Kväll...

Jag och lillebror Anton har haft en riktig mysdag. Ett flertal Eva & Adam avsnitt, lite GH spelande och sett filmen Mulan.
Får nu så här på kvällskvisten sitta och skratta för fullt åt Anton, han förstår ingenting av det jag säger. hehe. Men trots dessa skratt så känner jag en tyngd i bröstet... Tankarna hinner vandra iväg nu när Anton sitter och spelar.
Vill inte ha dessa tankar, vill att de ska försvinna. 
Den här grejen är väl bland de få grejer som jag verkligen inte klarat av att acceptera. Jag försöker varje dag, men det går verkligen inte. Det känns så hopplöst med den här grejen.. Varför ska det vara så svårt? Varför kan de inte bara fixa sig? Vart ligger problemet? Hur ska jag kunna lösa detta på bästa sätt?
 
Tröttheten börjar ta över just nu. Tror det blir en tidig kväll för min del. Det har blivit för mycket av de goda idag, så de är väl inte så konstigt om de blir lite kvällsdepp för min del..

Lördag

Tråkigt med regn ute.. Anton som såg fram emot att få hjälpa mig att måla där ute :( Förhoppningsvis blir det bättre väder när Fredrik kommer hem, för igår så sa Fredrik att Anton mer än gärna får stanna här med honom medans jag är och jobbar :) Så om vädret är bättre så kommer Fredrik säkert komma på nå roligt som de kan göra :)
 
Eftersom de regnar ute sitter jag och Anton inne idag. Ingen av oss är direkt sugen på att gå ut och bli blöta, så vi sitter och ser Eva & Adam serien :) Nostalgi på hög nivå för min del! ;) hehe. Har bunkrat upp med chips, godis och Coca cola också :) hehe. Så i helgen kommer vi bli runda och goa ;)
 
Bild lånad från google..

Onsdag

Denna dag började ju inte bra.. Försov mig! Helvete. Aja, som tur var så gick de bra ändå till slut.
Imorgon är det sista jobbdagen innan jag får vara ledig i 3 dagar. Ska bli skönt ändå :) Kommer jobba över imorgon också, känns bra de också, att få några extra timmar = mer klirr i kassan.
 
Suttit och pratat med mamma på telefon ett tag. Väntar nu på att lillebror Anton ska komma hem så hon kan prata med honom. Har lovat Anton väldigt länge att han ska få komma hit, sen jag fick mitt schema har jag lovat honom att han kan komma den här helgen. Mamma sa att han nu gått och "tjatat" och frågat vilken helg de var han skulle få komma :) Sötungen! Förstår inte riktigt varför han tycker om att vara här, för vi brukar inte göra så mycket :p hehe. Kanske är tystnaden, och att få vara den som får all uppmärksamhet för en gångs skull?
Aja. Jag får hoppas på att han vågar åka buss imorgon, så jag inte behöver börja stressa med att hämta honom från Happis :)
Jag hoppas på att väderprognoserna ändras och att det blir soligt under de dagar Anton kommer vara här, så vi kan vara ute och försöka hitta på något.
 
Nåmen. Ska trycka i mig en sen middag. Min powernap blev lite väl för lång idag igen! Men är så förbaskat trött så kan liksom inte göra så mycket åt den saken :)

Tisdag

Den här arbetsdagen kan jag då absolut inte klaga på! 7-12 pass, men var klar hos sista vårdtagaren just innan halv elva. Blev att åka runt med Joel på hans sista uppdrag eftersom vi samåkte idag. Hellre de än att sitta i lokalen och ruttna bort tills man slutar ;) hehe.
När jag slutat for jag på apoteket för att se om jag fått mitt recept på allergitabletter. Självfallet så hade de strul med tekniken just idag! Får åka in imorgon igen och se om de fungerar igen :)
 
