Lördag, dag 1

Denna medicinering var ju inge vidare rolig Dag 1.
Yrsel, skakningar, hjärtklappning och alldeles matt i kroppen. En bra grej är i alla fall att jag är lugn som en filbunke. Är på tok för avtrubbad för att orka bli arg.
Hade planerat att duscha idag, men med denna yrsel måste jag tvinga Fredrik att komma med mig och åtminståne sitta och hålla sällskap och "vakta" mig. Vågar inte stå där själv ifall jag tuppar av mitt i allt..
Att jag blivit lugn känns som en positiv grej, att det kanske bekräftar ADHD:n? Jag har ingen aning, får fråga sköterskan på fredag när hon ringer. Om jag fortfarande känner samma sak dvs.
 
Sen har jag suttit och diskuterat idag med Fredrik om mitt "förra liv", tidigare förhållanden osv, hur jag betett mig osv.
Tidigare har jag lagt skulden på mig själv för att mina tidigare förhållanden gått åt helvete, just eftersom dem alltid lagt skulden på mig. Detta har fått mig att tycka att jag är en värdelös människa och varit riktigt nere.
Varför jag varit som jag varit kanske jag har svaret på nu. Men även om jag får en diagnos så ändrar det ändå inte hur det varit tidigare i mitt liv.
Nu sätter jag stopp för detta nedtryckande! Det var INTE bara mitt fel att fd förhållanden varit skit. Det var inte bara jag som var problemet.
 
Jag är så tacksam för Fredrik. Det kan jag kalla kärlek, han har stått ut med mig i 4½ år nu.. Inget av mina ex hade stått ut med mig så länge, bevis på det har jag ju, för det höll ju inte. Men lika glad är jag för det, för nu har jag världens mest omtänksammaste kille, som accepterar mig för den jag är!

Fredag

Vi (läs jag) började dagen med ett raseriutbrott. TUR att helvetet snart är över! För imorgon när jag vaknar påbörjar jag min medicinering mot adhd. Läkaren på psykiatrin sa att jag har en djup depression, men att jag samtidigt visar så många tecken på adhd, så han ville sätta in behandling i en månad för att se om jag blir bättre i humöret.
Kommer bli tungt ändå, samtal varje fredag med sjuksköterskan från psykiatrin i Sunderbyn, telefonsamtal såklart, skiter ju inte pengar så har inte råd att åka dit varje vecka. Sen ska jag få tid till att komma på någon slags samtalsterapi (?) i Kalix. Nu kan det bara bli bättre, hoppas jag.
Adhd går ju inte att bota, men det går ju att lindra lite iallafall.
 
Är fruktansvärt trött, men jag tänker svepa min RedBull och sedan sätta igång och städa lite. Ser ut som att en bomb slagit ner.. Hade städat halvfint iallafall innan Fredrik kom hem, men nu har han lastat en massa grejer på köksbordet, samma visa varje gång när han kommer hem från Gällivare :p hehe. Fast köksbordet får fan han rensa upp.
Fredrik kanske får besök i helgen och vill ha det någorlunda städat då. Sen har jag legat på latsidan denna vecka och skjutit upp alla måsten, så jag har en del städning annars också att ta igen.
Sen på söndag ska vi iväg på hemligt uppdrag! Ser fram emot det ;)
 
Min fina <3 Hade aldrig klarat mig igenom allt helvete utan dig. <3

En massa som händer nu..

Nu händer det en massa tycker jag. Känns som att jag inte får en lugn stund och inte hinner med något. Dagarna har för få timmar, det kan man verkligen säga!
Just nu är det mycket spring på arbetsförmedlingen, kallelser hit och dit. Börjar redan vara trött på det.
Har lagt mig tillgänglig mer på TimeCare nu. Så får hoppas jag får jobba mer nu, att jag hinner tacka ja på smsen som droppar in. Händer alltför ofta att jag inte hinner svara trots att jag nu för tiden sitter med mobilen i händerna nästan hela dagen pga detta sms system.
Jag måste på kommunen och lämna in betyg på att jag nu är utbildad Usk och ska ha högre lön, och få mig ett arbetsgivarintyg som Unionen vill ha.
 
