Kroppens förändringar

Nu har jag liksom börjat inse att jag inte var så mullig som jag trodde innan jag blev gravid. Vilken rubbad syn på sin egna kropp. För mig känns det som att jag inte blivit så mycket större, men jävlar vilken skillnad!7kg hade jag lyckats gå ner innan jag blev gravid, tyckte ändå att jag var tjock. Här var jag nog gravid i vecka 5-6? Hade iallafall ganska nyligt plussat.Idag, nu är jag i vecka 32. Sjuk skillnad!

60 dagar

Hur sjukt det börjar kännas! 60 dagar kvar.. Börjar bli smått nervös nu! Börjar bli smått stressad med att få saker gjorda här hemma. Spjälsängen har vi inte ens börjat måla än! Måste ta tag i det när den här julstressen är över.

Måndag

Det har inte blivit många timmar på sömnkontot senaste två nätterna. Förra natten snarkade Fredde så att jag höll på att bli galen. Somnade inte förrän vid 3-tiden. Vid sju var jag tvungen att gå på toa och kunde sen inte somna om pga hans snarkningar. Då gav jag upp och satte mig i soffan och stickade ;)
Denna natt hann jag somna före Fredde, men vaknade till före 6-tiden och inte kunnat somna om, Fredde snarkade och bebis bestämde sig för att ha karateträning precis då. Oftast är det bara mysigt när bebis rör sig, men ibland sätter lillen igång och sparkar som tusan på ställen där det är obehagligt, speciellt lite snett mot höger revben ;p

Idag ska vi till Happis och jaga de sista julklapparna. Vi funderar på att möta upp svärföräldrarna på ikea och äta julbord med dem :) Men vi får se hur vi gör med den saken :)

Ultraljud

Idag var det dags för ultraljud igen. I vanliga fall gör man ju bara RUL i typ vecka 18-19, men jag fick ett till då moderkakan låg för "öppningen", lågt placerad. Hur man nu ska förklara. Det innebär att bebis inte kan ta sig ut den vanliga vägen, vad jag förstått.Nu verkar detta vara väldigt vanligt vid RUL, sen brukar moderkakan flytta sig till rätt läge till vecka 32 :) Jag hade tur, min hade dragit sig uppåt med god marginal, så den kommer iallafall inte vara något hinder inför förlossningen! :)Har egentligen inte ens varit orolig på den punkten, för har inte haft några tecken på blödningar osv, som är vanligt när moderkakan är lågt placerad :)Frågade om kön igen. Kvinnan var fullbokad och sa att hon inte har tid, men att hon säger till om hon ser något under kontrollen. Hon behövde inte ens säga något, klart och tydligt fanns där en stor pung! och snoppen såklart ;) Men till och med kvinnan kommenterade att det var en stor pung! haha.Hon sa att även de mest erfarna läkarna tagit fel på kön, så hon kan inte lova helt att det är en pojke. Men jag och Fredde känner oss säkra, är ju ändå två olika personer som gjort ultraljud och sagt snopp ;)Nu längtar jag så otroligt efter våran bebis!

Bm besök

Allt var bra med bebis och magen :) Lika lågt blodtryck som vanligt. Bebis hjärtljud låg på 133 idag :)Sf mått 29, så nu är magen tillbaka på kurvan igen :) Beror nog på att bebis låg med huvudet neråt, som det ska :) Inte fixerat sig, så bebis har ännu tid på sig att ligga på tvären, vilket verkar vara favorit positionen ;)

Tisdag

Igår började jag få en hemsk värk. I början kändes det som mensvärk, sen började det kännas som knivhugg i området kring blygbenet. När "huggen" avtog så strålade smärtan bak mot svanken. Trodde där ett tag att jag fått riktiga värkar och skulle föda för tidigt.
Knappt sovit något inatt pga smärtan som uppstått så fort jag rört mig. Ringde barnmorskan och förklarade smärtan och oron, hon sa att det helt klart låter som foglossning. Har ju tidigare haft smärta i svanken, men de har mest varit nerver i kläm och felbelastning i fogarna. Men nu verkar den riktiga foglossningen hittat mig.
Nå vi bokade en tid till läkaren, och självklart fanns det inte någon tid förrän 19:e. Så får se hur det blir med sjukskrivning. Om graviditetspenningen går igenom så blir jag "ledig" den 23e.
Aja. Finns inte så mycket att göra åt det..