Känner att jag mer och mer börjat hitta mig själv igen, den jag vill vara. Det känns så fruktansvärt bra!
Jag börjar lite smått att förstå vad de är jag vill ha ut av livet, vad jag vill göra med mitt liv. Vet fortfarande inte vad jag vill göra inom jobb fronten, men det är så mycket annat som börjar falla på plats. Har mina svackor då jag inte vet någonting, men dessa svackor kommer allt mer sällan.
Ett pyttelitet steg i taget, så ska nog några av mina problem lösa sig. Vid det här laget har jag lärt mig att det inte är någon idé för mig att stressa genom livet, då går det bara åt helvete.
Tiden läker alla sår, sägs det. Jag har slickat mina sår så pass länge nu, att det börjar vara dags att läka ihop nu. Vissa av såren har jag slickat redan innan jag träffade Fredrik, vilket snart är fyra år sedan. Det börjar verkligen vara dags att släppa det nu. Gjort är gjort, det går inte att ändra på det förflutna. Det enda jag kan göra är att acceptera mina val här i livet, och lära mig något utav mina misstag.
Jag har gjort många misstag här i livet, fel prioriteringar och i dagsläget undrar jag vad jag egentligen tänkte med. Måste lära mig att förlåta andra, och det viktigaste av allt, förlåta mig själv. Jag är fruktansvärt bra på att göra illa mig själv inne i mitt huvud, men nu måste det få ett slut.
Vet att några av mina största drömmar en dag kommer att slå in, även om det just nu ser väldigt mörkt ut. Jag måste lära mig att ha mer tålamod bara, och se mer positivt på saker och ting..

Måndag

Gubben min åkte för två timmar sedan :( Känns redan sååå tomt utan honom! Vi har ju knappt hunnit ses i helgen då jag jobbat så mycket :( Och nu kommer han inte hem förrän på söndag kväll.. Känns lite surt att jag är ledig som mest just denna vecka också.. Aja. I slutet av juli så kommer Fredrik gå på semester! Längtar!
 
Sitter och försöker samla krafter till att börja med lite sysslor här hemma.. Hittills har jag bara fått igång en laddning med tvätt, som i skrivande stunt blivit klar! Piper för fullt inne på toaletten! ;) hehe.
Vill ut och fortsätta måla, men de är så mulet ute så jag vet inte om jag vågar.. Måste spana in väderleksrapporter och se hur de ser ut på väderfronten ;) Om inte annat kanske jag tar tummen ur det berömda hålet och går till vedbodan och fortsätter fixa upp där inne, de har liksom stått still ganska länge på den fronten nu.
 
Ska väl se klart de här avsnittet av Gossip Girl innan jag bestämmer mig för vad jag ska börja med. Väntar även på att telefonen ska ringa. Ringde vårdcentralen i morse, men de har tydligen inte tid att ringa upp förrän efter halv tre! Känns ju lite små surt att behöva vänta så länge..

Töjning

Äntligen!
6mm. Jag är nöjd! Större än så här behöver jag inte, för tillfället iallafall ;)
Tycker det börjar kännas mer och mer som med tatueringar, när man väl gjort en så måste man göra fler. Så nu funderar jag på om jag måste börja töja höger öra också ;)

Söndag

Jävlar! Har sett att det snackats om att blogg.se gjort något nytt när man loggar in, men inte trodde jag att det skulle bli så här avancerat! ;) haha. Tog ett tag innan jag förstod vars jag skulle in och skriva ;)
 
Jobbat delad tur idag. På ett sätt gillar jag delad tur, men samtidigt inte. Skönt att få vara ledig några timmar under dagen, men ändå jobbigt när man sen måste åka tillbaka igen. Orkar ju inte direkt stanna på jobbet från 12.00 till 16.30, så jag åker hem.
Går bättre och bättre på jobbet måste jag säga.
 