Fick samtal från min ssk på psykiatrin idag, hon har haft möte med läkaren idag och de har i princip konstaterat adhd nu. Läkaren ville träffa mig för att prata lite om hur jag mår och diskutera den kommande behandlingen. Detta kommer ske redan på fredag! Känns så skönt att dem har tagit mig på allvar och försöker skynda på processen så mycket det bara går!
Att leva med en konstant ilska i kroppen, pendla i humöret och få riktigt hemska aggressionsutbrott hela tiden, det är inte roligt och väldigt jobbigt. Att Fredrik stått ut med mig alla dessa år, det kan jag verkligen inte förstå. Han är en klippa <3
 
Var och jobbade kväll idag. Full rulle. Kändes som att jag knappt hann sitta ner. Fanns knappt tid till att dricka. Tur att vi har fina vårdtagare som för det mesta förstår våran situation. Hos ena vårdtagaren blev jag nedtryckt i en köksstol och fick mig ett glas saft och lite vaniljdrömmar, "jag vet att du älskar dessa vaniljkakor" :) haha. Hur söt som helst! :) Man blir lite paff, det är ju meningen att jag ska ta hand om dem, inte tvärt om :)
 
 

Utmaning

Jag har fått en bloggaward av Mia.
Med utmärkelsen följer uppdraget att skicka den vidare till
bloggar som har färre än 200 följare. Berätta på din blogg vilka
du utnämner och länka till deras bloggar. Skriv på deras bloggar att
de fått utmärkelsen av dig. Svara på frågorna du fått av den som gett
dig utmärkelsen. Hitta på fem nya frågor till de du nominerar.
 
5 frågor som jag ska svara på:
Vilken är din favoritmat?
Oj, jag har perioder med favoritmat. Är t.ex nu inne i en period då jag hela tiden är fruktansvärt sugen på Fredriks pasta carbonara! Mmm bacon. De är bacon jag vill ha, så blir en hel del! haha.

Vad gör du helst på fredagkvällarna?
Hmm. Ligga i soffan och se någon serie tillsammans med Fredrik! Sen en massa gotta på bordet också, som man trycker i sig ;) Det, är vad jag helst vill göra en fredagskväll!

Om du fick vara kändis för en dag, vem skulle du vilja vara och varför?
 Svår fråga.. Den första kändisen jag kan komma att tänka på är Marilyn Manson. Han har blivit en stor del av mitt liv och jag är väldigt nyfiken på honom. Skulle vela veta varför han är som han är, hur han tänker och känner. Hur är livet som Marilyn Manson?

Vad äter du helst när du går ut på restaurang?
Kommer inte ihåg när jag senast var på en restaurang som inte var en kinarestaurang eller pizzeria osv ;) haha. Det är några år sedan och då blev det plankstek. Fruktansvärt gott!
På kina blir det oftast kyckling i currysås eller friterad kyckling med sötsur sås ;)
På pizzeria blir det i princip alltid en Vesuvio, löv it! Jag är en tråkig människa ;)

Om du går på en första dejt med någon, vad skulle ni göra?
Jag vet inte ens vad man gör när man dejtar! haha.
 
 

De som jag nominerar är: Josse, Ronja, Bea, Erica ..
Tog bort femte bloggaren, vill inte skapa problem och orkar inte leta fram en till som inte är en bloggare i klass med Kenza ;) haha
Dessa frågor är ju inget tvång.. Och jag orkar inte börja meddela bloggarna ;) Så om ni råkar trilla in på bloggen får ni göra som ni vill!


5 frågor som de nominerade ska svara på:
- När du var barn, vad drömde du om att bli "när du blir stor" ?
- Drömresan, vart och varför?

- Vart ser du dig själv om två år? (är lite kärringen mot strömmen och tar två år istället för fem och tio som brukar vara standard)
- Har du någon förebild? I så fall, vem och varför?
- Varför tror du att skilsmässor ökar? Vad tycker du att man ska göra för att hålla glöden igång i ett förhållande, inte tröttna på varandra och göra slut?

