Fredag

Denna dag har gått fort, samtidigt som den gått långsamt.. Har haft något att göra hela dagen, men smärtan i bäckenet har gjort att jag varit tvungen att sätta mig ner och vila väldigt ofta. Tur att det här onda för med sig något bra! Annars hade jag aldrig stått ut :)

Var egentligen tänkt att jag skulle åka in till Kalix och se om chefen fyllt i papprena och sedan handla lite. Men vaknade sent idag och termometern visade -12, då kändes det inte värt att sätta i motorvärmarn för det. Som tur är har jag en snäll svärmor, och turen att hennes grupp har kontor i samma lokal som där jag jobbar, så hon for förbi vårt skrivbord och där fanns ett kuvert till mig :) så då har svärmor tagit hem det :) skönt att jag slipper tänka på det nu! :)

I skrivande stund sitter jag och eldar och väntar på att gubben kommer hem :) Vet inte vad jag längtar mest efter, gubben eller pizzan han har med sig?? ;) höhö

Torsdag

Fullt upp idag igen :) Efter 10 idag åkte jag till Kalix för att fixa de där sista papprena till graviditetspenningen. Chefen satt på sitt kontor, tur! Lämnade papprena där. Så jag hoppas hon fyllt i dem till imorgon, tänkte fara in till lokalen och se efter.
Ficl hjälp med de sista uppgifterna från lönekontoret.
Arbetsförmedlingen var ju inte så mycket att hurra över. Fick ansvisningar om att jag måste söka några usk jobb i Luleå..
Varit hos syster yster och hälsat på. Blir så bebissjuk när jag ser min söta systerdotter! Och svårt att fatta att jag blivit moster för 5 veckor sedan?! Nåväl, det är tur att jag snart får en egen bebis att gosa med ;) <3
Vi var till Gks i Morjärv och shoppade lite :) Fick mig nå fin fina grejer! :D men nu har jag köpstopp.

Hann inte göra så mycket när jag kom hem. Freddes föräldrar och syskon var och hämtade mig för att vi skulle och gratulera morfar på hans födelsedag :) Kändes först lite lustigt att sitta där utan Fredde, men efter ett tag kände jag mig lika bekväm som när Fredde är med :)
Vi har ju ändå varit tillsammans över 5 år nu, så börjar ju vara på tiden att jag kan umgås med Freddes familj fast han inte är med ;) Eller det är han ju på sätt och vis alltid, jag har ju liksom en del av honom som sprattlar i magen :) <3
Ju längre graviditeten går, ju mer och mer känns det som att jag börjar tillhöra familjen :) hehe. Nu blir dem ju aldrig av med mig, vare sig dem vill det eller inte! ;) haha.

Dammtorkat och julpyntat lite i hallen och köket medans jag eldade :) Garderoberna i hallen fick sig också en ordentlig omgång!
Synd att bäckenet börjar värka så förbannat när jag håller på med sånt där, annars hade jag nog fortsatt ett tag till.. Men neej. Har varit sängliggande i en timme redan..
Nu kommer Mr.Blund känner jag ;)

onsdag

Huuuh. Har hållt på och stressa med att skriva en "berättelse" om min arbetsdag, försäkringskassa vill att man är så tydlig som möjligt med allt, och då jävlar ska jag vara tydlig också!! Har skrivit om hur ett dagpass kan se ut, så nu är det kvällspass kvar att skriva om. och sen ska jag ju också skriva hur graviditeten påverkar mitt arbetsliv.
Jaa jag ska söka graviditetspenning. Ganska så jävla i sista minuten.. Typiskt mig.. Men jag hade ju liksom ställt in mig på att jag kommer jobba fram till nyår. Den tanken verkar bara vara att glömma. Igår jobbade jag 7-12, och bäckenet sa upp sig vid nio tiden när jag tömde diskmaskinen hos en vårdtagare. Andra gången bäckenet ger upp nu, så jag tror inte min kropp håller länge till om jag fortsätter jobba såhär. Hoppas min ansökan går igenom! Skulle verkligen uppskattas om jag fick gå hemma tills bebis kommer, utan att behöva tänka på jobb och arbetsförmedlingen som flåsar mig i nacken. Bara få vila och pyssla på med bebisgrejerna. oj så skönt det skulle vara!
Nu är det dags att runda av denna dag. ut med boysen en sista gång, sen bädda ner sig och invänta morgondagen. Ska jaga efter chefen och löneassistenter imorgon på morgonen. sen måste jag in på arbetsförmedlingen en sväng för matchning. suck. kyss mig i röven vettja.