Hade tänkt sova lääänge imorgon, är då ledig. Men kom på att jag verkligen skulle behöva ringa vårdcentralen, myggbetten driver mig till vansinne! Som jag sagt tidigare så reagerar jag nå fruktansvärt på myggbett.. Receptfria allergitabletter fungerar inte, men har testat en receptbelagd en gång, och den var hur bra som helst! :)
 
Ojoj. Nu kom Fredrik hem och berättade att toan ska byggas ut! :D wohoo!
Nä. ska sitta och diskutera med Fredrik lite, blir snart sängen för min del. Har en hel del sömn att ta igen ;)
 
 

Fredag

Dagens jobb gick fin fint! Tiden höll jag galant, var till och med lite för tidig till alla ställen. Sådana här dagar borde det alltid vara :)
När jag slutade bar det av till Naturbruks där de var 65 års fest. Fredriks fasters man som skulle firas. Glömde ju så klart ombytet hemma när jag for iväg till jobbet, så jag fick se ut som en lodis bland de andra som hade klätt upp sig ;p haha.
Blev inte så länge där borta eftersom jag ska upp och jobba klockan sju. Borde egentligen ligga i sängen nu och försöka sova, men känner att jag måste få sitta här i soffan ett tag och varva ner innan jag lägger mig..

Torsdag, gårdsplaner.

Idag har jag haft min enda lediga dag den här veckan! Har verkligen tagit tillvara på tiden ;) Sov till ca 13.30, varit så förbaskat trött hela veckan. Sen har jag mest legat och degat i soffan, varvat med att vara ute med hundarna och busa och tvätta :)
Nu på kvällskvisten har det varit lite mer fart i mig, bytt sängkläder, städat toaletten, diskat, rensat upp på köksbordet som aldrig används och dammsugit :)

På tal om köksbordet har vi på senare tid börjat fundera på att köpa ett nytt, mindre köksbord i framtiden. Visst, de är bra med lite fler sittplatser när man får besök (speciellt när min familj är på besök, då räcker inte ens köksbordet till ;D), men vi har så sällan besök så det känns onödigt med bord och stolar för 6 pers.
Jag vet redan vilket köksbord jag vill ha :) hehe. Fast de är med delade känslor vi funderar på detta, då det är Fredrik själv som tillverkat vårat nuvarande köksbord + stolar.. Men men. De är en senare fråga, de får vi börja fundera på när köket börjar bli klart! :) Då tänkte vi fixa större bänkskiva till "köksön" och sätta barstolar :)

Har suttit och pratat ett tag med gubben på telefon också :) Vi har nu börjat planera vart vi ska börja med upprustningen. Juni är nästan slut och vi har inte ens börjat med huset/gården än.. Veden har inte ens kommit in i bodan..
Så vi har nu börjat planera upp vad som ska göras först, och vi har kommit fram till att hundgården ska bli gjord nu. Tyvärr jobbar jag hela helgen så vi får se hur långt vi kommer med de :) Ska försöka hinna tömma ut "bastun" på skrot. Dit in ska jag sedan sätta en soffa, matta och en korg med massa filtar så att hundarna får det mysigt :) De är redan uppsågat ett hål i väggen eftersom de tidigare varit tänkt att bli ett "hus" åt hundar :)
Tror de kommer bli fin fint :)
Ska skicka iväg Fredrik på Coop bygg i helgen (om de är öppet), så ska han få köpa färg och saker som behövs så ska jag börja måla om lillhuset så de blir någorlunda fint :) Ids inte lägga några större pengar på de "bastun" då den redan ser fallfärdig ut ;) hehe.

I sommar ska taket bytas på huset också. Kommer bli en hel del arbete då hall/toa taket måste höjas. Förhoppningsvis så får Fredrik tummen ur det berömda hålet och fixar någon som kan komma och mura om skorstenen ;)
Vi ska också börja byta brädfordingen på huset. Får se om vi hinner göra allt under Fredriks semester :)
Jag har börjat få stora planer för gården ;) höhö. Jordgubbsland, rabarber, vinbärsbuskar, ny gräsmatta på vissa ställen, grus på gården osv osv :)
Synd att man inte skiter pengar.. Då hade mina planer gått mycket fortare, nu får man ta allt efter när man har råd :)

Nä. Nu spånar jag iväg för långt :) Ska snart ta och börja stänga ner butiken och ladda för sängen. Har egentligen inte bråttom i säng då jag jobbar kväll imorgon, men vill hinna med lite fix här inne och där ute under dagen :)

Tisdag

Jävla skit dag!
Jobbet gick åt helvete idag.. Inga gamlingar har blivit misskötta eller så, men tiderna var omöjliga att hålla pga en massa saker.
Hoppas det går bättre imorgon, för en likadan dag som denna orkar jag fan inte med inom en snar framtid.

