Kärlek!



Går inte att beskriva med ord vad jag känner för denna lilla människa!
Min son.. Känns fortfarande helt overkligt och jag har svårt att förstå att jag är hans mamma!

i skrivande stund har vi soffmys :) jag ligger och tar igen lite missade avsnitt av hem till gården :)

Bebis kom visst ;)

Våran älskade son föddes inte ens 24 timmar efter mitt senaste inlägg :) Trodde verkligen inte att det var dags! Trodde fasen att det bara var förvärkar och att han var påväg att fixera sig! Var ju helt inställd på att jag skulle gå minst en vecka över tiden. Att föda en dag före BF fanns ju liksom inte med på världskartan ;)

Förlossningen gick bra, men den var intensiv, smärtsam och när allt satte igång så gick det lite väl fort.. Men vi alla överlevde iallafall ;)
Hade Fredde och mamma med mig under hela förlossningen :) Var egentligen inte meningen att mamma skulle vara med, men eftersom Fredde var i Gällivare var mamma min backup ifall han inte skulle hinna i tid :) Så mamma var redan med mig på Sunderbyn när Fredde kom dit, så tyckte hon kunde stanna när hon ändå var där :)

Bättre förlossningsberättelse får jag skriva sen när jag kan sitta vid datorn och skriva :) i dagsläget är det inte riktigt aktuellt att sitta vid datorn pga smärtor i de nedre regionerna ;) hehe.
Sen har jag fullt upp med att stirra mig blind på våran underbara son :)



En färsk liten Rasmus på förlossningen :)
20/2-14
kl 21.41
3905 gram
51 cm

Går inte att beskriva hur kär jag är i denna gosse!

Ont..

Fyfan vad ont jag haft de senaste timmarna. Men tror inte bebis är på g. nej nej.Såhär ont har jag haft två gånger tidigare. Det hugger och ilar i hela nedre regionen. Fy in i helvete vad ont det gör!Tror ju inte det är värkar, för detta huggande kan hålla på i flera minuter. Känns inte det minsta som mensvärk heller.Har googlat lite och det verkar ju typ vara att ungen kommer åt en nerv eller att den håller på att fixera sig. Aja. Ont gör det iaf..Vill ha ut bebis nu. Idag är första gången jag blivit frustrerad och fått gråta för att jag vill ha ut bebis. Har haft en dag då jag varit extra svullen, lederna har gjort så jävla ont, stel som en pinne, inte fått ordentligt med luft.. blivit andfådd av att bara ligga och andas.. svettats som en gris. det har kliat hemskt på fötterna.. magen har varit i vägen osv osv.Nä om man skulle försöka sova då.. tror ju inte det blir någon bebis den närmsta tiden..

Bm besök vecka 39+2

Hjärtljud 139Sf mått 34Fortfarande perfekt blodtryck.Bebis har inte fixerat sig, men ligger med huvudet neråt.Har en känsla av att jag kommer få fara till Bm ännu en gång innan detta är slut. Fick en ny tid till onsdag nästa vecka ifall att bebis väljer att stanna kvar i magen :)Bebis huvud verkar inte vela fixera sig. Så nu blir man ju lite nojjig och tänker att han kommer hinna vända sig fel innan det är dags..Finns väl inte så mycket mer att säga. Både jag och lillen mår finfint :) Är bara jag som börjat bli förbaskat trött och orkar knappt något längre. Minsta lills och det suger all energi ur mig. och så den här vätskan jag börjat samla på mig. Benen/fötterna är värst. fyfasen. Läkaren ville helst att jag undviker stödstrumpor pga klådan, men idag var jag fan tvungen att dra på mig dem. Hjärtat får ju också arbeta så förbaskat när jag får såhär mycket vätska i benen.

Måndag

4 dagar kvar till BF!

Idag var det tungt att stiga upp. huh. Somnade alldeles för sent. Konstigt att jag klarade av att vara vaken så länge med tanke på att jag var helt slutkörd efter all matlagning. Tog mig med nöd och näppe upp för trappen!
Fått vara upp två gånger också inatt. Ska inte gnälla! Är otroligt glad över att detta springande på toa kommer först nu :) Visst hade jag en period i början av graviditeten då jag ibland var upp 3-4 gånger om natten för toabesök. Men största delen av graviditeten har det varit en gång eller ingen gång alls :) beroende på om jag kunnat hålla mig från att dricka vatten innan läggdags ;) har en tendens till att bli äckligt törstig på kvällarna..

