Lördag

Tråkig dag. Men samtidigt så har jag ingen energi till att hitta på något heller.
Har städat toaletten, tvättat två maskiner med tvätt, plockat av köksbordet, städat diskbänken, tömt diskmaskinen och eldat.. Så jag har ju fått lite nytta gjort i alla fall, men något nöje kände jag ju inte direkt. Hade tänkt ta tag i vardagsrummet, men tror det får vara till imorgon. Helt plötsligt blev mina ögon så förbannat tunga igen.
 
I brist på energi så ska jag surfa in på ikeas hemsida och skriva inköpslista på vad vi ska köpa där i veckan :)
Hade ju egentligen bara tänkt köpa sådant som har med sova att göra, men tror vi plockar på oss så mycket som möjligt av det vi behöver, så vi förhoppningsvis inte behöver åka dit fler gånger, eller göra större inköp.
Betala räkningar kanske jag också borde passa på att göra. suck
 

Sömnlöst..

Nu på kvällen har inte mina hormoner varit att leka med. Men nu börjar det äntligen ordna upp sig, tror jag.
Har lagt mig i sängen ganska tidigt, sovit lite ytligt och vaknat fram och tillbaka.
Mycket tankar och känslor i omlopp just nu. Och så saknar jag Fredde så att jag snart blir tokig! Längtar verkligen till hans semester.. Bara ca en månad kvar! Fy fasen vad skönt det ska bli att ha han hemma i fyra veckor :) sen är det inte så länge kvar tills bebis kommer, då blir han hemma någon vecka till :D

På tal om bebis. Måste bara få skryta om att jag blivit moster åt en väldigt söt liten tös! :)

Nu ska jag väl försöka ragga upp John blund. Känns dock inte som att jag kommer kunna sova, magen har hunnit börja kurra ;p
Ja, jag har problem! inte bara på ett sätt ;p

Fredag

Helt slut efter denna arbetsdag. Känns som att jag inte kommer orka jobba i hemtjänsten länge till.. Inte i den här gruppen iallafall. Att jobba 5 timmar och knappt hinna sitta ner, sen lunch en timme innan man nöter 4 timmar till, det börjar bli för tungt. Det där flängandet fram och tillbaka tar mycket energi. Men annars så trivs jag! Blir bara extra trött pga graviditeten. typ.

Middagen bestod av blodpudding. Inte direkt mättande, men snabbt tillagat + att jag måste försöka få upp mitt järnvärde lite. Hade Fredde varit hemma hade jag inte tvekat en sekund och hämtat skräpmat från Sangis! En pizza från Buffone hade inte heller suttit helt fel! ;)
Nu ska jag krypa ner i soffan och se dagens avsnitt av hem till gården som jag missat idag pga jobb ;)
Börjar längta mer och mer efter att få vara mammaledig :)

Trötter

Idag har jag kört slut på huvudet, så förhoppningsvis kommer jag sova gott inatt ;)
For till Kalix för att jag skulle jaga en chef.. Gick inte så bra ;) Jag plockade upp Emilia, så for vi på Kids&Teens och köpte lite kläder till lillräkan :) Köper man lite då och då så behöver vi ju inte panikhandla en massa sen i februari ;)
Vi for och fika på Lyktan, riktigt mysigt :) och gott ;)
DjurMagazinet fick sig också ett besök, plockade på mig ben åt Lotus och nya bollar åt Taro :) Felix är så kräsen så han är liksom ingen ide att handla åt..
Vi var också iväg på hemligt uppdrag. Så nu hoppas jag att det uppskattas. Vi får väl se :) Jag hade åtminståne blivit både förvånad och väldigt glad om personen gjort detta åt mig :)

När jag kom hem kom jag på att jag inte frågat svärmor om dem kan ta ut pojkarna imorgon då jag ska jobba. Äntligen fick jag ett pass! Nåväl, slutade med att jag for till Granån och hämtade ett kg älgfärs och surrade ett tag :) fasen så gott med älgfärs! Tur svärfar jagar :) Björkfors älg, Mer ekoligiskt blir det inte ;)

Ska nu sticka lite på bebisfilten innan det är dags för sängen :)



En fräsig body jag köpte idag :)

Torsdag

Fyfan vilken mardröm jag haft.. Drömde att jag födde typ nu. Hemma. På toaletten. Bebis liksom bara gled ur mig. Eftersom det var för tidigt fick jag göra allt som stod i min makt för att hålla bebis vid liv tills ambulansen kom.. Bebis klarade sig inte. Den sorgen jag kände i drömmen var bland det värsta jag varit med om känslomässigt. Fyfan så tungt hjärta jag hade när jag vaknade. Sen kände jag lillräkan sparka till och insåg då att det bara varit en dröm. Vilken lättnad! Händerna har knappt lämnat magen sen jag blev väckt av telefonen. Lillräkan är lite morgontrött och rör sig knappt. Vill man se och känna ordentliga rörelser så är det sena kvällar som gäller ;)

Har inte alls kunnat somna om sedan sms började komma på telefon från bemanningen. Så nu funderar jag på om jag ska stiga upp eller göra ett nytt försök att sova.. Svårt val!

