj vad gott! Den första Lchf middagen som faktiskt var helt.. OH! Som en orgasm för smaklökarna efter de senaste middagarna vi haft! haha. Hittills har inte middagarna varit några 10 poängare, men idag var det verkligen det!!

Efter middagen testade jag på ett recept på en glass. Den står i frysen nu, så det ska bli intressant och se hur den smakar :) Själva smeten blev då verkligen god! ;) haha.

Eftersom jag ändå var i köket och höll på så har jag rört ihop Oopsies. De är nu i ugnen så även de ska smakas ikväll :) Jag hoppas på att dem smakar bra, då jag saknar mina smörgåsar ;)

Får se om jag orkar baka nå mera, hade planer på att göra matmuffins.. Hmm.. De står på receptet att man borde ha en muffinsplåt för att undvika att smeten rinner över, men en muffinsplåt äger jag ej än.. Så jag får se om jag orkar chansa med att bara ha vanliga bullformar..

Rubrik

Det var inte någon lång lektion idag inte.. Var endast jag och en till som dök upp, så vi satt där i 15-20 minuter och sen var vi klara :p haha.

Är äckligt härligt väder ute! Har bestämt mig för att dra med Fredrik ut på en promenad, han får icke sitta på röven en dag som denna! ;)
Är ju bara -8 idag, så Felix ska absolut med ut idag! :)
Eftersom jag ska ha med mig Fredrik ut ska det bli skönt att bara ha en hund i koppel istället för två, Fredrik ska bannemej få ta Felix på denna promenad! ;)

Fredag

Igår var det en ganska lugn dag. På eftermiddag var vi och umgicks med Fredriks syster och hennes kille :) Visste inte alls att han kommit upp hit, så det kom som en överraskning när Fredrik frågade om vi skulle åka och hämta dem :) hehe.

Skulle egentligen plugga igår kväll, men vi kom hem först vid nio.. Fredrik bläddrade bland kanalerna och hittade en svensk film, Angel, tror jag den hette. Så vi myste ner oss i soffan och tittade på den. Har sett den tidigare när jag varit ensam hemma och inte tyckt den varit någon höjdare, men med Fredriks sällskap blev det en hel skratt :) hihi.

Alldeles strax ska jag åka iväg till skolan.
Satte på tv:n när jag vaknade och nu är det Efter Tio, Brolle är gäst just nu. Intressant höra hans version av misshandeln som hände när han gick på Naturbruks. En sak han sa, var att tiden i skolan var ett av de bästa som hänt i hans liv. Där kan jag hålla med honom. Naturbruks har varit bra för mig på många sätt samtidigt som det var lite tungt, skulle inte byta bort den tiden mot något annat :)

Nej. Nu får jag överge tv:n och åka iväg mot Kalix. Känns lite tungt att åka iväg när man hör Fredriks tunga andetag i sovrummet ;p hehe. Jag skulle gärna lägga mig i sängen igen och sova ett litet tag till ;)

Torsdag

Vaknat till och från sedan halv 7. Mitt huvud var helt inställd på att Fredrik skulle komma hem på morgonen istället för kvällen :) hehe.
Någon gång efter nio ringde min mobil, var stackars Fredrik som stod ute på bron och kunde inte komma in eftersom han inte hade med sig någon nyckel ;) haha.
Gjorde frukost åt oss båda, sen såg jag hur trött Fredrik var så jag bäddade ner honom i soffan :) Ska vänta ett tag till innan jag väcker honom :) Tror jag går ut på en promenad med Lotus och sedan väcker gubben som snarkar i soffan ;)

Yepp. Ska ta och förbereda mig och Lotus för en promenad. Nu när det bara är -14 ute ska jag passa på och busa ordentligt med Lotus när vi är ute :) Tror att jag till och med ska kasta mig själv i djupsnön när vi kommer hem från promenaden och köra en brottningsmatch med Lotus, de skulle han nog tycka är roligt! :)


svar på kommentar

När har jag sagt att Lchf är en diet? Vet mycket väl om att det är en livsstil, satt bara för någon dag sedan och diskuterade detta med en kompis. Han sa att han inte tror på den dieten, medans jag hela tiden påpekade att det är en livsstil.
Säger bara att äta enligt Lchf kanske inte är så bra för mig i längden.
Och hur vet du att jag kommer gå upp i vikt när jag slutat äta enligt Lchf? Jag skulle inte bry mig om vikten om det handlade om muskler, men i det här fallet handlar det om fett, då bryr jag mig.

Jag har i väldigt långt tid ätit för stora portioner, alldels för ofta har jag ätit tills jag får spykänsla.
För mycket kolhydrater med tanke på hur lite jag rört på mig, jag har helt enkelt tryckt i mig mer än jag förbränner.
Godis och chips under helgerna. Sedan när jag varit ensam under veckorna småäter jag det som finns kvar från helgen.

