Terapi..

Har kört en liten terapi här hemma idag.. Nät shopping..
Blev en del från Gina tricot.. Inget märkvärdigt.
Hittade även en bok som ingår i min favorit serie, så den har jag också klickat hem.
Får se om det blir något mer.
Något plugg har inte blivit av idag heller. Har inte klarat av att sätta mig med böckerna, tankarna far iväg direkt. Nätshopping är mycket bättre, t.ex. kläder, då sitter jag och funderar på olika "outfits". Heminredningsprylar, då funderar jag på vars de prylarna skulle passa här hemma osv.
Vi får se när jag blir mig själv igen. Just nu känns det riktigt långt borta..
Imorgon måste jag verkligen plugga, annars är det lika bra att hoppa av hela utbildningen..

Fredag

En ny dag.
Dagen började ju fint.. Mensvärk from hell.. Tur att jag har en massa smärtstillande, dock har inte den ena sorten hjälpt något.. Ska testa den andra sorten när jag kommer hem från Kalix.
Måste in till Kalix för att fara till jobbet och lämna in min tidrapport om jag nu ska få någon lön nästa månad.
Får se om jag orkar göra någon nytta idag, som att plugga.. Skulle verkligen behövas.
 
 

fan fan fan fan..

Jag tror inte jag klarar av det här.
Funderar på att klippa sönder lite kablar här hemma, så att jag inte kan gå ut på internet eller se tv.
På tv ska det hela tiden visas upp kvinnor som föder barn.
På nätet går det ju fan inte att vara, varenda jävel berättar nu om att dem plussat och hur glada dem är, att det snart är dags för förlossning..
Vårat väldigt efterlängtade plus är borta.
Jag har ingen förlossning att se fram emot nå mer i april.
Vill bara lägga mig ner och ge upp. Orkar fan inte mer. Sen har jag den där förbannade skolan att tänka på. Men när jag mår så här dåligt så orkar jag fan inte med den heller.
Hur fan ska jag klara det här?
 
Att ha förlorat en äggstock/äggledare är som en fis i rymden jämfört med hur ledsen jag är över att lill fröet nu är borta. Så länge som vi väntat på det där förbaskade plusset..
 
Värdelösa jävla kropp som inte duger till annat än att ge mig en massa smärta..
 
Den där lyckan alltså..
Vi hade just börjat fundera på hur vi skulle berätta för våra familjer.
Våra leenden i smyg när Fredriks familj varit i närheten, våran hemlighet.
Nu vill jag bara gömma mig. Vill inte träffa någon.
Vill inte höra en massa "hur mår du?" från alla håll. Ja? Hur fan tror du att jag mår?!  Jag mår SKIT.

Framtiden

Under tiden jag var inlagd hade jag en massa tid att fundera..
Har länge funderat på vad jag vill göra när jag blir stor. Tror jag kommit på svaret under min tid på Sunderbyn. Sen jag började läsa till usk har jag insett att det är väldigt roligt att jobba med människor.
Har ju inte så länge kvar nu eftersom vi måste läsa flera kurser samtidigt, så ska läsa klart och fortsätta suga på den här karamellen och se om jag fortfarande känner samma sak.
Om jag fortfarande har samma känsla när jag är klar med den här utbildningen, då ska jag börja plugga lite ämnen som kommer behövas :)

Vill.. Vill inte..

Samtalet med Trygg Hansa gick ju över förväntan. Nu är det bara vänta på att fullmakten kommer, så jag får skriva under den, så att dem kan ta del av mina journaler och se hur allt ligger till. Om allt läkaren sa åt mig stämmer, så är det inte någon liten summa jag kommer få, men det ger ju mig inte tillbaka det jag har förlorat.. Pengar kan inte få bort den psykiska smärtan som jag känner..
Nu är det bara fortsätta vänta. Usch vad jag avskyr ordet "vänta". De senaste dagarna har inte handlat om något annat än att vänta, vänta och vänta.
 
