Nyår

Nu är det inte många timmar kvar av det här året.
Hur ska man sammanfatta de då?
Har varit många med- och motgångar. Varit nära att ge upp flera gånger, men jag har alltid lyckats ta mig upp igen på något vis..
Annars kan jag väl inte gnälla.
Jag har tagit studenten, haft ett sommarjobb, varit arbetslös och sedan hoppat på en utbildning igen för att på något sätt få in lite pengar.

Ja det finns väl egentligen inte så mycket att säga om detta år. Det har varit både bra och dåligt.
Nästa år ska jag försöka tänka mer positivt. Sen ska jag också försöka röra mig lite mer, har gått upp några kilon detta år och dessa kilon vill jag gå ner igen + lite till. Men det tar jag tag i efter idag ;) Jag och Josse ska ju börja Zumba :)





Torsdag

Denna dagen har varit lugn.
Vaknade efter nio, genomförde de vanliga morgonrutinerna innan jag väckte Anton som fortfarande låg och sov :)
Efter frukosten åkte vi in till Kalix och hämtade upp Fredrik som tidigare åkt in till Kalix för att lämna bilen på Åströms för att byta framruta och lillrutan som Fredrik slagit sönder. Hälsade på Fredriks mamma på hennes jobb innan vi åkte och handlade och sedan åkte hem.
Blev såå less när vi kom ut från affären. När vi gick mot bilen så var lysena på, fast att Fredrik inte använt lysena från hans mammas jobb till ICA. Fredrik fick eld i baken då han såg att det rök i bilen.. Har blivit någon kortslutning i lysknappen så den har smällt ihop i kontakten. Fyfan vilken otur vi har med bilarna just nu! Mercan kan man ju köra, men går inte att låsa.. Goffen går att köra, men då har vi inga lysen på den..
Jävla rackel ;p Nästan så jag tvingar Fredrik att ställa på w123:an, den funkar alltid! ;)
När vi kom hem igen så satte vi oss ner vid köksbordet och åt lunch :)
Mest tagit det lugnt resten av dagen, små städat lite och gjort middag :) Maten är nu i magen och nu sitter vi alla tre här med varsinn dator ;) Killarna spelar något konstigt spel och jag sitter och kollar runt på nätet :)

Får se vad som händer ikväll :) Fredrik sa något om Monopol, så vi kanske tar ett parti senare :)



Julpynt


Jag envisades och ville ha en gran ;)


Ooh yeah! Lila julstjärna i vardagsrums fönstret!

Julklapp



Den över tavlan fick jag ju i julklapp förra året. Kändes som ett självklart val att önska sig den undre tavlan när jag såg den på IKEA's hemsida!
Tavlor helt i min smak!

Bilder

For en sväng med lillasyster Ronja till Elgiganten när jag var i Happis. Hittade mig en kameraväska som duger tills vidare :)
Lillebror Anton sitter nu vid Fredriks dator och tittar på något på youtube, så passar då på att sitta vid datorn :)


Ooh no! Lila igen?! Jamen de är väl självklart! ;)


Första bilden som togs med kameran :) Var ett självklart val vem som skulle bli offer för den första bilden ;)


Lotus blev försöks offret då jag skulle kolla hur kameran tog upp färger :) Tycker kameran lyckades väldigt bra! Den fick ju till och med Lotus lilla blåa fläck i ögat :)

Onsdag

Då var det onsdag!

Blev sent innan jag kom i säng.. Jag är helt hopplös :p haha.
Kunde inte hålla fingrarna i stry när det gäller kameran, blev en hel del bilder ;D haha. Mest blev det bilder på hundarna såklart, men fick några på Fredrik också :) Än så länge är jag väldigt nöjd med kameran!
Måste köpa mig en liten kameraväska så min nya kompis inte blir förstörd om man tar med sig den någonstans :)

Ska väl nu gå ut en sväng och klyva lite "startved" och ta in några påsar med ved så jag kan fylla vedlådan.. Fredrik eldade upp det sista igår och idag blev det inte att han for ut i vedbodan och fixade in ved. Han var så ivrig över att få fara iväg och leka med Timberjacken ;) haha. Tror han saknar skogsarbetet väldigt mycket :)

På någon timme åker jag iväg till Happis och hämtar upp min lillebror Anton :) I flera månader har han tjatat om att få komma hit och sova, så passar på nu då :)

hihi

Kameran är inte det enda nya i detta hus ;p
Sitter just nu på min sprillans nya laptop! :D Fick en av Fredrik i julklapp :) Håller nu på och lär känna min nya vän, som jag kommer tillbringa många timmar med ;) Är väldigt ovant att skriva på den här datorn, tangenterna är helt annorlunda, tror tangenterna sitter liite längre ifrån varandra om man jämför med min gamla dator :)

Fredrik ska få min gamla laptop :) Måste bara skaffa ett mobilt bredband åt honom så han kan sitta och surfa när han är uppe i Gällivare :) Ska fixa Skype åt oss, så vi kan sitta och samtala så istället för att prata i telefon :) Roligare om man kan se varandra! :D

Nå men, nu ska jag ta en liten paus med att lära känna denna dator och ta å hänga lite tvätt istället :)

<3

Efter flera månaders längtan är den äntligen MIN!!
Har småkikat på den hur många gånger som helst på Elgigantens hemsida, men varit för snål för att köpa den.. Men efter lite sparande och julklappspengar från farfar så slog jag till!