Efter jobbet kom jag hem och såg att jag fått mejl, klarade som väntat inte provet jag gjorde i fredags. Förstår inte hur läraren tror att jag ska klara av ett prov när jag inte ens fått svar på om mina inskickade uppgifter var rätt. Blir omtenta i augusti, men kommer inte klara den heller.
Men men..

Saknar min gubbe. Vill ha han hemma.. Hade varit mycket bättre om han varit hemma, han kan alltid få mig på bättre humör.. Älskade gubbe <3 Känns helt sjukt att man kan älska någon så mycket :) Snart fyra år tillsammans och känslorna är fortfarande lika starka, om inte ännu starkare <3

Måndag

Denna helg hände det inte så värst mycket.
Fredag morgon blev jag väckt av telefonen vid halv sju på morgonen. Efter lite telefonterror så fick jag mig ett kvällpass på jobbet. Kändes väl sådär, då jag verkligen ville och se bilarna som var i stan :( Men pengar är viktigare för tillfället än att se på ett par gamla bilar..
Fredrik var i stan så han plockade upp mig när jag slutat och så åkte vi runt lite innan han körde mig till parkeringen där goffen stod, åkte hem och bytta om för att sedan åka tillbaka till Kalix där det skulle vara en så kallad cruising ;) haha. Var ju typ värdelöst :p Aja, blev iallafall en ganska tidig kväll hem.

Lördag.. Öhm. Vi var ute och började dra lite kablar i kombin :) Fredrik kunde inte koppla in basarna å de då de sista grejerna han behövde inte finns att köpa i Kalix :( Eller de fanns, men de var på tok för små!
På kvällen åkte vi till Happis för att Fredrik fått något slags "virus" på sin dator som vi inte kunde få bort. Så mammas sambo ställde upp och fixade den :) Var där ganska sent, för andra kvällen i rad kunde jag inte hålla ögonen öppna när vi var på väg hemåt ;) haha. Käften var då fan på vid gavel! :D

söndag.. Jaaa.. Fredrik klippte gräsmattan och jag var inne och städade. Sen gjorde vi nog inte så mycket mer? Var till Granån å äta då Emilia och hennes kille tagit dit pizza :) La oss som de valrossar vi är i soffan och surrade ett tag innan vi åkte hem för att börja fixa matlådor osv. Kändes inte alls roligt när Fredrik åkte igår :( Bara fyra dagar kvar nu!!

Idag är jag heeelt slut i skallen. Jobbat 7-17.00 idag.. Säger då bara de, jag hade då inte varit hemma än om jag inte hade haft min mobil! Underbara uppfinning med gps i telefon! Gjorde lite små tabbar idag, men inge allvarligt. Jag lär mig fortfarande och är helt virrig i hjärnkontoret!
Sen har jag en jävla tur som har så snälla svärisar som ställer upp och kommer hit och rastar hundarna åt mig! Är inte varje dag de behöver komma, för de mesta har jag 5 timmars dagar, då klarar pojkarna sig tills jag kommer hem :) Är mer de här 8-9 timmars dagarna som jag får väldigt dåligt samvete över och vill ha hjälp med gossarna :)
Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, har världens fettlugg! höhö. Sen ett avsnitt Gossip Girl och nattkissa pojkarna innan det blir sängen för mig :) Känns konstigt att lägga sig vid tio.. Men om jag ska orka med att jobba så måste jag helt enkelt lära mig att gå och lägga mig tidigt så jag får ihop min sömn :)


Onsdag

Förflyttningsutbildning och vikariemöte idag! Gick fin fint!
Förflyttningsutbildningen var intressant. Men tror dock inte att jag kommer att komma ihåg att använda mina nya kunskaper när det är dags att hjälpa en vårdtagare att flytta sig ;) hehe.