Försöker hitta motivation till att plugga. Men den motivationen hittar jag inte.. Tankarna far hela tiden på annat håll. Orken finns inte riktigt.
Men men. Ska göra som kroppen vill ett tag, vila. Lite plugg ska åtminståne bli fixat ikväll.
 
Vill ut och promenera, men jag vågar inte. Tror jag håller mig till att gå mellan huset och postlådan, max. Kanske vågar mig ut på en kortare promenad i helgen. Gör ju inte så ont i såren längre, bara när jag nyser eller hostar till..
Vet inte vad gårdagens läkare tänkte när hon skrev ut smärtstillande. Sa att jag bara ville ha liiite, för jag känner att jag inte har så värst ont. När jag kom på apoteket har hon skrivit ut så det räcker till en hel armé :S Sjukt mycket smärtstillande har jag just nu.. Helt i onödan..
 
 

Torsdag

Hade verkligen svårt att somna inatt.. Hur jag än låg så spände det och gjorde ont i axlarna. Men lyckades somna efter att ha vridit på mig ett antal gånger. Gick ju inte direkt snabbt att vända sig, men det gick..
Vaknat halv tio idag. Har sovit så få timmar de senast dagarna så en liten sovmorgon behövdes. När jag varit inlagd har jag sovit ca 4 timmar, men vaknat titt som tätt. Vid 6 tiden har sköterskan kommit in för att ta prover, blodtryck, temp osv. Sen har det inte blivit så mycket sömn under dagen.
 
Fredrik har åkt till Gällivare i morse.. Så nu är jag ensam. Han kände att han inte har råd att vara ledig fler dagar, och jag förstår honom.. Fredrik har redan ställt upp för mig så mycket, så hade inte hjärta att hålla honom kvar hemma..
 
Än så länge är det inte bara att glömma och gå vidare. Fick idag ringa för att höra så att ultraljudstiden blivit avbokad. Som jag misstänkte så har dem på Sunderbyn inte avbokat den tiden. Men nu är det åtminståne gjort.
Ska på en stund ringa till försäkringsbolaget och höra om man får ut någon slags ersättning för det här..
 

Hemma

Äntligen hemma igen.
När vi var på väg mot apoteket från avdelningen efter att jag blivit utskriven fick jag börja be Fredrik hålla käft. hehe. Han är omöjlig :) 90% av gångerna han öppnar munnen säger han något som får mig att skratta. Idag var det inte lika uppskattat från min sida, gjorde så ont i operationssåren när jag skrattade.
Fredrik höll på att bli gammal och gråhårig när vi gick mot parkeringen, hehe. Gick inte så snabbt att gå. Skämdes samtidigt, gick som att jag skitit på mig eller något..
 
Verkligen skönt att få vara hemma igen. Eftersom jag varit kopplad till ett dropp under nästan hela min vistelse har jag sedan måndag eftermiddag suttit inne på mitt "rum" och sett tv. Har inte orkat vara ute och vandra med den där droppställningen. Blev irriterad på den bara den lilla biten från sängen till toaletten.
 
Ska bli intressant att se hur det blir att sova här hemma ikväll. Om jag tar mig upp från sängen. hehe. Annars brukar jag sova innerst, men nu har jag och Fredrik bestämt att vi byter plats tills jag klarar av att krypa till min plats i sängen som jag brukar :) De kommer nog gå bra, så länge jag kan slänga ner fötterna på golvet när jag ska upp :)
 

Krossade drömmar.

Opererades igår kväll. Kändes som att jag skulle dö eller något. Riktigt obehagligt när man inte riktigt vet vad som händer med en.. Nå, sköterskan hann knappt sätta masken över munnen och näsan så sov jag.
Var obehaligt på uppvaket, fattade inte riktigt vad som hänt. Kände att de inte var riktigt OK att vakna helt ensam, personalen var på annat håll och höll på och surra med andra patienter. Hade varit skönt om någon kunnat stanna kvar och pratat lite istället för att väcka mig och sedan gå därifrån.
Just efter åtta fick jag komma upp på rummet igen. Fick låna telefon och ringa efter Fredrik. Han hade tagit med sig min mobil under tiden jag var på operation. Så efter ett tag kom han och höll mig sällskap.
Läkaren har varit in och pratat med mig, och jag får åka hem i eftermiddag. ska bli skönt att få komma hem. Dock är de psykiska såren mycket värre än de fysiska.
 