Jag tror vi kommer bli bra kompisar :)



Lila = min favoritfärg??
Näää.. Vad får dig att tro de?! höhö

Måndag

Igår sov vi väldigt länge.. Har blivit för då sovtimmar de senaste dagarna, så vi kände att vi behövde ta igen oss lite..
For till Fredriks mormor och morfar och åt julmat :) De är faktiskt en mysig tradition dem har :) Blev en hel del skojande och skrattande :) Fredrik försökte bland annat ragga in mig hos sina kusiner, få mig att börja gymma med dem ;p haha. Njääe, blev mitt svar :p känner att jag behöver få upp lite kondition innan jag vill börja gymma med någon som tränat i flera år ;) haha.
När vi kom hem satt vi och spelade i några timmar. 

Idag har det inte hänt mycket. Fredrik har varit ute och försökt komma på vad som är fel med extra ljusen på mercan, men inte blivit nå klokare för de.
Varit in till Kalix en sväng och kollat lite. Kollade på mobiler, datorer, spisar och diskmaskiner ;p Ojoj vad jag vill ha en ny spis! Men snart så! ;)
Suttit på Destination.se och kollat på resor! Är väldigt sugen på en semester! även Fredrik börjar bli lite sugen på att åka iväg :) Så vi ska väl fundera vidare på den saken ett tag till.. Vi vill nog helst att det kommer med nå fler, är nog roligare om man är några stycken :) Är inte heller bara att åka, pass måste fixas, måste ha någon som kan ha hundarna och så någon som kan se efter huset.. Sedan har man ju Kissen och marsvinet också.
Menmen. som sagt, vi får fundera på saken :)

Vi sitter och funderar på om vi ska åka till Luleå imorgon en sväng. Jag vill verkligen köpa en kamera! Har sparat pengar väldigt länge nu också :) Kollade kameror idag här i Kalix, men fanns ingen som skrek "Köp mig!". Det ska klicka om jag ska ha en kamera :) Samma i Haparanda, ingen där heller som jag blivit så värst intresserad utav.. Hoppas på att Luleå har ett bättre utbud :)

Nå. Nu börjar Fredrik tjata om att vi ska ta ett "parti" Lego Indiana Jones, han har redan startat xboxet fast att jag inte svarat, så de är väl bara att sätta sig och spela med honom ett tag ;)
Ska ta och diska sen när jag spelat lite. Blivit lite väl mycket disk nu :P

Julafton!

Kan väl inte mer än säga att jag är nöjd med denna jul :)
Fick väldigt mycket julklappar i år! Om man jämför med de senaste åren, då har det inte blivit så mycket. Inte så att jag klagat, julklappar är inte så viktigt för mig :) Jag måste ha varit en snäll flicka i år med andra ord! ;) haha.
Jag och Fredrik fick två gemensamma julklappar :) En från mamma och en från mommo :)
Sedan fick jag en hel del blandade saker, typ allt var sådant som jag önskat mig från ikea! :)

När jag kom till Happis for jag och mamma nästan direkt ut på en promenad till kyrkan med hundarna :) Var och tände ett ljus på morfars grav :) Är inte ofta man får egentid med mamsen så det var verkligen roligt :)
Annars satt jag mest och kollade på när syskonen spelade något dansspel på deras nya Wii :) Blev lite sugen på att testa, men eftersom jag är värdelös på dans och stel som ett järnspett så lät jag bli ;p haha. Kände inte för att stå för underhållningen idag ;)
Efter att maten var uppäten och julklapparna var öppnade satt med lillasyster Moa och hjälpte henne med sina böcker :) Hon fick böcker av mig där man kan lära sig bokstäver, skriva och läsa :) Hon kunde verkligen inte sluta, så innan jag åkte hem hade vi plöjt igenom 2 utav böckerna! ;) haha.
Blev även en hel del skratt :)

Lotus skötte sig även förvånansvärt bra idag! Han och Albin brukar ryka ihop titt som tätt, men idag hände det inte en enda gång! Alla påpekade flera gånger att Lotus var ovanligt lugn och snäll :) Tror det har att göra med att Felix inte var där. Tror Lotus ska försvara Felix när Albin och Bianca är på honom och ska nosa å busa :)
Fredrik som haft Felix idag sa att även han varit ovanligt lugn! Felix brukar få för sig att pissa hos folk, men han hade inte pissat en enda gång medans dem var i Granån! :)
Är nog bra ändå att hundarna får vara ifrån varandra ett tag då och då :) Men när vi kom hem så gav Felix oss en rejäl utskällning, och speciellt Lotus! ;) haha.

Fick en julklapp av min gubbe när jag kom hem :) Var en lampa som jag trånat efter hur länge som helst! Den kostar inte många hundralappar, men jag har ändå varit för snål för att köpa den :p hehe. Men nu är den min! och jag är så glad över att jag fick den :) Fredrik känner mig verkligen :)
Fredrik fick ett xbox spel av mig :) Han har älskat COD spelen, och har sagt att han tänkt köpa det nya som nyss kommit ut ;p Paketerade det ordentligt, eftersom Fredrik har en tendens till att kunna lista ut vad som finns i paketen.. Stoppade spelet i en låda som jag sedan fyllde ut med några av mina böcker ;) haha.
Han blev ju som nyfiken på vad de var när paketet var så tungt ;) Första reaktionen var "Har du gett mig en massa böcker?".. Lät nästan lite besviken ;) haha. Men medans han sa den meningen så såg han spelet och innan han ens sett var det var för spel sa han "näää, har du köpt Modern Warfare 3?!" med ett stort leende på läpparna :)
Just nu sitter han och nöter spelet för fullt och har absolut inte tid att prata med mig! :D Säger jag något så får jag korta svar tillbaka ;)

Neej. Snart blir det sängen för min del :) Ögonlocken är verkligen tunga :)


Tuff dag..