Förlovningsringen fick åka av idag :( Har känt att den börjat strama på kvällarna och idag började det redan vid 15-tiden.
Vi var hos svärisarna och hälsade på nu på kvällen, fick knappt på mig skorna när vi skulle hem! När Fredde hjälpte mig av med stödstrumporna så var mina stortår inte sig lika, väldigt svullna ;)
Känns som att allt går fort nu och alla krämpor kommer samtidigt. Men hey, så kan det bli när man är gravid :) Bara ca 10 veckor kvar, så det ska jag väl förhoppningsvis klara av! :)
Dock funderar jag på hur jag ska få på/av stödstrumporna utan Freddes hjälp när jag har ont. Jag får fundera ut nå sätt ;)

Skötbord

Idag fick skötbordet komma fram :) Kände att jag måste få fram NÅGOT som har med bebis att göra :) Dock blev jag fruktansvärt besviken när den superfina skötbädden inte passade i IKEAs jävla skötbord. Kändes riktigt tråkigt! :( Så nu får jag se vad jag gör med den skötbädden. Kanske inte är för sent att lämna tillbaka den. Men det känns också tråkigt då den är så fin! :( Lite smågrejs att köpa, men annars är börjar vi vara redo för att byta blöjor! ;)Har varit och köpt färg idag, så i veckan kommer vi börja måla om spjälsängen :) Hoppas jag iallafall!Börjat bli en del motgångar på senaste tiden.. Freddes semester började igår kväll, trodde vi skulle få det bra och mysigt. Han hade knappt hunnit innanför dörren innan saker började tjorva. Idag har det bara fortsatt och olyckorna har avlöst varandra.En sak som irriterar mig förbannat mycket är att min handläggare på AF börjat ringa och jaga mig stup i kvarten nu när jag inte arbetar. "Jobbar du inte måste vi sätta dig på någon annan sorts aktivitet" sa hon idag. Tydligen är det svårt att förstå att jag INTE jobbar för att jag får ONT! Mitt privatliv blir lidande. Kan inte göra annat än att kvida i soffan efter att ha jobbat några timmar.Jag har flertalet gånger bett om hjälp/stöd/guidning med att skriva cv och speciellt personligt brev. Men icke att jag får den hjälpen! Neeej. Istället ska jag ut på praktik. Hur fan ska jag klara av praktik när jag inte kan jobba?Nej. Imorgon blir det att ringa och boka tid hos läkare så jag kanske blir sjukskriven och slipper AF som inte förstår ett skit.

Feeest

Fick tag i en kollega och kunde då vara med min grupp på festen :) Var först i en lägenhet där kollegorna förfestade. Kändes helt ok att vara där nykter :)På Folkets hus gick det också bra att vara nykter, i början! Men fyfan vad respektlösa de flesta blir av alkoholen efter ett tag. Syns ju ganska tydligt nu att jag är gravid, men ändå kommer man och knuffas och trängs även om jag försökt flytta på mig :( Stod vid ett bord med kollegorna, men till slut gick jag iväg och satte mig med Emilia och svärmor som hade ett bord där det var lugnare, och sittplatser! Blev så förbannat less på att folk knuffade in mig i bordet hela tiden fast det fanns gott om utrymme bakom mig. Magen trycktes mot bordet flera gånger :( Hade jag ställt mig så jag fick bordet i ryggen hade jag istället fått armbågar i magen.. Och magen skyddar jag ju liksom med mitt liv just nu.Nä. Inga fler fester av denna sort så länge jag är gravid :) Men annars var det trevligt! Bra musik, mycket skratt pga mina härliga kollegor osv! :)Var roligt under förfesten. En kollega sa att jag ser så lycklig ut, att mina ögon riktigt tindrar av lycka, och att de tindrat redan sen den dagen jag berättade att jag var gravid :) Denna kollega vet vad vi gått igenom, så hon förstår då också varför jag är så glad över att vara gravid :) De flesta kollegorna som hörde hennes ord om mina lyckliga ögon höll med henne :) Riktigt roligt att höra :) Eftersom klockan slagit om till nytt dygn kan jag passa på att säga att vi idag går in i vecka 30!Bilden är en jag innan jag åkte mot Kalix och förfesten :) Kändes väldigt annorlunda att se sig själv så uppiffad! Har endast använt mascara sen jag blev gravid ;) Inför festen körde jag all in med sminket ;)