 

Sista frågan misstolkas väl nu som att jag och Fredrik har problem, vilket vi inte har. Tänkte mer på detta med att separationer, skilsmässor osv blir allt mer vanligt idag. Varför är det så? Ger man upp för lätt idag?


Snor frågor igen i brist på annat

1. Vad heter du? Sandra
2. Vem fick du dessa frågor av? Snodde dem helt kallhjärtat av Mia. 
3. Hur gammal är du?
22 år
4. Är du romantisk?
Njäh, inte så värst faktiskt.. Men jag kan om jag vill, tror jag.
5. Hur lång är du? 
164 cm.  
6. Vilken ögonfärg har du?
Blå/grå typ?
7. Har du stationär eller bärbar dator? 
Bärbar, fast sitter nästan mer på Fredriks stationära nu när jag börjat lira GW2 :)
8. Vilka städer har du bott i?
Bara bott i Haparanda innan jag flyttade hit till Björkfors.
9. Tycker du om kaffe? Liiite. Om det är mycket socker och mjölk i det ;) Fast har börjat lära mig att dricka svart kaffe utan att rynka på näsan. Blir en hel del svart kaffe inom hemtjänsten ;)
10. Tycker du om att mysa? Myyyyys <3
11. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, hyffsat. Lite finska. Igår när jag var och jobbade tänkte jag på detta med finska. Delade bil med Marlene och hon säger finska meningar åt mig ganska ofta, och jag förstår dem :) hur kul som helst!
12. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
13. Vad har du för ringsignal?
Någon som fanns på samsungen. Måste verkligen sätta in låtar på telefon som jag kan ha som ringsignal, för den jag har nu låter förjävligt och ger en ångest! haha.
14. Vad har du för bakgrundsbild på mobilen? 
En standard från Samsung. Har inte orkat byta. 
15. Kan du byta olja på bilen? 
Mest troligt, ja! På min merca iallafall ;)
16. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej.
17. Vad är det bästa som hänt dig?
Fredrik, helt klart!
18. Vad är det värsta som hänt dig?
Utomkvedshavandeskapet.. Fyfan. Har mycket ångest nu pga det, är så jävla rädd att det händer igen, att jag blir av med min sista äggledare och aldrig kommer kunna bli gravid på den naturliga vägen... IVF är inget jag vill börja hålla på med.. 
19. Har du varit med i tidningen? 
Kanske. Kommer inte ihåg? I så fall när jag var liten..
20. Har du någon piercing? 2 töjningar i öronen + 4 vanliga hål. Blir nog en piercing i näsan snart igen, är fruktansvärt sugen! 
22. Hur bor du?
I ett liiiiitet hus i en by ca 1,5 mil utanför Kalix. Vem vet, snart kanske det är i en lägenhet i Gällivare :) 
23. Vilket är ditt drömjobb?
Sedan jag var liten har jag drömt om att bli veterinär.. Tror dock inte det kommer bli någon veterinärkarriär för min del, blir för många år i södra delarna av landet, vill inte bo där. Om jag får tillbaka koncentrationen och känner att jag kan börja plugga igen, då kanske jag siktar på barnmorska :) Självklart vet jag att man måste vara utbildad sjuksköterska först och ha jobbat något år osv osv.
24. Vad har du haft för husdjur?
Ojoj, katter till förbannelse hos mamma, då honkatterna alltid kom hem och var på tjocken, så vi har haft väldigt mycket kattungar. Kaniner har jag haft till förbannelse också. Några marsvin, hamster. Hund, självklart! Fiskar. Ja, de är det enda jag kan komma på nu. Förutom mina älskade tre hundar som jag har nu och två kissemissar! 
25. Vad arbetar du med idag?
Arbetssökande. Vikarie inom hemtjänsten åt Kalix kommun.  
26. Kan du åka slalom? 
Kunde en gång i tiden, lite smått i alla fall. Om vi flyttar till Gällivare, då ska vi bannemej köpa slalomutrustning och så ska Fredrik få lära mig! :) Snowboard kommer jag nog aldrig våga åka igen.
27. Vad har du för utbildning? Grundskola och gymnasiet. Skogsmaskinförare genom gymnasiet och Undersköterska genom Komvux. Lite oväntat va? ;)
28. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med?
Ögonen.
29. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?
Magen är väl standardsvaret egentligen, men benen är jag fruktansvärt missnöjd med. Krokiga och smala, speciellt vristerna.. Hittar aldrig fina skor som passar mina smala vrister/vader :'( 
30. Vem vill du ska svara på dessa frågor?
Ingen?