Hoh hoh vilken dag det varit idag!!

For till Happis för att Fredrik skulle köpa de sista julklapparna, samt att vi skulle handla mat. Mhm, det gick ju verkligen bra! NOT.
Nå, vi fick till slut de sista julklapparna, dock inte de vi tänkt oss. Vi fick handlat maten vi skulle ha..
Varför blev det problem? Jo, låset på bilen har racklat de senaste veckorna. *suck*.. Tror det kommit in en massa skit i låset. Fredrik lyssnade inte på mig och låste bilen, när vi kom ut från Rusta så gick den inte att låsa upp. yey! Försökte i nästan två timmar att få upp de där förbannade låset.. Fredrik ringde till en kompis som kan dessa bilar, och fick tips på hur han ska få upp bilen genom att spräcka låset. Gick inte som vi hade tänkt. Slutade med att Fredrik fick slå in en ruta.
Som tur är så har Fredrik redan pratat med en annan kompis som ska fixa nya rutor åt oss :) Framrutan som gått sönder då jag fick flera rejäla stenskott, och sedan den som Fredrik slog in idag. Fick ett Väldigt bra pris också! Så förhoppningsvis blir rutorna bytta nästa vecka :) Måste nu bara få nya lås till bilen :)
De är sånt som händer :)
Som förra vintern när de var så kallt.. Dörren på Goffen frös fast och jag drog lite för hårt.. haha. Kunde inte låta bli att skratta högt för mig själv när jag hade slitit sönder handtaget! haha.

När vi äntligen kom hem igen så har vi inte hunnit med så mycket mer än att slå in de sista paketen, bakat bullar och sedan har jag badat hundarna. Tog ganska lång tid innan jag var klar! Tur att jag hade Fredrik som hjälpte mig! Badade Felix först, så när han var klar tog Fredrik över och fönade + borstade honom medans jag började bada Lotus :)
Åååh vad jag vill ha en STOR dusch! Är så förbaskat bökigt att bada Lotus när man har en så liten dusch som vi har :( Tur att man inte gör det så många gånger per år!
Fredrik tyckte först att jag skulle strunta i att bada hundarna, men nej! Jag tänker inte skippa mina traditioner! :) Att bada hundarna dagen före julafton/julaftons morgon har jag gjort i flera flera flera år! Det började när jag hade Wille och tänker inte sluta nu!! :)

En annan sak jag tänkte på.
Fan vad folk egentligen är obrydda! Medans Fredrik höll på och göra "inbrott" i våran bil så var det inte en enda jävel som kom och frågade vad vi höll på med! Vi hade lika gärna kunnat hålla på och försöka ta oss in i någon annans bil utan att någon brytt sig!
Folk reagerade med att titta chockat när Fredrik väl bestämde sig för att slå in rutan, sen fortsatte de med sitt :S
Helt sjukt hur samhället är idag..

Hmm..

Nästan klar med det jag skulle göra idag, det som är kvar är att gå ut med soporna, färga ögonbrynen och dammsuga. Skulle egentligen åka och handla, men fan, jag känner att jag verkligen inte orkar med det just nu.
Näpp, jag skiter i att åka och handla. Fredrik får gnälla bäst han vill över att det inte finns någon mjölk hemma. Finns väl egentligen nästan ingenting här i och för sig.. hehe.

Sista maskinen är igång också. Hade kunnat få ihop några maskiner till, men det får inte plats nå mer på torkställningen. Men men, de är inte hela världen.

Ska väl gå och värma upp lite makaroner och korv ;p åt det till middag igår, till lunch idag och nu blir det samma sak till middag igen ;p fan så skönt det är att inte behöva laga någon mat!!

Snaart snaaart är gubben hemma! Tror han borde vara hemma om lite mer än en timma! :D

Stolt storasyster!

Alltså jag kan inte vara en mer stolt över mina syskon än vad jag redan är!
Helt sjukt hur bra mina syskon är! Värmer verkligen i storasyster-hjärtat! <3
Alla mina syskon är bra på sina sätt, alla har något de är bra på. Nu är minstingen ganska liten, så man har väl inte direkt upptäckt hennes talang, men det kommer :)

Det var de här jag skulle komma fram till:



Min lillasyster Ronja som sjunger. Hon är så otroligt duktig! <3
Att hon vågar stå på en scen och sjunga på julavslutningen i skolan är så otroligt stort!
Sen har hon en väldigt fin sångröst också. Man får nästan tårar i ögonen :')

Mina syskon betyder så otroligt mycket för mig och det finns nog ingenting jag inte skulle göra för dem.