Denna bild förklarar ganska bra vad som hänt..
 
 
 
Utomkvedshavandeskap. Den som vill veta vad det innebär får Googla.
En äggstock fattigare. Fy fan vad roligt. Jag som alltid velat ha många barn. Där gick väl den drömmen upp i rök.
 
Mycket tankar i huvudet, vet inte hur jag ska få fram allt.. Nästa gång en sköterska kommer in måste jag nog be om papper och penna, så får jag skriva ner frågorna jag har. För när jag får chansen att fråga har jag glömt vad de var jag ville.
1½ vecka hann vi vara glada över graviditeten, innan helvetet brakade lös. Känns så förjävligt.
En jävla äggstock kvar.. Snacka om att känna sig misslyckad som kvinna...

Inlagd

Har blivit inlagd på sjukhuset i Sunderbyn.
Nej, jag mår inte bra.
Jag är hungrig, trött, arg, ledsen och vill bara hem.
Ligger och väntar på operation. Har ännu inte fått någon tid, de blir av när läkaren "får en lucka". Känns ju tryggt att veta att man ska pressa in mig där det finns lite tid. Skulle inte förvåna mig om jag inte ens blir opererad idag, utan får ligga en hel dag till och bara vänta.
Är less på detta dropphelvete. Får inte äta eller dricka, ingenting får jag ha i käften. Vill åtminståne dricka ett glas vatten, men icket. Har gjort en beställning av Fredrik, har sagt vad han ska köpa så det finns färdigt sen när jag får börja sätta mat i käften igen.
 
Tur att jag har Fredrik. Hade aldrig klarat mig utan honom. Han försöker ställa upp så gott det går.
Vad det är jag ligger inne för orkar jag inte gå in på nu. Jag måste få slicka mina sår först.

fredag

Jävla skit dag.
Skit.. Skit.. Skit!
Jag som varit så glad.. Men nu verkar det som att det ska tas ifrån mig. Så jävla typiskt med tanke på den där jävla oturen som jag går omkring med. Känns inte ok.
Vill inte vänta, vill veta NU.
Vill veta om jag får bli glad igen, eller om jag ska ta första bästa bil och åka till psyket.
Blir det som jag tror, då vet jag inte vad jag gör. Kommer nog inte våga vara ensam på ett bra tag.
Jaja. Det är bara att vänta. Jag hatar ordet vänta. Vem fan kom på det ordet?! Idiot.

Torsdag

Provet blev gjort idag. Tycker att jag, jämfört med förra gången, gjorde väldigt bra ifrån mig. Så får jag inte godkänt nu, då ger jag upp. Jag har gjort det jag kunnat, mer kan jag inte göra.
 
Försöker komma igång och plugga inför morgondagens lektion, men orken finns inte. Igår kväll kände jag mig hängig, kände mig bättre på morgonen när jag vaknade, men efter tolv tiden så började jag känna mig dålig igen, matt i kroppen, små täppt i näsan, får torrhosta hela tiden osv. FAN. Precis det jag behöver just nu. Säkert därför jag håller på att bli sjuk, pga all jävla stress.
Städa skulle jag också behöva göra.. När ska jag få tid till det?