Aja. Idag är det dags för ett besök hos barnmorskan igen. Förhoppningsvis sista gången nu! :) Har inget emot att vara där, men vill jag ha ut bebis!
Gruvar mig lite inför att köra bil idag. Blev helt slut efter duschen som tar sin lilla tid nu med alla krämer som ska smörjas in.. huh.
Bara jag kör försiktigt ska det väl gå bra. Ska passa på att handla lite nödvändigheter när jag är i Kalix, så jag inte behöver köra dit fler gånger den här veckan :)

Söndag

5 dagar kvar nu!
Kan inte tiden gå fortare?!

Vaknade hyffsat tidigt idag. 8.30 steg jag upp. Gjorde ordentlig frukost med mannagrynsgröt och smörgåsar åt mig och Fredde :) Mumma!
Plockade lite i köket och fixade undan disken. Sen åkte Fredde iväg för att byta styrleden på gammelgoffen. Då kände jag att, nej, jag lägger mig på soffan och drar en pn! Satte larmet på en timme, men blev två ;) hehe.
Sedan jag vaknat har jag suttit i köket. Har en köttgryta som puttrar på spisen. Luktar gudomligt! Älgkött är ju det godaste! :) Hade helst velat ha i lite morätter och så i grytan, men jag fick komponera ihop något av det jag hade hemma. Var tvungen att tillaga köttet idag om det inte skulle bli förstört och jag orkade inte åka till Kalix för några rotfrukter ;) haha.

Tycker tiden går så sakta.. Är väl för att jag väntar på att bebis ska vela komma ut. Gruvar mig för hur veckan kommer bli eftersom Fredde åker iväg till Gällivare idag. huh.
Funderar på att baka lite semlor, bara för att få tiden att gå. Knäna gör redan ont av det lilla jag gjort idag, men jag klarar fasen inte av att bara sitta och glo!

Lördag

Idag har man fått lite vettiga saker gjorda :)
Morgonen börjadr jag med en snabbfrukost innan jag gick ut för att slakta Lotus, dvs borsta honom. Hundarna drabbas av dessa plusgrader och börjar tappa vinterpälsen.. :(
Kom in och väckte gubben så han kunde hjälpa mig med att hålla småttingarna medans jag klippte klorna. Brukar ha småttingarna liggandes på rygg i mitt knä medans jag klipper klorna, men nu är ju magen för stor för att de ska kunna ligga där, så jag behöver lite hjälp ;) Lotus däremot fixar jag på egen hand :)
Fredde dammsög och jag plockade lite i köket, mer hann vi inte innan syster Mari med dotra och gubbe kom på besök :) Fick en sen födelsedagspresent, mammakläder och bebisgrejer som Mari inte har användning av längre :) Bland annat ersättning, bra att ha om jag inte kan amma! Hade själv tänkt köpa det, men nu är det ingen stress på den punkten :)

Varit till Kalix och ätit på Buffone med Freddes syster :) Satt fint med en flottipizza ;) Handlade lite nödvändigheter innan vi åkte hem och började tillaga lite mat. Håller på och försöker fylla frysen med färdiglagad mat så jag har att bara värma upp när jag är ensam med bebis. Sen också för att det ska gå snabbt att fixa fram matlådor åt Fredde om vi inte hinner/orkar med matlagning :)
Så idag blev det pizza som åkte i frysen :) Imorgon ska jag försöka mig på en köttgryta och till veckan ska jag kämpa och göra köttfärsbiffar :)

Sett hockeymatchen mellan Sverige och Lettland. Fin vinst till Sverige! Börjar vara inne i hockey nu ;)



Födelsedagspresenten jag fick av Mari :) Älskar ugglor!



Idag går vi in i vecka 40! 6 dagar kvar till BF!