När jag kom hem så blev det att åka iväg till svärföräldrarna. Satt där och surrade på hur länge som helst :) Trevligt att göra sånt ibland också :)

Borde egentligen plugga eller sova just nu, men just nu är min hjärna i uppror.. Kommer jag klara det?! Ska försöka bita ihop.. Har en tendens till att måla djävulen på väggen långt innan någonting har hänt.. Kommer säkert gå bra, är bara mitt huvud som blir fuckat och så en stor, tjock klump i magen på det.. usch.
Blir så less på min ständiga otur. Kan det aldrig vända? Måste alltid en positiv händelse alltid följas av flera negativa?

aja. Sista intro dagen imorgon, skrivning på fredag, sen får jag äntligen ta helg! På måndag hoppar jag på mitt vikariat!

Måndag

Idag har jag intro på nya jobbet. Delad tur, så på ca 1 timme ska jag börja åka tillbaka till Kalix igen.
Var verkligen tungt att stiga upp halv 6 i morse, somnade inte förrän vid ett tiden i natt..
Än så länge tycker att att det verkar roligt, hittills har alla vårdtagare varit hur gulliga som helst :) Det enda som jag har att klaga på är mensvärken from hell som bestämde sig för att dyka upp när jag åkte hem när jag fick min rast..
Men men. Nu tagit en till Ipren och tänkte ta en liten powernap innan jag hoppar i bilen igen. Hoppas verkligen jag får mig en parkeringsplats..

Aja.
Är verkligen dålig på att blogga nu, men är så fruktansvärt stressad hela tiden.. Hushållet ska skötas, hundarna ska ha uppmärksamhet och tas om hand, skoluppgifter ska göras och så är det en massa andra småsaker som stressar upp mig.
Blir mer stressad över skolarbetet nu när jag är ute och kör intro den här veckan. Tänker göra mitt bästa för att klara av det sista nu, även om tiden egentligen inte finns. Sömnen får jag lägga åt sidan lite den här veckan om jag ska hinna plugga.
Ska försöka bättre mig med bloggningen när jag inte har några fler skoluppgifter. Orkar inte lägga energi på bloggen, försöker skära ner på allt jag kan för att försöka bli av med den här stressen..


Fredag

Denna dag har varit väldigt seg. Jag har trotts det fått gjort allt som jag tänkt göra! Men segt har det gått..
Skoluppgifterna skulle skrivas in på datorn och skickas in till läraren, vilket tog en jävla tid, men dem är iallafall inskickade idag! :)

Har börjat ensamträna hundarna. De har inte varit hemma ensamma under någon lång tid på länge, så jag vill förbereda dem inför dagen då jag börjar jobba. Hittills går det bra, men har inte lämnat dem några längre stunder. Lotus har ju haft sina "dumheter" tidigare då han på något sätt tagit sig upp på diskbänken när han fått vara ensam.. haha. Var som roligt att se han sitta framför fönstret när vi kom med bilen xD haha.
Ska i helgen och köpa en massa goda ben, och någon bättre leksak som kanske motstår hans tänder ett tag, så han har något att göra när han blir ensam. Annars får jag väl helt enkelt tömma bort allt från köksbänken och låta honom hoppa upp där, kan ju inte göra så mycket mer än så..

Aja. Blir väl sängen snart. Måste lära mig att somna tidigare och stiga upp tidigt, för i sommar kommer jag börja jobba de flesta dagar redan 7.00, så då måste jag stiga upp vid 5 tiden, senast!


Satt och lekte med min kamera förra helgen, upptäckte något som jag tror kallades typ "fish eye effekt".. haha. Lotus ser ju väldigt intelligent ut! ;)

RSS 2.0