Onsdag

Jag hade lagt upp en väldigt bra studieplanering för denna vecka, men jag har redan förstört den. Efter läkarbesöket och lunch, så somnade jag på soffan. Så jävla typiskt mig att somna på soffan!
Hade idag tänkt plugga som ett psyk till provet imorgon, har ju några timmar på mig, men motivationen är borta..
Har börjat bli negativ igen och känner att det är fruktansvärt onödigt att plugga till provet, kommer ändå inte att få godkänt.
Läkarbesöket blev jag inte klokare på. Fick en ny tid om tre veckor, så vi får väl se om jag blir klokare då.
Nå men. Ska väl ta och fixa mig middag nu då. Lika bra att äta tidigt så att jag kommer mig fortare i sängen sen på kvällen.
Vill ha min htc tillbaka nu, nu, nu. Hur jävla lång tid måste det ta egentligen? Redan första dagen utan min htc höll jag på att bli tokig på min gamla Sony Ericsson..

psykisk stress..

Är psykiskt stressad just nu.
Fick en chock på skolan idag när jag fick veta att jag, och många andra, är tvungna att läsa två kurser samtidigt. Psykologi B och så inriktning, sjukvård då för min del. Plus på det ska jag hinna plugga till Psykologi A provet som är i veckan. Trodde det skulle bli på fredag, men eftersom läraren planerat så bra krockade det med Psykologi B lektionen, så provet är nu flyttad till torsdag.
 
Kan inte slappna av nu. Så fort jag släpper pennan börjar kroppen darra och jag bara måste, måste, måste skriva lite till. Håller på och renskriver Psykologi A, så att det ska bli lättare att plugga till provet. Psyk.B frågorna får jag ta itu med imorgon, idag finns inte tiden. Sjukvård får jag ta och plugga i helgen, eftersom jag inte visste detta med att vi var tvungna att läsa inriktning nu direkt, så har jag inte ens fixat den boken, men nu är den på väg mot våran brevlåda.
 
Nej, det här funkar inte, måste skriva liiite till. Tror inte jag kommer lyckas sova något i natt. Kommer vara på tok för stressad över dessa kurser och nervös inför morgondagens besök på vårdcentralen.
 
En skeppsbruten Felix ;) Tyckte detta såg väldigt roligt :D

Tisdag

Bygglovet kom igår! Enda tråkiga med det är ju att Fredrik är i Gällivare och kan inte vara hemma och bygga.. Men men. Man kan inte få allt här i världen :)
Fredrik sa igår kväll att muraren kommer redan idag, förhoppningsvis kommer Kjell hit och tar hand om muraren, för jag har koll på någonting som har med skorstenen att göra :p haha.
 
Annars då?
Pluggandet flyter på! 5 timmar lyckades jag få ihop igår. Bestämde mig för att avsluta där, även om jag hade kunnat fortsätta. Jag är en sån person som ska sluta medans det flyter på, annars försvinner motivationen till nästa gång.
Idag börjar skolan, ska på ett tag börja åka mot Kalix. Känner mig inte direkt taggad, men ska bli skönt att börja skolan igen ändå. Har varit en stressig sommar, knappt kunna slappna av när jag varit hemma.
Jag hoppas verkligen att jag skärper mig med skolan och pluggar lite hårdare, men ska absolut inte ta ut mig helt.
Vi får se hur det går, helt enkelt.
 
Bemanningen ringde mig idag. Ville ha mig att jobba på torsdag. Får se hur det blir med den saken, måste först se hur jag går skola, för skolan går först. Borde egentligen vara hemma hela torsdagen och plugga inför fredagens prov, men som vanligt behöver man ju pengarna som jobbet ger.
Aja. får se hur det blir där också.
 