Fredag

usch så långtråkiga dagarna börjat bli.. Sover länge, sitter mycket vid tvn, sover på soffan, är ute lite med hundarna och så sover jag lite till..Nu har ju Fredde ledigvecka, men dagarna ser ändå ut sådär, typ. Speciellt nu när det är OS och Fredde vill se det :) Nå, kan ju vara bra för mig att vila mycket inför vad som komma skall :)Längtar tills bebis kommit ut så jag kan börja promenera igen! Var inte så jävla bra på att promenera regelbundet, men någon gång i veckan blev det ju oftast.. När vi bodde i gamla huset alltså.Visst skulle jag kunna promenera nu, det enda som hindrar mig är att jag inte har en lämplig jacka. Den enda som passar är Freddes, och blåser det de minsta så fryser jag ihjäl.. Naturbruksjackan kan jag med nöd och näppe dra igen. Vill ju inte bli sjuk, så jag får allt hålla mig inne. Tycker så synd om hundarna, speciellt Lotus! :(Men snaaaart ska vi börja med barnvagnspromenader! :)Ser att bloggerskan Dessie är inne på förlossningen. Ååh så taggad jag blir! Vill också åka in och få ut våran bebis! Men njä. Den lille rackaren verkar bli kvar där ett tag till. Nu har det gått några dagar då jag knappt haft en sammandragning.. Inte känt av ett skit typ. Men men. Är ju ännu 7 dagar kvar till BF.

Onsdag

Idag är det den 12 februari. Det betyder att det idag är BF dag om man räknar efter senaste mensen + första ultraljudet som jag gjorde i vecka 6. Vi blev ju tillbakaflyttade 9 dagar på RUL i vecka 18, så nya datumet blev 21/2. Alltså har vi idag 9 dagar kvar till BF! Hade i söndags och måndags fullt med förvärkar, mensvärk och allt sånt där, men nu har det börjat lugna ner sig. Knappt en enda förvärk igår eller idag.Idag har jag istället varit astrött! Helt sjukt. Var en lugn dag igår, sovit hyffsat bra under natten osv, men ändå blivit såhär trött?! Var upp vid tre för toabesök. Sen vid åtta var jag på toa igen och laddade med morgonmedicin mot klådan. Gick och la mig igen. Steg inte upp förrän halv ett! gick ner och matade vilddjuren, gjorde mina "morgo rutiner", käkade frukost och sen har jag sovit på soffan hela dagen! vid sju steg jag upp för att fredde ville ha hjälp med middagen.Är nu astrött igen och skulle lätt kunna lägga mig för natten! Tror dock jag väntar en stund till ;)Tycker bebis kan börja komma ut nu! Skulle vara perfekt nu när Fredde har ledigvecka! Meeen jag tror lillen blir kvar där inne någon vecka till, tyvärr. :( Drömde idag om bebis också! En så söt liten pojke! med pyttepytte händer! ooh så jag vill ha ut bebis så jag får gosa och snosa! Fast drömmen innehöll en del ilska också. Fredde hade fått en lugnande tablett för att han skulle palla med förlossningen. Men han blev helt väck i huvudet! Fick allt ligga där och föda helt ensam medans han gick runt i sin egna lilla värld på Sunderbyn.. sen var han inte brydd om bebis, för att han var alldeles borta av den där lugnande tabletten ;p

Fredag

Hemsk dag med klåda. Har knappt kunnat göra annat än att riva sönder min hud och gråta av frustration.Försökt få tag i någon som kan hjälpa mig, men varenda jävel inom sjukvården har inte varit anträffbar..Vid 18-tiden ringde min läkare för att informera om hur mina prover såg ut. Alla värden var normala även denna gång, perfekta till och med. Har fortfarande protein i urinet, men på lägsta nivå, så jag ska tydligen inte oroa mig. Det har inte förändrats något sedan provet i förrgår.Det var ju någorlunda bra nyheter. Dock står läkaren fast vid att det bara är vanlig, torr hud. "Det är den tiden på året".Jag säger: i helvete heller.Jag har haft torr hud under många år, och nog fan känner jag skillnad på klåda från torr hud och denna klåda. Den här klådan är helt annorlunda. Aja. Fick iaf höja dosen med Tavegyl. Får se om det hjälper. Har inga större förhoppningar.Tror helt klart att detta är en slags graviditetsklåda, bara att det är en sådan sort som inte syns på proverna och så.Annars har bebis varit igång idag, hur mysigt som helst! Förutom när han sträcker på sig, magen blir så spänd och det blir tungt att andas ;)