Torsdag

Ääääntligen! Nu är det inte många timmar kvar tills gubben kommer hem!! :D :D :D

Har skrivit en lista på saker jag måste göra idag. Eller måste och måste, men känner att det skulle behövas :)
Är lite småplock i huset som ska göras, diskas, tvätta kläder, dammsugas osv :) Ska även in till Kalix och hämta ett paket och passa på och handla lite :)

Har redan betat av två grejer på listan, ena saken fanns inte med från början, men fick lägga till den i morse när jag varit ut i brevlådan.. Blev lite irriterad över att CDON krånglat till det för mig och skickat fel bok åt mig :( 2 av 3 var rätt. Nå, någon gång ska väl vara den första.. Men har mailat dem nu och hoppas på att få hjälp snabbt så jag får hem rätt bok :)

Aja, beta av listan var de ja!! Tror jag börjar med att sätta igång en tvätt, den sköter ju sig själv :)

Onsdag

Blev inget panikplugg över huvudtaget.. I morse vaknade jag 45 minuter innan skrivningen skulle börja, så det blev att snabbt få ut hundarna på gården för morgonkiss medans jag klädde på mig. Hann som tur var i tid till skrivningen.. Gick väl inte sådär jätte bra, men jag tror att jag lyckades få ihop till ett godkänt. Är bara att vänta och se..

Sitter och funderar på vad jag ska äta. Har fortfarande inte fått i mig någon frukost. Blir väl att steka mig en hamburgare till lunch och ta fram lite falukorv som jag kan ha till middag..

Funderar även på vad jag ska börja träna med Lotus. Har inte tränat ordentligt med honom på länge. Mest varit ute på gården och kört lite koppelträning, alltså fotgående osv, men det är inte riktigt nog för honom, han tycker inte att det är roligt och fokuserar inte så bra då. Förstår honom, man tröttnar fort när man måste göra något man inte tycker är roligt..
Tricks och spår är det Lotus tycker är roligaste. Spår ids jag inte börja med då jag inte har någon erfarenhet av spår i snö.
Tricks är ju roligt, men då är de det jobbiga: Vad ska man välja för tricks?! Skitsvårt att välja! Finns ju så förbaskat mycket roliga saker man kan lära en hund!
Det blir nog dagens läxa, bestämma mig för vad Lotus ska lära sig för roligt och numrera upp vad han ska lära sig, så när han lärt sig en grej, så behöver jag bara titta på listan så vet jag vad jag ska träna in för något nytt! :)


Tisdag

Lax verkar inte vara min grej längre. Jag som alltid älskat lax. Eller aa, de är väl bara min lax som blir vidrig, för när man äter det någon annanstans så skulle jag kunna äta ihjäl mig!
Suttit med spy känslor sedan min lax middag. Usch.

Har skrivning imorgon, men inte fått tummen ur det berömda hålet och pluggat. Blir väl en panikplugg innan jag lägger mig i sängen. Sedan en till panikplugg på morgonen när jag slänger i mig frukost.

Annars har jag inte fått något vettigt gjort idag. Inte ett skit. Lite ved hämtade jag in på morgonen, mer har jag inte gjort. Eller jo, diskat! Wohoo!

Lillasyster Jessica började fråga mig på fejjan vad jag vill ha i julklapp.. ööööh?!
Jag har bara fokuserat på att fundera på vad andra vill ha, inte tänkt en tanke på mig själv :s
Nå, blev iallafall att önska mig pengar, "sponsring till tatuering" som jag så fint kallar det. Vet att mamma inte tycker det är roligt att ge ett kuvert med pengar i julklapp, så jag offrade mig och gick in på IKEA's hemsida för att se om det fanns något jag ville ha. Kände att jag absolut inte kommer hitta något. HA, trodde jag.
Blev en hel del saker jag skulle kunna tänka mig behöva :) Mest köksgrejer, som mortel, sockerkaksform, tavlor osv :p hehe.
Jessica sa också att dem varit på IKEA idag för att leta julklappar, men mest suckat och inte alls vetat vad jag behöver/vill ha :p haha. Nå, nu blir det väl en till sväng på IKEA för deras del! ;)

Nå. Ska läsa klart bloggar, sedan blir det väl att tvinga mig själv att plugga..


Kväll..

Tusan.
La mig i soffan under filten när jag kom hem från Kalix. Frös så förbannat.
Var bara skit på tv och sen var man väldigt trött efter ca 4 timmars sömn. Japp, jag somnade på soffan vid halv fem tiden.. Inte bra. Får hoppas på att jag lyckas somna när jag lägger mig i sängen.
Som tur var ringde Fredrik vid halv nio :) Väntar nu på att han ska ringa upp, men tror nästan han somnat på soffan han också ;p Inte alls ovanligt att han somnar på soffan och sen har klockan blivit för mycket för att ringa mig :) hehe.

Har börjat få tillbaka lite matlagnings inspiration :) Har senaste tiden börjat improvisera fram olika maträtter. Ibland lyckas jag, ibland inte.
I helgen så fick jag in i hjärnan att det inte alltid behöver vara så avancerat. Fick ihop Torsk med en enkel god sås och så potatis till de :) Åt lite rester idag, sparade lite så jag har till lunch imorgon ;)
Eftersom inspirationen har hittat tillbaka tänkte jag experimentera med lax imorgon. Har ingen potatis så blir att försöka få ihop någon slags laxsås till pasta :) Kan säkert blir gott ;p Om inte annat så har jag hamburgare i frysen om de skulle skita sig ;)

Neej. Är dags att börja förbereda sig för sängen.