Onsdag

Det är bara att inse att jag inte kan påfresta kroppen lika mycket som förut :)
Har idag varit och plockat lite i det nedre sovrummet som är fullt i grejer.. Gjorde plats så vi kan måla om spjälsängen där inne :) Vi blev lite ekonomiska och ska ha antingen spjälsängen jag tagit från mamma, eller den som Freddes mamma frågat om vi vill ha :) Ska titta på den till veckan :)
Sen rensade jag kattlådan och då var det kört. Fogarna gillar absolut inte när jag rensar lådan! Men någon måste ju göra det.. Tur att jag slipper göra det de dagar Fredde är hemma, då är lådan hans jobb ;)

Nu ska jag sätta nudlarna i vattnet, blir ett sent mellanmål idag ;)

Vecka 23

Älskade lillräkan

Trött måndag

Fyfan, på ren jävla svenska, vad jag är trött! Tycker att jag nästan bara sovit i helgen, men ändå är jag totalt slutkörd :/ Sovit bort nästan hela dagen. Är fortfarande så trött att jag funderar på att lägga mig i sängen ganska snart. Är väl den här influensan/förkylningen som gör mig extra trött och påfrestar kroppen.


Ser fram emot nästa vecka :) Fredde har ledigvecka och så har ju lönen kommit tills dess, det innebär shopping till bebis! Vi gjorde upp i september att oktoberlönen ska sättas på allt sovrelaterat till bebis :) Vi ska skruva ihop spjälsängen som jag tagit från mamma, se vilket skick den är i osv. Fast jag är som sugen på en spjälsäng från IKEA.. Måste fundera på den saken ;)
Sedan ska vi ta en tripp till Luleå, har lite grejer som vi ska köpa där. Då ska vi passa på att klämma och känna på lite barnvagnar och bilstolar :) Tror vi i princip kommit överens om vilket babyskydd vi ska ha :)
Fredde kärade ner sig i en Cresent vagn från Barnenshus i Happis. Vi har inte planerat att köpa en sprillans ny vagn, men vi kollar i butik för att få ett hum om vad vi vill ha :) Om det blir en helt ny vagn får vi väl se, men det känns som en onödig kostnad när det finns så mycket begagnat i fint skick :)

ojoj så jag ser fram emot februari! Börjar nu bli så tjatigt med denna väntan! ;)
Längtan blir ju inte direkt bättre av att bebis börjar sprattla när längtan är som störst :) man känner sparkarna ordentligt och kan se hur magen guppar :D

Finaste i helgen var när vi lagt oss i sängen för att sova. Fredde vänder sig mot mig och sätter handen på min mage och sedan är han helt stilla. När bebis sparkar till och han känner det, då ler han stort och säger bara "åh jävlar". Sen vänder han sig nöjd om och somnar ;) haha.

Fredag

Sitter i soffan och har ett sug efter en massa olika saker.. Just nu är suget som störst efter pizza, chokladbollar, julmust.. och så det mest omöjliga, SNUS. Håller på att bli galen av längtan efter snus. Det har blivit värre sedan illamåendet försvann. Men neej, neej neej! Vårt barn ska inte få i sig en massa skit. Det får ongen avgöra själv sen när åldern är inne :) Sen har jag varit utan snus sen i juni, och har jag klarat mig såhär pass länge så kan jag lika gärna vara utan för all framtid.

Väntar på att gubben ska komma hem.och ta hand om sin sjukling ;) haft feber inatt och mått piss hela dagen :(
För Lotus skull har jag varit ute en liten stund idag. Men det tog på krafterna.

Måste snart ringa och efterlysa gubben.. Han brukar alltid ringa när han börjat åka från Gällivare. Men nu har telefonen varit tyst..

torsdag

Jävligt roligt alltså.. Har mest troligt åkt på en jävla förkylning. Var ju sjuk för bara några veckor sedan, så blir ju lagomt less nu när halsen bränner igen och näsan vill till att börja rinna.
Har försökt sova bort det, men sova är inte det lättaste när kroppen mår dåligt :( vaknar hela tiden eller sover ytligt..
Får hoppas det är borta till imorgon. Känner mig inte alls sugen på att bli av med en jobbdag! Vill ju jobba nu när jag lyckats få pass :( Sen hade jag och Fredde planer på att vi skulle på bio imorgon om han hinner hem i tid.. Nu verkar det som att han får komma hem till en sjukling :( Så jävla typiskt att jag blir sjuk när vi ska hitta på något! :(





Har inte haft pyjamas på ett tag, är för varmt under sommaren. Verkar som att pyjamaströjan har krympt sen jag använde den sist ;) För inte är det ju jag som blivit tjock?! ;) höhö