Måndag

Fullt upp igen.
Fredrik har varit hemma i helgen ju, så då har jag velat tillbringa så mycket tid som möjligt med honom :)
Lördag blev det att åka till Gabbi och Ricke på en mysa kväll :) Lite vin, kex och ost osv. Väldigt mysigt vare, och framförallt roligt! :)
Annars har vi väl mest tagit det lugnt tror jag.
 
Idag har jag varit i Sunderbyn för det där bedömningssamtalet på psykiatrin. Gick väldigt bra måste jag säga. Hade Gabbi med mig så resan dit och hem blev ju inte tråkig i alla fall :)
Sjuksköterskan jag pratade med tyckte att jag visade väldigt mycket tecken på adhd.. Så ja, nu är det bara att vänta och se vad läkaren kommer att säga. Och så en depression på det. Får som sagt vänta och se vad domen blir.
När jag var klar där så åkte vi in till Luleå och skulle käka på Waldorf, blev en liten snabb sväng in på Lagerhaus innan vi gick å äta ;) 
 
Men men.. Ja, jag tänkte väl mest slänga in en snabb uppdatering. Har lite people som sitter och väntar på att jag ska logga in på GW2 ;)
 
 
 
 
 

Torsdag

Idag har jag haft en mycket bättre dag.
Nästan åtta timmars sömn, fast jag har ändå sovit väldigt oroligt dessa timmar. Energin bara rann av mig vid sju tiden. Fick halvspringa till soffan och lägga mig. Sovit ca två timmar. Skönt som fan, men jag blir ju lite rädd när energin bara rinner av mig på det där sättet.
 
Jaja.
Vid tio tiden idag var jag och hämtade Gabbi och så åkte vi till Kalix för att gå på den där "Växa i Kalix" mässan, eller vad man nu kallar det. När vi var och lunchade igår så visade sig att vi båda var tvungna att gå på den där mässan, så vi beslöt att gå på den tillsammans :) Det blir ju roligare då :)
Efter att ha gått runt och kollat mellan de olika borden, så åkte for vi in till "stan". Handlade lite. Blev ett besök på Mariannes Skor, gjorde ett riktigt fynd! 70% REA = ca 170 kr betalade jag för snygg skorna! Och assköna är de också! Eller neeej, herregud. Hur kan jag skriva ut reapriset?! Det viktiga priset är ju att de hade kostat närmare 600kr innan rean. Egentligen skulle jag ju låtsas att jag betalt ordinarie pris för dem ;)
 
 
Trots mitt billiga fynd så började det klia nå fruktansvärt i shoppingfingrarna.
Ett besök på Chili och jag fick mig ett par baggy jeans för 399 kr. Har väldigt länge velat ha ett par baggy jeans, så lika bra att passa på medans det finns!
När vi lika var där for vi in på Buketten och frågade vad jag gör för fel som dödar min miniros som jag fått av svärisarna. Fick svaret att jag mest troligt inte gör något fel, de dör inomhus oftast. De vill vara utomhus :) Så om den klarar sig till våren ska jag gräva ner den :)
Självklart blev det ett köp av en Hortensia + kruka. Har fastnat för Hortensior efter att ha sett Gossip girl :) En riktigt fin blomma! Tycker dock den ser lite felplacerad ut i vardagsrumsfönstret, så ska se om jag hittar en bättre plats åt den någonstans :)
Var också in på systemet och köpte mig lite vin. Vitt vin, för de är fasen det enda som går ner! Har googlat efter viner som är lätta att dricka för en som inte är förtjust i det. Blev Tre apor och Black Tower. Sitter nu och smuttar på ett glas Tre apor. Smakar ju inte råttgift och ger ingen besk eftersmak. Kanske lilla Sandra kan lära sig att dricka vin hon också?
 