Torsdag

Första gången på flera veckor som jag lyckats skrapa ihop 5 timmars sammanhängande sömn! Blev chockad när jag såg vad klockan var när jag vaknade! ;p
Läkarbesöket gick sådär.. Jag håller inte med om läkarens teorier till klådan. Fötterna trodde hon kunde vara svamp och händerna är torr hud. njäh. Nog är det något annat! Fick utskrivet kortisonsalva iaf. Vi kom överens om att köra på symtomlindring tills efter förlossningen, så får man se om skiten försvinner då eller om vi ska påbörja utredning och annan behandling.
Sen fick jag veta provsvaren från igår. Leverprovet var bra, svar på gallsyra kommer först imorgon. Däremot var urinprovet mindre lyckat, har tydligen protein i urinen, vilket är mindre bra. Så imorgon måste jag på labb igen och lämna nya prover..
Som tur är så håller sig blodtrycket på en bra nivå, lågt som vanligt. Så läkaren tyckte att jag inte behöver oroa mig. Men nu fasen avlöser det ena det andra. Klart som fan att jag blir orolig! inte för min egen del, men för bebis! Vill inte att något ska hända med bebis..

Onsdag

Har idag varit på labb igen och lämnat prover pga klådan. Kände igår att den började sprida sig till handlederna och vristerna. Imorse hade det börja stickas hela vägen upp till armbågarna och knäna. Nu har det blivit små utslag på underarmarna.. Kommer ju dö om dem inte kommer på vad som är fel! För ska hela kroppen klia så som händerna och fötterna gör, så kommer jag bli sinnessjuk! Har redan brutit ihop minst en gång om dagen av frustration. Mer än så här orkar jag inte.
Båda barnmorskorna på mödravården har kollat utslagen idag och bollat ideer. De kan inte alls förstå varför jag är såhär. De hade inte heller något större hopp om att läkaren ska veta något heller..
Ena barnmorskan började misstänka loppor, men det gick snabbt att utesluta då Fredde inte har någon klåda eller utslag.
Nåja. Ska iallafall träffa läkaren imorgon och jag hoppas på det bästa!
Sovit halva dagen har jag fått göra då natten varit i princip sömnlös. Somnade på soffan och vaknat från och till pga klådan. fyfan.
Min högsta önskan just nu är att få sova i sängen i lugn och ro på nätterna..

bm besök vecka 37+2

Hjärtljud: 146Sf mått: 33Järnvärde: 115Vikt: 78,5Idag blev det ett längre besök hos barnmorskan. Vi pratade om min klåda och fick utskrivet en ny klådstillande medicin. Den förra dämpade inte klådan något, den gjorde mig bara trött.Sen kom vi in på fosterrörelser, sammandragningar och förvärkar. Jag var lite orolig då bebis inte rört sig så mycket under morgonen. I vanliga fall är han som en fisk i magen under mornarna. Barnmorskan gav mig ordet på att lägga mig i soffan direkt jag kommer hem och räkna fosterrörelserna under två timmar. Var det mindre än tio så skulle jag ringa förlossningen..Lillens hjärta pickade iallafall på för fullt, så det lugnade mig lite :) Barnmorskan fick hämta in den andra barnmorskan för att känna bebis position. Annars brukar BM känna hur bebis ligger för att han i vanliga fall är livlig och sparkar henne när hon känner. Idag gjorde han knappt något motstånd..Så jag har varit riktigt orolig idag. Men lillen har rört sig så pass mycket att jag avvaktar med att ringa förlossningen. huvvaligen. Har nu extra koll på lillens rörelsemönster. Saken blir ju inte bättre av att han snurrat runt och nu har fötterna under mitt vänstra revben. Annars har han alltid haft fötterna under höger revben. Så allt känns helt konstigt just nu.Sen så har jag haft en massa sammandragningar idag. hoh. Riktigt tungt att andas när magen blir så hård! Lite förvärkar har jag även fått smaka på ;) Här på kvällssidan har jag packat ner det sista i skötväskan. Sen kokat nappar och packar ner lite rena kläder åt mig och Fredde i BB-väskan :)Nu börjar jag vara redo för bebis, bara lite småsaker kvar, men inget som är viktigt :)

RSS 2.0