Måndag

Lyckades inte somna förrän efter tre tiden.. Fick ligga och vrida och vända mig hur länge som helst. När jag väl somnat har jag sovit oroligt. Märker att jag inte sovit bra för jag fryser så förbannat.. Brukar bli så eftersom jag snurrar och har mig när jag sover oroligt och då hålls inte täcket på mig...

Är lite oroligt för att köra in till Kalix.
Denna morgon har varit allt annat än bra.
Jag har en riktig "ful-dag" och vill verkligen inte visa mig utanför huset.
Inte fått i mig någon bra frukost då jag idag också har en dag då allt är usch.
Fick veta att mitt läkarbesök inte blivit avbokat. Jävla skit. Måste börja stressa med det också idag..
Finns en hel del annat som har gått fel, men orkar inte dra upp allt.

Ska nu börja fixa mig lite..

Inte trött..

Fan.
Mr.Blund verkar ha glömt bort mig igen.

Saknar min gubbe väldigt mycket. Är typ 6 timmar sedan han åkte härifrån, och det känns som att jag ska gå sönder :(
Längtar nå fruktansvärt till torsdag!! Då kommer han hem igen och jag får ha honom hemma tills efter nyår! Ska bli sååå härligt att ha honom hemma så länge!!! <3

Medans jag väntat på att Mr.Blund ska hitta hit så har jag kollat runt lite på nätet. Bestämde mig för att klicka hem en julklapp åt Fredrik :) Vi har egentligen beslutat att vi inte ska köpa julklappar åt varandra nu, vi tänkte vänta till mellandagsrean, men jag kunde inte hålla mig :) Vet att Fredrik vill ha den här saken också, så jag vet att han kommer bli glad när han öppnar paketet :) Dock kommer jag nog få "lida" några timmar pga denna julklapp ;p hehe.
Klickade även hem några böcker, vill ta tag i mitt läsande igen.
Blev även att klicka hem en "julklapp" åt mig och Fredrik ;p Får se vad han säger om det ;D haha.

Nej. Ska nu ta och lägga mig i sängen och se om man lyckas somna..

Söndag

Vad har hänt idag då?
Har inte blivit så mycket gjort. Fredriks fasters man var här och kopplade in elen åt oss i köket :) Det tog några timmar så då orkade man inte göra så mycket. Skönt nu när man äntligen kan tända taklampan i köket! Och när jag äntligen fått tillbaka mina vägguttag vid fönstrena så jag kan ha mina lampor i fönstrena :D Måste bara köpa nya fönsterbrädor till 2 fönster :) Kanon!
Nu är de det roligaste kvar att göra i köket! Byta skåpen, kakel osv osv osv :D
Jag och Fredrik satt och planerade lite medans vi väntade på middagen som var i ugnen, och vi kom fram till att vi ska ha som mål att vara klara med köket till sommaren :) Sedan så hoppas vi på att jag får sommarjobb så vi kan byta brädfodringen på huset också :)
Då kan man ju fråga sig varför vi tar så lång tid på oss med att göra klart köket.. Jaa, svaret är lätt. Jag har inte så jätte mycket pengar och Fredrik är inte så sugen på att lägga alla sina pengar på köksrenovering, så vi sparar och tar det som de kommer :)

Har väl inte hänt nå mer idag, förutom att jag satte igång och pluggade när Kjell och Alf åkte härifrån. Gjorde middag och tagit en snabbdusch.
Ska ta mig en skål med vaniljglass och jordgubbar innan jag fortsätter med en sista finslipning av mina anteckningar, sedan är det sängen som gäller.. "lektion" imorgon..

Lördag

Idag har man inte fått så mycket gjort. Fredrik lät mig sova länge idag som vanligt, men vid halv tolv kom han och väckte mig och satte mina kläder på sängen, eftersom hans pappa kunde komma när som helst. Sedan så började Fredrik säga att jag skulle komma och kolla hur Felix satt på fönsterbrädan i v-rummet och morrade åt renarna som stod på ängen på andra sidan vägen ;p haha. Kissen satt på köksbänken och små morrade han också åt renarna ;p haha.
Tog en promenad med Lotus medans det var ljust ute. Han blev heeelt galen när han såg renarna när vi kom ut på vägen. Ställde sig på bakbenen och började skälla..
När vi kom efter Kvarnudden-vägen släppte jag lös honom som vanligt, eftersom han alltid vill springa lös i skogen och göra sig av med energi. Han började spåra som tusan och for efter renspåren som fanns där. Han var helt inne i sitt spårande för han lyssnade inte när jag ropade.. Efter några rop och visslingar så dök han upp, och jag fick koppla honom. Nog för att han inte skulle få för sig att börja jaga renarna, bara spåra upp dem och skälla på dem lite. Men det vill jag inte att han ska göra, han ska spåra när vi tränar, inte när vi är ute på promenad.
Men men. Ska nu ta fram receptet på Torsksoppan jag brukar göra :) Fredriks mamma ville veta vad jag har i den :)


Fredag

Denna dag har väl varit ganska lugn, om man bortser från mina humörsvängningar. Tycker inte alls om när jag har dessa perioder då jag svänger från att vara arg som ett bi till att vara en liten ängel. Typ. Är inte alls roligt för Fredrik och inte för mig heller för den delen, jag avskyr det. Vill bara slita av håret på mig själv eller något.