Måndag

Drömde inatt att jag skulle föda för tidigt.. Dessutom kom det ut två bebisar! Det hoppas jag ändå att det inte gör när de är dags ;) Tror det räcker gott och väl med en bebis! :)
Sen var Fredde inte så intresserad av bebisarna.. Han typ bara tittade på dem snabbt och sen gick han iväg och gjorde något annat. Men jag tror inte han blir så irl :) Jag har ju sett hur fin han varit med hundarna när de varit valpar, speciellt Felix och Taro :) Sen har svärmor berättat att han var väldigt bra på att underhålla sin lillebror, så jag tror han kommer sköta papparollen hur bra som helst! :)

Blivit lite timmar på sömnkontot under helgen. Detta resulterade i att jag var som en zombie igår. Har lyckats blåsa på i sängen i nästan tolv timmar? förutom ett toabesök där vid 4-tiden, och jag är fortfarande helt slut.. Det enda som står på planeringen idag är föräldragruppen, så jag har gott om tid för att vila upp mig! :) Trist att Fredde inte kommer med idag :( Men men. Jobbet måste gå före, det blir gör dyrt i slutändan om han ska vara ledig hela dagar för att gå på föräldraträff i 1,5 timme.

Vecka 28

Igår gick vi in i vecka 28! Hur sjukt är inte det?! Längtar efter lillräkan så jag håller på att bli galen! ;) Och lillen har nu hittat mina revben. Än så länge är det inte obehagligt med sparkar mot revbenen, men det kommer nog snart ;p Till och från känns det som att bebis försöka gräva sig ut ur naveln - mindre mysigt ;) Liten är riktigt duktig på att kittla sin mamma från insidan ;)

Torsdag

Idag har vi varit i Happis en sväng. Jala ska ju tydligen stänga och har 30-50% på allt. Hittade dock inget annat än ett babygym. Tyckte priserna fortfarande var för höga på de grejerna jag ville ha.. :(
Aja. Vi åkte till Barnens hus istället och köpte en skötbädd och babyskydd :) Så nu kan vi få hem bebis helt lagligt och säkert i bilen i februari :) Blev en Brio Primo stol med bas :) Vi har diskuterat det här med bilstol fram och tillbaka, begagnat eller inte? Vi kände till slut att det känns säkrast att köpa ett nytt babyskydd :) Säkerheten går först :) Sen är inte denna Brio stol så värst dyr heller :)

Nu är det inte så värst mycket grejer kvar att köpa :) lite smågrejs bara i princip :)
Skulle behöva mig en ikea resa ganska snart! Hade velat köpa på mig lite material och testa sy en amningskudde :)

Onsdag

Måste väl bara skriva ner några rader så jag sen kan gå tillbaka och minnas ;)
I måndags var vi på föräldraträff, vad man nu ska kalla det. Enligt barnmorskan får man ju nuförtiden inte kalla det föräldrautbildning, det har politikerna bestämt ;)
Aja. Var ju lite sisådär. Att presentera sig för en grupp människor är det värsta som finns. Tur att alla verkade tycka att det var lika jobbigt och var mer eller mindre röda i ansiktet ;)
Nu är det fyra träffar kvar, Fredde kommer tyvärr bara vara på två av dem
. :( En till nackdel med hans förbaskade jobb! :(
Har i alla fall tänkt att ändå försöka fara ensam på de träffar Fredde inte kan komma på :) Kan ju hända att man får nå nyttig information ;)

Jobbat tre dagar också, så nu är fogarna igång och spökar. Svärmor ska imorgon försöka hjälpa mig att fylla i ansökan om graviditetspenning. Borde egentligen gjort det för länge sedan, men det har liksom åkt ur huvudet på mig.
Känner att jag vill gå hemma om jag får den chansen, vila upp mig, få "boa" här hemma osv :) Börjar känna av ett starkt behov av att boa! ;)

Ska tigga till mig en fotmassage av gubben och se lite Prison break som vi börjat se igen ;)

Vanlig söndag

Planerna för dagen var egentligen att byta sängkläder, dammtorka i sovrummet och dammsuga och skura hela huset. Det blev inte riktigt som jag planerade. Enda vettiga jag gjort är att tvätta några maskiner och elda så vi har govärme i huset. Kände att orken är borta och ska be Fredde om en handräckning imorgon, så vi får sova i rena sängkläder ;)

Det märks på hundarna att det är söndag och att Fredde ska komma hem idag. Ju längre tiden går, desto mer fjånar sig hundarna. Lotus ligger och lyssnar och skäller åt tamefan allt. Självklart drar han igång de två små också. Lotus skall skär dessutom i öronen, så idag har jag god lust att slita ut hans stämband.
Och Felix vägrar äta. Han har liksom inte fattat att Fredde inte kommer hem fortare bara för att han matvägrar. suck.

Dröm

Det är jättemysigt att drömma om bebis. Inatt drömde jag att jag fick hålla i och gosa med våran lillräka.. Åååh så gott bebis luktade! Enda nackdelen med dessa bebisdrömmar är att jag blir så förbaskat bebissjuk och blir galen av att det ännu är 3 månader lång väntan kvar! åååh kan det inte bli februari nu?!

99 dagar kvar!