Ska nu börja fixa mig klart. Vill inte komma sent, som jag annars har en tendens att göra :)
 

Var i helgen och lät hundarna bada :) Lotus var den enda som plaskade runt i vattnet självmant och ville absolut inte kliva upp ur vattnet när vi skulle åka hem :)

Söndag

Idag är det Fredriks sista lediga dag, ikväll åker han upp mot Gällivare igen :( Känns inte ett dugg roligt! Tycker att vi knappt hunnit göra något under hans semester eftersom jag jobbat så mycket..
Huset har inte heller hunnit bli fixat då muraren som skulle komma och fixa skorstenen, var en idiot. Dagen innan det var planerat att han skulle komma ringde Kjell flera gånger för att få tag i honom, inget svar. Dagen då han skulle komma fick Kjell äntligen tag i honom, men då säger puckot att han "inte orkar komma". Vad fan är det för jävla stil?!
Som tur är så kunde Eva fixa en annan murare, som kommer nästa vecka. Han verkade mer seriös, för han kom hit och tittade vad som behöver göras, samma dag som Eva ringt honom.
Såå, pga det där första puckot, har inte taket kunnat bytas.
Sen väntar vi fortfarande på bygglovet också. Kommer inte bli någon större toalett det här året.
Det finns en massa vi behöver göra, men tiden och pengarna räcker inte till. Har god lust att ta lite av mina sparpengar för att renovera sovrummet åtminståne, men som läget nu har blivit behöver jag de pengarna till lite andra grejer.
Vi får se hur allt blir. Förhoppningsvis får vi bygglovet i veckan, men jag har inga större förhoppningar egentligen.
Lämnat in min kära HTC på lagning också.. Saknar den nå fruktansvärt! Har snart gått två veckor utan den, får nog vänta minst 5-6 veckor till. Har inte hört ett skit därifrån heller..
 
Men men. Ska ta och börja göra mig redo för storkok. Fredrik måste ju få med sig lite matlådor dit upp :)
Blir pizza och Janssons. Brukar egentligen inte vela äta Janssons när det inte är jul, för då är det ju inte lika speciellt, men igår när vi satt och planerade lite mat så blev jag fruktansvärt sugen på Janssons, så de får bli det!

Onsdag

Humöret är fortfarande på topp!
Fast motivationen till att plugga är obefintlig. Hur ska jag kunna känna motivation när jag inte förstår vad det är läraren vill höra för svar? Vad jag än svarar så duger det ju inte!
Hur ska jag kunna känna motivation till att plugga när det är så fint väder ute? Vill ju göra en massa annat istället.. Hade varit skönt om jag kunnat sitta ute och plugga, men jag behöver datorn och det trådlösa når inte dit ut.. Skit.
 
aja. Ska väl försöka beta igenom lite plugg..
 
Finaste, älskade Lotus <3

Tisdag

Tror inte något eller någon kan sänka mitt humör idag! Humöret är på topp! :D
Vill bara pussa och krama på mina fina pojkar, och de ska jag göra snart! De håriga, fyrbenta pojkarna då, den ohåriga och tvåbenta pojken är borta och sprider skit på fälten ;D haha. Så honom går jag inte nära förrän han kommit hem och tagit en ordentlig dusch! ;)
 
Har gjort de flesta sysslorna som jag tänkt göra idag. Försöker nu få igång huvudet så jag kan fortsätta plugga. Motivationen är inte på topp även om humöret är bra, men jag ger det ett försök iallafall!
 

Lördag

Mitt vikariat är nu slut, men for och vickade torsdag och fredag. Ska även vicka på måndag kväll igen :) Känns helt konstigt att vara ledig två dagar i rad! Andra perioden jag jobbade var jag aldrig ledig två dagar i rad, på sin höjd hade jag en ledig dag, sen hade jag kort kväll dagen efter.
 
Igår jobbade jag till 17.00, åkte direkt till gymmet där Fredrik och Emilia väntade. Körde på ordentligt! Åkte hem för att duscha och äta lite innan vi började åka mot Långtjärn för att hälsa på hos Löken som hade fest :) Löken ville ha mig till å dricka, men efter en cider kände jag att de fick vara nog. 5 timmar sömn, 10 timmar på jobbet och 2 timmar gym hade sugit ur alla mina krafter ;) Kämpade tappert i bilen med att hålla ögonen öppna, men när vi passerat Töre föll ögonlocken ihop.
 