Anledningen till att jag ville börja äta enligt Lchf är för att jag vill bli av med mitt beroende av potatis och pasta + allt socker och annat skit som jag trycker i mig. Jag vill lära mig att man inte måste ha potatis och pasta till allt man äter.
När jag känner att jag är redo kommer jag att börja äta potatis, pasta och ris igen, men i mindre portioner och inte lika ofta, för nu har jag t.ex. upptäckt att strimlad vitkål som är stekt i smör är minst lika gott som spagetti till köttfärssåsen.

Jag har börjat gå på fler promenader. Zumbar även här hemma 1-2 gånger i veckan.
Ett litet steg i taget för att vänja mig, eftersom jag lätt ger upp.
Har siktat in mig på att börja gymma, vilket kommer bli inom några veckor. Det får gärna komma några kilo till på denna kropp, fast i muskler. Det har jag inget emot.
Allt handlar helt enkelt inte om vikten.


huh

Ger upp pluggandet nu.. Får se om jag orkar göra de två sista frågorna senare, just nu orkar jag då inte, allt bara snurrar runt i huvudet på mig :p hehe.

Snacka om snabb leverans! Idag när jag gick ut för att kolla i brevlådan låg mitt "paket" med töjningarna där! :D wihoo! Ikväll efter duschen blir det att trycka in den första ;p Hoppas verkligen att jag inte är allergisk mot dem!

Annars vet jag inte vad som är fel med Felix.. På morgonen när jag vaknade hade han spytt i deras bädd som ligger på golvet.. Sen har han harklat sig hela dagen och fått upp vitt slem och ibland har jag sett äckliga 5-kronors små pölar på golvet.. uäck. Bara han inte har fått tillbaka sina magproblem igen, då blir jag galen..
Ska vänta lite och se hur han är imorgon, gör han likadant imorgon så är det veterinären som gäller för lill killen.. :(


Onsdag

Plugg plugg plugg..
Ska göra arbetsområde 8 och 9.. När jag började insåg jag att jag börjat på 9:an.. Nå, spelar ju egentligen ingen roll vilket område jag börjar med, men tvångstanken i mig skäller på mig för att jag gör i fel ordning ;p haha.
Håller nu på och läser om gallsten. Insåg då en grej.
Egentligen så är Lchf kanske inte så bra för mig, då jag har gallsten i släkten, läste att det kan vara ärftligt, och fet mat är något som kan framkalla gallsten.. Oops. Inte så smart få att äta enligt lchf då? Njaa.. Nå, jag hade ju inte tänkt köra detta så länge ändå, så jag hoppas det går bra.
Bara för att det kan vara ärftligt, att min mommo och mamma haft det, betyder det ju inte att just jag får gallsten också..

Nå, nu fick jag ur mig den tanken. Back to plugg.

Rubrik

Handtvättat det sista idag. Skönt att ha gjort bort det.

Annars blev jag helt till mig när jag såg att jag fått ett mejl om att mina töjningar har blivit skickade! Wohoo! Kom på tidigare idag att jag kanske inte tål dem.. Men får testa och se hur det går..

Imorgon är det plugg, plugg och plugg som gäller. Känns lite sisådär, men jag måste. Jag hoppas på att hinna klämma in något roligt under dagen, får se om det går :)

Nå nu är det väl ut med hundarna en snabbis i kylan, sen är det sängen som gäller. Tänkte hinna läsa lite innan klockan blir allt för mycket, och vill lägga mig i tid så jag inte sover bort halva dagen imorgon eftersom jag måste plugga..

Tisdag

Huvva, de var verkligen inte roligt att köra bil idag.. Styrningen var inte den bästa på lill golfen..
Suttit på skolan i några timmar och gått igenom veckans arbetsområde. Blev väl inte så mycket klokare, men ska gå igenom mina anteckingar senare så då kanske jag förstår lite bättre ;p

Är kallt idag, så jag skippade promenaden.
Försöker få upp värme i huset, men det går seeeegt! Fruktansvärt segt går det..
Förstår inte, vissa dagar går det hur fort som helst att få upp värmen :S Skitved som låg i vedlådan den här gången ;) haha.

Sitter och förbereder mig inför att gå ut i kylan och hämta in mer ved.. huff..
Längtar verkligen till sommaren nu..