Idag passerade vi det magiska strecket, tresiffrigt blev helt plötsligt tvåsiffrigt. Vad menar jag? Jaa, självklart att det nu är 99 dagar kvar till BF!! :DKänns som att det är mycket närmare nu när det bara är tvåsiffrigt ;) Men ack så lång denna väntan är! Börjar bli så otålig och nyfiken på den lilla krabaten, som i skrivande stund har sitt kvällspass och lever om för fullt i magen Kärleken till den lilla blir bara större och större <3 Magen på jobbet ;) Lekte med mobilen medans jag väntade på en kollega som var inne hos en vårdtagare :)Färsk bild från nyss :) Magen ser så liten ut när jag ligger ;)

Torsdag

Trött är bara förnamnet för denna tjockis! Gårdagen på jobbet var sjukt tung. Idag var det en lugn dag, men det tar ju ändå energi det också. Imorgon är det vila som gäller för min del :)

Nu är det nedräkning tills Fredde kommer hem, ledigvecka!! :D
Funderar på vad vi kan hitta på för roligt :) Men det blir nog en del jobb för min del, vad det ser ut som just nu i alla fall.
Sen är det bara 2 veckor kvar tills Fredde får semester i hela 4 veckor!! Guuud så jag längtar!

Bm besök Vecka 25+2

Vi hade ett besök hos barnmorskan idag på morgonen :) Känns som mysigt ändå att komma dit. Att vi ska ha barn blir mer och mer verkligt för varje gång vi är hos barnmorskan :) Har fortfarande svårt att förstå att vi ska ha barn. Tiden går fruktansvärt sakta och det känns som att vi aldrig kommer fram till februari. Men samtidigt känns det som att tiden flyger fram och att vi aldrig kommer hinna förbereda oss inför livet med bebis. Hur som helst så längtar vi efter lillen jätte mycket! <3 
 
Idag var bebis inte lika hjälpsam som under förra besöket ;) Förra besöket låg bebis helt stilla och lät barnmorskan klämma lite och lyssna på hjärtljuden. Idag var bebis tjurig och ville inte alls ligga still när hon skulle lyssna efter hjärtljud ;) Så fort hon fick upp lite ljud så snurrade bebis runt och så fick barnmorskan börja leta på nytt ;) haha. Det tog sin lilla tid tills hon lyckades få ett hyffsat värde på hjärtljudet. 
Idag låg det på 125 :) Förra besöket var 149. 
Vikten togs också, 71,2kg utan att dra av vikt för kläderna. Inte illa pinkat kan jag tycka för att vara i vecka 26 :) Det betyder att jag hittills gått upp ca 8-9kg? Kommer inte riktigt ihåg vad inskrivningsvikten var :) 
Annars följer magen kurvan perfekt :) Barnmorskan tyckte allt var hur fint som helst, inget att klaga på :) 
 
Är mysigt när Fredde kan komma med på besöken också :) Så det blir mer verkligt även för honom. Nästa besök blir 2 december, och även denna gång lyckades Bm fixa en tid så Fredde hinner komma med innan han åker upp till Gällivare och jobbar :) 
Och nu är det inte långt kvar tills jag ska boka tid för nytt UL också :) ska bli roligt att se lillräkan igen :D 

Söndag

Nya induktionshällen funkar finfint! Fan så mycket roligare det är att laga mat när man har grejer som funkar!

Ligger och väntar på att gubben ska ringa och säga att han är framme i Gällivare. Har på senaste blivit extra orolig när han kör efter den där förbannade vägen.. Är så rädd att något ska hända :( Skulle aldrig klara mig utan Fredde. Sen vet ju jag hur det är att växa upp utan pappa, så vill verkligen inte att vårat barn ska vara med om samma sak. usch. Hemska tanke!

Har nu börjat märka av graviditeten mer - magen är smått ivägen ;)
Igår hade jag en mindre kamp inne på toaletten efter duschen då jag skulle klippa tånaglarna ;D haha. Fredde stod bara och skakade på huvudet åt mig ;) Var lagomt andfådd när jag var klar ;p
Idag när vi var i Granån skulle jag luta huvudet ner mot knäna typ. Gick inte alls! Magen tog emot ;) haha.
Ligga på mage är bara att glömma, det är äckligt obehagligt!
Annars känner jag mig ganska som vanligt :) Ja jag är väldigt trött och somnar oftast före 21 varje kväll.. Här om kvällen snarkade jag på soffan redan vid halv åtta ;p

vecka 25

Idag går vi in i vecka 25 :)
Denna dag började jag med att ligga och titta på min sovande gubbe, pilla han lite i håret å så. Sedan började bebis sparka för fullt i magen medans jag låg där :) Så det var en riktig mysmorgon!

Igår var en mindre rolig dag, när det kommer till ekonomin.. Fick sätta mina sista tusenlappar från lönen på en ny induktionshäll.. :(
Spisen som nu är i huset är totalt puckad. Om jag säger så här, det tog en timma att koka mannagrynsgröt i förrgår... Då förstår man att något är fel på den. Sjukt irriterande. Kom ju verkligen i bra tid med en sådan utgift, nu när vi börjar närma oss slutet av graviditeten och måste fixa resten av bebisgrejerna.. och jag som planerat att spara undan pengar som jag skulle leva på ett tag så jag får spara föräldradagar. Den planen går ju åt helvete :(
Aja. Nu har vi förhoppningsvis en spis som fungerar. Den ska installeras i eftermiddag så då får vi se..

RSS 2.0