Annars har jag väl inte så mycket mer på hjärtat. Mer än att min älskling kommer hem imorgon!! Fan vad jag längtar! Helt sjukt hur man kan känna så här för någon efter 4½ år ;) haha. Trodde fan inte det var möjligt :) Betyder väl bara att jag träffat fel killar tidigare helt enkelt, och att jag äntligen träffat den rätta :)
 
Jag idag :) Hade väl en så kallad "snygg-dag", som jag kallar de ;) haha
 
 

Onsdag

Denna vecka har bara varit skit, typ.
Är nere i någon slags svacka då jag gråter för minsta lilla grej. Det här med barn funkar knappt längre för mig, idag när det var ett avsnitt av En unge i minuten satt jag och bölade hela tiden. Klarade inte av det till slut, bytte kanal och slöt ögonen och somnade en liten stund.
Jag orkar inte med denna barnlängtan längre. Den äter upp mig innifrån. Pallar inte med andras bebislycka längre. Vill bara gräva ner mig så jag slipper höra och se saker som har med bebisar och graviditet att göra.
Skulle egentligen bara vela sätta undan datorn och telefonen och skärma av mig från omvärlden, men jag är för beroende av allt sån där..
 
Har sökt hjälp för depression. Får ingen hjälp. Min läkare är rädd att det är något annat än en vanlig depression. Väntetiderna till psykiatrin är väldigt långa, men min läkare är rädd att jag väldigt snart kommer göra något dumt, så hon har lyckats påskynda processen väldigt mycket. Redan på måndag ska jag på bedömningssamtal på psykiatrin i Sunderbyn. Ska bli intressant att se vad man kommer fram till, om det är en vanlig depression, eller om jag är psykiskt sjuk.
Bipolär sjukdom, är något dem misstänker. Därav anledningen till varför jag inte får bli behandlad mot depression.
Själv vet jag inte vad jag ska tro längre, men mår bra, det gör jag inte.
 
Nu när jag äntligen är klar med skolan, så har allt äntligen börjat rulla framåt. Fredrik har under veckan frågat runt på sitt jobb om någon vet av lägenheter, eller billigt hus, i Gällivare.
Yepp, vi har nu bestämt oss. Vi ska flytta till Gällivare. Om jag nu inte skulle lyckas få ett fast arbete i Kalix. Vilket är väldigt tveksamt. Ska jag fortsätta som Usk så är det poolen som gäller, och det orkar jag inte med. Jag måste ha ett fast ställe att vara på, mitt psyke orkar inte med att hoppa mellan olika arbetsplatser. Sen får jag aldrig de passen jag kan jobba, innan jag ens hunnit tacka ja, så får jag ett sms om att tjänsten redan är tillsatt. Det är GARANTERAT nå jävla fuffens med det där sms systemet. Helt hundra på det.
Att jobba inom hemtjänsten går bra, även om man åker runt. För jag åker ju runt mellan samma vårdtagare. Sen är ju kontoret på samma plats, jag vet vart allt finns i lokalen osv. Så nej, vikarie på flera ställen, då kommer jag ligga i blödande magsår inom en snar framtid. Det är bland annat därför som jag inte sökt mig in som vikarie på fler ställen än Näsbygruppen. För jag vet inte hur jag ska orka.
 
Nä. Jag tror att den här flytten är vad vi behöver. En nystart. Flera säger att Gällivare är ett dåligt ställe, skit, bara idioter där osv. Men vart är i så fall det perfekta stället att bo på?
Under den veckan förra året, då jag var med Fredrik till Malmberget när han jobbade. Det kändes som hemma. När jag tänker på en flytt dit, då känns det som att jag längtar hem. Tycker det känns sjukt, men de är så jag känner inom mig.
Samtidigt känns det inte roligt att lämna familjen. Det blir ju ganska många mil mellan. Men jag tror fasen vi måste testa i alla fall. Trivs vi inte i Gällivare kan vi alltid flytta tillbaka till Kalix igen! Vi kommer ju ha kvar huset.
 
Nu blir det en dusch, och middag. Har totalt glömt bort att äta middag idag. Ingen ovanlighet egentligen, börjar bli en vana vid det här laget. Glömmer nästan alltid bort att äta.

RSS 2.0