Var in till Kalix och hämtade lite grejer så Fredrik kunde börja fixa med elen i köket, dock så blev det typ ingenting gjort idag så det kändes ju väldigt onödigt att stressa med att hämta grejer från Kalix..
Städat köket, puttsas att köksluckor osv.
Städat toaletten, inte färdigt där än, men är så mycket tvätt där så jag ids inte lägga ner så mycket tid på att städa där då. Åååh jag måste få bort den där förbaskade tvätten någon gång!! Känns som att jag tvättar och tvättar men ändå så blir högen inte mindre.

Fredrik hämtade skräpmat från Sangis, jag orkade inte börja göra någon mat. Mitt i maten kom Fredriks familj hit.
När jag ätit klart tog jag skolgrejerna och dator in i sovrummet och började plugga lite. Blev någon timmes plugg, ena uppgiften blev gjord. Bara den andra kvar då. Ska försöka fixa den imorgon. hoh.

Ska väl nu ta och bädda ner mig i soffan och försöka undvika en till argsomettbi-attack..

Torsdag

Gick bra under lektionen idag, gick upp lite fler ljus i huvudet än tidigare. Nu är det bara två uppgifter till som ska göras innan skrivningen och jullovet ;p

Tänkte strax börja göra klappgröt! Dvs om jag inte glömt att köpa hem någon ingrediens, men som tur är så är det inte så värst mycket i den, så jag borde nu ha det som behövs hemma ;p

Börja med Zumba eller inte? De är frågan. Ska suga på den karamellen ett tag innan jag bestämmer mig!
Borde väl egentligen anmäla mig, så att man någon gång kommer in i något som har med motion att göra, skulle vara bra för mig ;p höhö.
Jag är helt enkelt för lat och bekväm av mig. Borde verkligen göra något åt det!

Drömmar..

Har börjat få sådana jävla konstiga drömmar de senaste månaderna. Har världens ångest varje gång jag vaknar.
Kanske borde kalla dem mardrömmar? För de är egentligen vad de är för mig.

Börjar med att jag och Fredrik är hur lyckliga som helst, men något går snett.
Vi börjar tjaffsa eller något blir dåligt.
De flesta gångerna är det jag som har gjort slut. Ville aldrig göra slut, det smärtade, men jag gjorde det ändå.
Det hinner inte mer än göra slut så har jag "det" på tråden och ska träffa h*n för att prata. Så fort jag ser "det" får jag ångest och vill inget annat än att gå tillbaka till Fredrik och få vara i hans armar.
Slutar alltid med att jag gör allt i min makt för att Fredrik ska bli min igen.

Inatt var det i princip samma sak. Fast denna gång hade jag och Fredrik världens bråk inne på en affär. :s Vi som aldrig bråkar :s .. helt sjukt.
Fredrik fick nog av mig och gjorde slut.
Jag blev förstörd, sökte upp "det" för att träffas.. Sedan var det samma sak igen, ångesten slog i så fort jag såg en liten skymt av "det". Jag ville bara kräkas. Skrika rätt ut.
Började i panik sms:a och ringa till Fredrik. Bad honom ge mig en chans till.
Den här gången kommer jag inte ihåg om vi blev tillsammans igen. Är kanske därför jag fortfarande sitter med ett tryck över bröstet och bultande hjärta.. Usch.

Tur att det inte är sådär i verkligheten.
Vi bråkar aldrig och har aldrig gjort slut.
Egentligen tar jag väl Fredrik för givet nu när vi varit tillsammans så länge, samma sak gör nog han också, tar mig för givet. Att vi alltid kommer finnas där för varandra, vad som än händer. Vi har vuxit fast i varandra på något sätt.
Jag kan inte tänka mig någon annan i mitt liv. Fredrik är så bra för mig, och min bästis..
Skulle vi göra slut så skulle jag inte bara förlora min pojkvän, jag skulle även förlora min bästa vän. Jag skulle inte klara av en sådan förlust.

Nu längtar jag tills Fredrik kommer hem. Tur att det inte är många timmar kvar nu!

Neej. Nu måste jag traska ut i äckelvädret och skott bort snövallen som blivit när jävlarna var och hyvlade vägen. Skitkul att dem måste blockera hela jävla infarten för oss..
Sedan blir det att stressa i duschen och åka till skolan.

G

Efter många om och men kom jag äntligen in på min mail. Vette fasiken om hotmail har några problem just nu eller?! Kanske är min dator de är fel på, inget ovanligt med de.
När jag kom in på mailen såg jag att jag fått ett mail från läraren jag hade i Vård och omsorg. Har fått G i den kursen.. Hade väl hoppats på VG iallafall, men jag är tydligen för tyst fortfarande osv. Sen vet jag ju inte hur det gick på provet heller, det kan lika gärna ha gått åt skogen, fast att jag kände att det gick skitbra..
Men men. Jag kan iallafall pusta ut och lämna den kursen bakom mig nu!

Har suttit och försökt gå igenom uppgifterna nu i den här kursen. Har väl gått lite sisådär.
Måste nu försöka hitta en artikel.. Får se hur det går. När jag är klar med det kan jag slappna av till imorgon när jag ska på lektion..