Måndag

Äntligen var det varmare idag! När jag vaknade visade termometern -18, så eldade på som tusan i kaminen för att hinna ut på en promenad. Hundarna blev väldigt glada för att de äntligen skulle få komma ut på en promenad, dock gick de inte så bra.. Lille Felix gick bra, ändå tills vi var halvvägs hemma.. Vet inte om det var pga att han fick gå i så djup snö (djup för Felix, inte för mig och Lotus).. Lyfte upp Felix och bar honom ända till "stora vägen" där de var någotlunda lite snö, och då kunde han gå som vanligt..
Så nu har jag bestämt mig för att Felix får nöja sig med att göra sina behov på gården tills jag köpt honom en varmfodrad overall :) När han fått sig overallen får han följa med på promenader igen.
Lotus var också lite stel idag, så bestämde att även han måste ha på sig något, så han ska få ett täcke. Men det får bli till helgen, mest troligt. DM i Happis har lite mer att välja mellan när det gäller "kläder" åt hundarna..

Har bestämt köldgränser också.
Felix är så liten och frusen av sig, vet på ett ungefär hur han är, så upp till -15 eller -18 klarar han, med en overall kommer det gå bra.
Lotus kan komma med så länge jag pallar kylan, där har jag satt gränsen vid typ -27..

Annars då?
Har inte gjort så jätte mycket. Handtvättat lite som jag inte vågar sätta i tvättmaskinen. Diskat lite.. Försökte plugga lite, men hjärnan var inte med mig idag, så får ta igen det imorgon på informationen.
Hittade boken till nästa kurs, så den lär väl trilla ner i brevlådan i veckan.. Förhoppningsvis är det den kursen som börjar efter den här..
Satt och kollade runt på nätet och hittade ett töjningskit till ett inte så hemskt pris. Ooooh! Jag som velat töja öronen i flera år men aldrig vågat! Eftersom jag nu håller på att förändra mig själv, både utseendemässigt och sättet jag lever på, så tog jag steget och klickade hem töjningskitet! Ojojoj vad jag vill ha dem nuu! :)

Neej. Nu är det duschen som gäller! borde egentligen redan ha duschat och ligga i sängen och sova, men hittar alltid på en massa saker som måste göras..


Lördag

3:e dagen med Lchf, och det går bra! Har haft ett rejält sötsug idag, men har ändå klarat mig :) Till och med Fredrik har lyckats hålla sig ifrån att fuska :)
Eftersom det är lördag ville vi ha något gott att smaska på ikväll, så jag letade upp ett recept på en kladdkaka. Den står nu och svalnar på köksbänken, så ska bli väldigt intressant att se hur den smakar! :)

Är lite seg i huvudet och trött, men jag chansar på att det har att göra med den nya kosten? När man inte äter några kolhydrater?
Annars känner jag mig prima! Märker redan en skillnad på kroppen. Magen brukar kännas uppblåst och spänd, men nu känns den mycket mjukare och så tycker jag att den inte ser lika uppblåst ut! :)

Aja. Nu ska jag gå och smaka på kladdkakan ;p Jag hoppas verkligen på att den är god!

Fredag

Andra dagen med LCHF. Så gott det går iallafall.
Har fått med mig Fredrik i det hela också, idag var hans första dag. Han fuskade redan på morgonen genom att ta kaviar till sina ägg ;p sen har han fuskat lite till och oj:at sig över vad han ska göra med vissa matgrejer han köpte förra veckan som han har i Gällivare.. ;p haha. Så får väl se om han fuskar när han är där ;p


Torsdag

Brr vad kallt det var idag när jag vaknade.. 13 grader inne i sovrummet och termometern där inne klarade inte av att visa vad de var för grader ute ;D haha.
Idag gick det ovanligt fort att få upp värmen i huset. Skönt.
Termometern i köket visar -27 just nu, så tror jag struntar i promenaden idag, även om jag verkligen skulle vela fara ut och gå, men de är så förbaskat kallt.
Blir att fara ut och hämta in ved, den ved som annars brukar räcka i fyra dagar har tagit slut på en och en halv dag.. Fick elda i princip hela dagen igår, endast 3 timmar fick kaminen vila, sen var det för kallt inne i huset..
Får nog elda hela dagen idag igen.

När jag gå ut och hämtar ved ska jag sätta i motorvärmarn i Goffen, måste iväg till Kalix och handla lite.. Har nu bestämt mig för att börja med lchf.. Frukosten bestod av två ägg och en kopp thé.. Har inte så mycket lchf godkänd mat här hemma, därför måste jag och handla..

Nå. Ska ta och dra på mig varmare kläder och gå ut och hämta in den där veden.. Huvva.. Känner mig inte alls sugen på att gå ut i kylan..

Onsdag

Fick veta en sak tidigare idag.. Det sänkte mitt humör som vanligt.
Känns så jävla.. Blir så arg..

Ut på en promenad och göra sig av med lite känslor, förhoppningsvis..

RSS 2.0