Trött fredag

Fan så trött jag är. Har i princip sovit klockan runt de senaste dagarna, men är ändå lika trött. Huvva. Hoppas min järn- och c-vitaminkur börjar ge verkan snart. Nog för att jag har all tid i världen till att sova, men Fredde går på sin julsemester på söndag! och jag vill tillbringa så mycket vaken tid som möjligt med honom :) Fyra härliga veckor kommer han vara hemma :) Vill passa på att vara med honom innan bebis kommer. Senaste månaderna har jag somnat tidigt på soffan, och de är ju inte direkt att ta vara på tiden man har tillsammans..

Torsdag

Denna vecka har jag känt att fogarna blivit bättre. Började hoppas på att jag kanske kan jobba igen nästa vecka, korta pass dvs. Tjii fick jag idag! Fick för mig att jag först skulle dammsuga och sedan skura direkt efter det. Lyckat! Ligger nu i sängen och det är fasen nästan så illa att tårarna snart bränner bakom ögonlocken när jag ska vända mig i sängen.
Så nej. Klarar jag inte av att både dammsuga och skura här hemma så skulle fogarna absolut inte klara av jobb. Skit!
och imorgon är det kommunfest. Hade tänkt gå, men nu såhär på kvällskvisten kom jag på att jag inte har någon att gå dit med?! Hur tänkte jag där liksom? Vet ju inte ens vilka från "min" arbetsgrupp som tänkt gå?

Kämpigt

Jag börjar vara för gravid för att orka med sånt här.
Det jag egentligen borde göra är att vara hemma och vila bort bäckensmärtan, pyssla med bebisgrejer. Bara ta hand om mig själv och magen, vila och ta vara på den sista tiden då jag bara har mig själv att ta hänsyn till - om man bortser från hundarna och Fredde.
Men i nuläget fungerar inte mitt liv så. Arbetsförmedlingen vill ha ut mig på praktik + skickar massa jobbanvisningar = stress.
Sen händer det en massa nu, något som jag inte vill gå in på, men hemskt är det. Ingen annan verkar bry sig, så jag har tagit på mig den tunga uppgiften att få allt i rullning. Har suttit i telefonen flera timmar idag, försökt komma fram till hur jag ska gå till väga. Nu vet jag på ett ungefär vad jag ska göra, så imorgon får vi se vad som händer.

BM besök

Idag var det dags för barnmorskan igen :) Var på labb först och lämnade lite prover. Väntade in Fredde och sedan träffade vi en kvinna från Kommunen och skrev under faderskapspapprena :) Känns skönt att veta att Fredde får med sig bebis hem om något händer mig efter förlossningen. Har haft lite ångest och tänkt att om något händer kanske bebis måste vara hos typ en fosterfamilj i flera månader innan det är bevisat att Fredde är pappa och får ta med bebis hem.. Men nu är det fixat, och i god tid! :)Hos barnmorskan var allt bra, förutom mitt järnvärde som inte vill stiga. Ska nu börja missbruka c-vitamin och se om det blir bättre.Bebis hjärtljud låg på 134 idag :) Bm sa att vi har en såå lugn bebis när hon klämde på magen. tji fick hon! ;) Bebis tjurade ihop ordentligt när hon lyssnade på hjärtljuden och sparkade på den hela tiden så hon hade svårt att höra hjärtat ;) och det var riktigt hårda sparkar ;) Och bebis fortsätter envisas med att ligga i konstiga positioner! sf måttet var på 26. liten mage :)

RSS 2.0