Onsdag

Testade plugga, gick väl sisdådär. Läste igenom kapitlet en gång till, förstod lite bättre vad jag läste, men fattar fortfarande inte hur jag ska svara på frågorna. haha.
Tog en paus och hängde tvätt och satte igång en ny.
Läste lite till i den där dumma boken.
En konstig doft brände till i näsan då och då.. Bestämde mig då för att ta en paus med allt och städa sovrummet ordentligt. Var ett tag sedan sovrummet fick sig en genomgång. Men nu är det dammtorkat, skurat, bytt sängkläder osv där inne :)
Skönt, ett problem mindre i min värld! Och ska bli sååå mysigt att få lägga sig i rena sängkläder! Underbart! :D Bara gubbskrället som saknas!

Har nu potatisburgare i ugnen, de borde vara klara vilken sekund som helst.
Ska ta och äta min väldigt fina middag, och sedan ska jag försöka mig på lite mer plugg. Tror att jag ska kunna göra litegrann iallafall på andra uppgiften. Bättre med lite än ingenting, försöker jag intala mig själv.


Semester

Jag behöver en semester. Behöver komma bort från allt ansvar ett tag.
Har god lust att hoppa på första bästa plan bort härifrån och bara behöva tänka på mig själv i en vecka eller två.
Jag har inte velat erkänna tidigare hur stressad och slutkörd jag egentligen känner mig. Nu kan jag inte förneka de längre, jag är skitstressad. Jag är slutkörd.
Har under en längre tid försökt att strunta i att göra saker som stressar upp mig, t.ex städningen. Men inte fan hjälper det mig, jag mår inte bättre av att det ser ut som en svinstia här. Jag mår inte bättre av att man inte tar sig in på toaletten för att golvet är täckt utav tvätt.
Jag orkar inte gå hemma hela dagarna och se den här skiten. Jag mår inte bra utav det.
Orkar inte göra någonting heller. Känner mig bara så förbannat trött.
Kräver för mycket av mig själv. Jag vill verkligen få bra resultat nu under den här utbildningen, jag vill inte få samma skit betyg som jag fick på Naturbruks. Sätter väldigt stor press på mig själv och nu när jag inte förstår ett skit av det jag läser så blir jag förstörd. Jag vill lyckas, och bryter ihop när jag inte gör det.

btw

Inatt hade jag en sjuk dröm.
Först trodde jag att jag hade fått löss, för jag gjorde inget annat än att klia mig i huvudet som en dåre.
Ju längre drömmen pågick, desto mer började det klia.
Till slut så kliade det över hela kroppen, trodde det var skabb.
Lyckades till slut vakna, och inte fan kliade det någonstans.
Fyfan vad sjuka drömmar man kan ha.

Kanske har något att göra med att mina öron håller på att ha ihjäl mig på dagarna?
De har blivit torra och gör mig galen till och från då de kliar.
Jag har 3 teorier till att öronen blivit såhär.
1. Pannbandet jag köpt och börjat använda väldigt mycket. Mina öron är inte direkt vana vid att bli skyddade mot vind och kyla.
2. Shampot och balsamet som jag bytt till, alltså en allergisk reaktion.
3. Vädret.

Finns väl inte så mycket jag kan göra åt mina kliande öron :(
Har nu försökt undvika pannbandet så mycket det går. Men det verkar inte hjälpa mina öron.
Säkert en allergisk reaktion på mitt nya silikonfria (?) shampoo :( Jag som tyckte det var så bra!

Tisdag

Sitter i soffan och försöker hitta motivation till att plugga.
Går det bra?
Nej.
Jag till och med tittar på Oprah bara för att ha en anledning till att slippa öppna boken!

Tatuering

Lyckades inte plugga idag, gav upp när jag läst samma sida om och om igen 10 gånger men ändå inte lyckades komma ihåg vad jag precis läst. Ska ta tag i det imorgon istället.

Nu ska jag göra det jag tänkt göra i flera timmar - stänga av datorn, göra mig lite varm choklad och en smörgås.
Gaddad.se är en farlig hemsida! Har suttit där och kollat tatueringar i flera timmar.. hehe.
Nu vill jag ha min smörgås och varm choklad, så nu bär det av till köket!

Måndag

-18 ute.. Brr.
Såklart så har Fredrik slirat i helgen igen och inte fixat in någon ved åt mig. Han har gjort det de senaste månaderna, så att jag klarar mig en hel vecka. Min rygg pallar inte att bära in de där tunga vedpåsarna, så då har det varit enklare om han burit in allt klart åt mig, istället för att jag ska behöva springa fram och tillbaka flera gånger. Sen brukar han klyva färdigt en påse så jag har lite "startved", blir bara förbannad när jag ska hålla på och försöka få upp eld när de är stora vedklabbar..
Sååå, jag måste ut nu och klyva lite ved, och gå några varv mellan huset och vedbodan för att få in ved. Har bara 18 grader inne i huset. Måste hinna elda innan jag åker till skolan, annars kommer det vara nere på 15 innan jag kommer hem igen..

Söndag

Bakade de fulaste lussebullarna någonsin igår, de blev totalt missbildade, men smackar bra enligt Fredrik.

Blev fruktansvärt sugen på klappgröt! Varit det till och från ett tag nu, men idag har suget varit hemskt!
Nästa helg blir det att göra en rejäl sats med klappgröt! Mmmmmmm! Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge! ;)

Nu vill jag att kycklinggratängen ska bli klar, håller på att hungra ihjäl!