Idag har jag inte orkat göra mycket, mest tagit det lugnt. Men gymmat har vi gjort idag! Vi har varit riktigt flitiga tycker jag :) 1½ - 2 timmar varje gång vi är där, och så var torsdag en vilodag, kände att vi inte orkade stressa då jag skulle jobba kvällen.
 
Husrenoveringen står still för tillfället, men imorgon ska Fredrik och Kjell åka och hämta grejer som behövs :) Till veckan någon gång ska det komma någon och mura om skorstenen, det behövs! haha. Ser ut som att den varit med om ett världskrig! ;)

Måndag

Måndag, måndag..
En dag till, sen är mitt schema slut. Men har fått någon extra dag verkar det som. Blir skönt att ha några kronor extra som kommer in på kontot.
Är helt slut. Helgen har varit tung! Sen är jag trött i kroppen, har vi haft mitt första gympass idag! Fick ett träningsprogram som ser lite barnsligt ut, men de är en början! Som killen där borta sa, att de är lika bra att börja smått, så att jag inte tycker att det blir för mycket och jobbigt, så att jag tröttnar direkt.
Efter genomgången satt jag och väntade på Fredrik som hade sin genomgång efter mig :) Sen satte vi igång, jag körde igenom mitt program och Fredrik gjorde de han ville, han har ju tränat i många år förut så han vet vad han ska göra :) Blev en hel del crosstrainer och cykling också :)
 
Aadå. Får väl se hur detta blir ;) Måste bara fixa mig nå bättre kläder som går att gymma i :) Byxorna jag hade idag kändes bara som att de var ivägen!
 
Snart blir det kväll för min del, är så trött!

Lördag

Sjukt trött jag är.. Delad tur imorgon också. Aja, 3 dagar kvar tills mitt schema går ut. Känns tråkigt, kommer verkligen sakna de goa folket jag jobbat med, och vårdtagarna! Får hoppas på att jag får komma och vikariera då och då iallafall :)
 
Renoveringen av huset står still för tillfället. Finns inte så mycket vi kan göra åt det.. Lyckades igår att ragga upp nya garagedörrar till en av portarna, till ett hyffsat pris. Skrapa och måla dörrarna står på att-göra-listan innan de ska sättas på garaget.
 
Nåå, ska börja förbereda mig för sängen så jag orkar med delade turen imorgon. Känner att det kommer bli tungt!

Torsdag

Min enda lediga dag den här veckan. huh huh. Nå, jag är ju ledig under dagen imorgon, jobbar kort kväll. Jag ska nog klara av den här helgen också :)
 
Idag har en hel del saker blivit gjorda, förutom sysslorna inomhus, de är fortfarande ogjorda!
Vi åkte in till Kalix och fixade gymkort! Äntligen är det gjort! Hur många år har jag inte sagt att vi ska börja gymma? haha. Aja, bättre sent än aldrig! ;)
I helgen ska jag trycka i mig godsaker utan att känna skuldkänslor! För på månad börjar allvaret! Ska då ha en genomgång med en PT och få ett träningsschema :) Tror de blir bra de här! ;) Kommer bli lite tungt bara, med tanke på att jag har en tung helg framför mig på jobbet + att jag ännu har 7-12 dagar måndag och tisdag. Men jag ska fixa detta!
 
Nå, annars så har vi varit ute på gården och fixat :) Fredriks föräldrar har varit här och hjälpt till. Kjell högg ner lite träd i "lillskogen" som är mot vägen. Snablars vad naket det ser ut! haha. Jag känner mig till och med naken utan lillskogen!
Den träfärgade lillstugan som stått gömd bakom träden syns nu hur bra som helst.. Så imorgon ska jag börja måla upp den. Den är inte i det bästa skicket, men billig skitfärg duger gott och väl, så man åtminståne slipper skämmas över den ;) haha.
 
Nu är det bara att invänta bygglovet! Sen ska här börja byggas! Fy fan så skönt det kommer bli med en större toalett! ;)

RSS 2.0