Lördag

Neeeej men kors i taket! Fröken Röd behagade sig att äntligen dyka upp! De var inte igår!
Väntar på att Fredrik ska komma från Granån, han har åkt dit för att låna köksassistenten av sin mor :) Vi (jag) ska baka, hade jag tänkt :) Kommer nog få hålla på ganska länge, men man har ju inget planerat imorgon så då gör det nog inget om man är uppe lite sent idag pga bak :) hihi.
Får se hur det kommer gå med bakandet, har väldigt ont till och från pga mensvärken. Tur att jag har Fredrik som kan hjälpa mig om jag får allt för ont :)

Fredag

Ska bli intressant och se hur provet gick! Full pott blir det då inte, kunde verkligen inte svara på en fråga.. Försökte skriva något iallafall, men tror jag var helt ute och cyklade, har inte ens lyckat fixa rätt svar på den frågan i mina arbetsuppgifter.. Men ett godkänt blir det! Det måste det bli, kan sätta min högra stortå på de!


Torsdag

Känns som att jag snart kommer vara tvungen att kapa av mig huvudet, vilken jävla huvudvärk jag har! Hann inte vara vaken mer än kanske 2 timmar så kom huvudvärken.. Den stoppade mig inte, gick ut och skottade gården (helt i onödan känns det som, började vräka ner snö mindre än en timme efter att jag la bort snöräven).

Trotsade huvudvärken lite till och for till Gabbi som planerat för att lära känna hennes häst lite :) Vi tog en liten promenad så att jag fick se hur han beter sig :) Gick ju hur bra som helst :)
Bara jag som är nojig, eftersom jag inte hållt på med hästar på flera år, och slutade lite hastigt och lustigt på ridskolan efter att jag ramlat av under en hopplektion. Tror inte jag red många lektioner efter det, så hann inte jobba på rädslan.
Men Ragge var hur snäll som helst, så det kommer gå bra att rida honom :) Ramlar jag av så är det mitt egna fel :) haha. Tar nog ett tag innan jag byggt upp min balans på hästryggen igen :)
Verkligen roligt att Gabbi frågade om jag vill börja rida Ragge :) Klart att jag vill försöka iallafall :)

När jag kom hem kastade jag mig i soffan, lyckades somna efter många om och men. Huvudvärken är inte att leka med! Men hann inte mer än vara vaken några minuter så var huvudvärken tillbaka. SKIT.
Tur att Fredrik kommer hem idag så jag får lite massage. Förbannade axlar och nacke som ska hålla på och spöka. Tror egentligen det handlar om att jag stressar upp mig själv, och börjar då spänna axlarna. :(

Nå. Ska nog försöka hitta något att äta. Måste sen försöka plugga lite, även om jag helst bara vill trycka huvudet i kudden igen.


Onsdag

Huvudvärk igen. Det måste ha med axlarna och nacken att göra. Fan också, måste jag börja söka upp läkare för att få hjälp med det också?!

Varit en sväng till Happis med Gabbi och söta Elias :) Blev en hel del skratt inne på ICA när jag började små busa med Elias :) hehe.

Borde egentligen plugga inför provet, men motivationen är som bortblåst. Är inte heller så sugen på att plugga när jag har huvudvärk.
Ska väl göra middag och sedan försöka mig på lite plugg. Vill verkligen få bra betyg i den här första kursen!!

Tisdag

Känner inte något behov utav att blogga längre, det känns inte roligt när jag inte har några bilder att lägga upp. Har nu bestämt att jag ska köpa mig en digitalkamera under mellandagsrean! Är verkligen på tiden att jag skaffar mig en :)

Skönt att börja med skoldagar igen! På fredag är det prov, sen är denna kurs slut. Trodde att jag skulle få jullov nu när denna kurs slutar, eftersom jag redan gjort Arbetsmiljö & säkerhet, men tydligen ska det bli en annan kurs istället nu mitt i allt :S Blir lite panik att få hem boken i tid. Känns även väldigt onödigt att köpa en bok för 350kr för en två veckors kurs.. Ska ge det några timmar till och försöka hitta en begagnad, men de är inte det lättaste. Hittade iallafall igår en bok på tradera, och den blev min! Så då har jag den boken klar :) Billigt blev det om man jämför med vad boken kostade i butik!

Efter dagens lektion så for jag till Josse och hälsade på :) Gick på en liten promenad, blev lite pirrig i kroppen när jag fick gå med barnvagnen en stund :D haha.

När jag kom hem skyndade jag mig att byta skor och sätta på hundarna sina reflexer, sedan for vi ut på en liten promenad :) Var riktigt mysigt att promenera när det snöade ute! :) Lotus kan nog inte vara lyckligare just nu! Han älskar verkligen snön :) Felix ligger nu och snarkar på golvet, han blev helt slut av promenaden :( stackarn :D Han har ju så korta ben så det blir lite jobbigt för honom i längden att gå i snön :) Sen blev det nog lite jobbigare att gå eftersom han fick på sig sin overall :) Tycker det är jobbigt när snön fastnar i pälsen så Felix ska få börja ha overall på sig under promenader när det är sån här klibbsnö ute :)

Näe. Vila huvudet lite. Känner att en huvudvärk är på G.

Fredag

Sista dagen på praktiken idag! Blev godkänd! Så nu känns allt bara jätte bra. Eller nej, det finns en sak som inte känns bra, men om man bortser från det så är jag nöjd och glad! :)

Ska fråga karln om han orkar skala lite potatis ;p Är i stort behov av mat i magen!

RSS 2.0