Onsdag

Idag har jag varit flitig! Först vanliga morgonrutiner. Sedan UGA möte på arbetsförmedlingen.. Var information om Tele24 och så.
Direkt efter ugan for jag på samtal hos min kontaktperson. Så förbannat skönt att få prata av sig :) Nu fokuseras det dock inte så mycket på mina diagnoser då jag avbrutit min medicinbehandling pga graviditeten. Men jag mår bättre än någonsin! Tror jag aldrig mått såhär bra psykiskt som jag gör nu :) Kontaktpersonen sa att jag inte är den första som sagt så. Hon har haft hand om en hel del andra tjejer med samma diagnoser, och de flesta har tydligen också blivit "normala" under deras graviditeter :)
Var förbi på lönekontoret och bad om arbetsgivarintyg som jag ska skicka till a-kassan samt att de ska dra mer skatt på lönen. Vill inte åka på någon restskatt ;)
Har sedan suttit på jobbet typ två timmar och surrat med några kollegor ;) De är ett så härligt gäng :) Har jagat enhetschefer idag men utan framgång. Bara för att jag vill ha tag i dem så är dem spårlöst försvunna ;) Får göra ett nytt försök imorgon när jag har lunch :) högre makter vill tydligen inte att jag ska jobba på fler ställen ;)

Har nyss bäddat ner mig i sängen, så ska ta och öppna boken en stund innan jag ska stänga ögonen för natten :) imorgon är det jobb som gäller! Bäst att passa på att jobba medans foglossningen bestämt sig för att vara snäll med mig :) Har haft ont i ca 2,5 veckor, men nu känner jag knappt av det efter mitt besök hos sjukgymnasten :)

morgonmage

Här ligger man som bäst och myser å fotar lillkulan. Gubben ligger bredvid mig och sover. Mitt i allt avfyrar han världens leende och småskrattar. Skulle verkligen vela veta vad han drömmer om! Vi ska iväg på en stund och hämta hem mercan. Den står hos Freddes faster i Kalix. Fredde har lånat hem en bil som han är sugen på att köpa. Så vi får se hur det blir med den saken. Sen är det kvällsjobb som gäller för mig. Blivit dåligt med jobb senaste veckorna.. Känner att novemberlönen kommer bli dålig.. Inte riktigt det jag önskat. Men men.Dags att få liv i gubben så vi hinner med allt innan vi ska åka. Tycker inte om att ha saker att göra innan jag börjar jobba..

spark spark

Ikväll sparkas det som tusan i magen! Och nu känner jag av dem väldigt ofta med mina egna händer. Är lite lättare för mig att känna sparkarna med mina händer då jag känner innifrån vart de kommer ifrån ;)Det är väldigt häftigt med dessa sparkar, men samtidigt känns det lite obehagligt. Typ holy crap, det ligger verkligen en liten miniatyr människa där inne! och denna lilla människa blir större..och denna lilla människa ska ut därifrån..och denna lilla människa ska jag ta hand om, ansvara för, försöka uppfostra till en bra person.Det väcker lite rädsla inom en. Hur ska jag klara av det? Meeen. Jag tror vi kommer fixa detta fint :)

Bm besök

Vi var hos barnmorskan idag för kontroll :) järnvärdet låg på 106 så nu är det dags att börja knapra järntabletter. Vikten låg på 67,5. Inskrivningsvikten var ca 62-63 tror jag, så det är ju inte många kilon jag gått upp på den första halvan av graviditeten :)Bebis är en envis krabat och ligger fortfarande på tvären ;) denna gång har bebis bara bytt sida, alltså har huvudet på höger sida av magen istället för vänster. Bebis låg med huvudet på vänster sida under ultraljudet ;)Hjärtljuden var på 149 :) Ååh. Än en gång, det känns så jävla sjukt att det nu är våran tur att springa hos barnmorskan!! :)

Rörelser

Fredde fick känna bebis röra sig i magen idag :DJag kände att det var ganska starka buffningar som började komma, så sa åt honom att komma med sin hand och så tryckte jag den mot magen där buffningarna kändes mest. Till en början kände han ingenting, bebis bestämde sig för att röra sig lite mer försiktigt så pappa inte får känna ;) Men till slut kom det en ordentlig knuff från bebis :) Fredde fick ett stort leende på läpparna och sa "jaaaaa" lite tyst/förvånat :D Nu kanske det blir mer verkligt för honom också :)

Höger och kärlek

Bebis har fått för sig att ligga lite mer åt höger idag :) Detta är ju bara för mysigt! Kvällstid är bäst, då är det mest fart i bebis :) Nu borde det väl ändå inte vara så lång tid kvar tills Fredde också kan känna sparkarna? Längtar iallafall tills han också kan känna det lilla miraklet :)Känns helt knasigt hur starka känslorna redan är för den lilla där inne :) Ojoj så efterlängtad denna krabat är :) Det är inte många som vet eller förstår hur fruktansvärt efterlängtad! Det är fortfarande overkligt att vi äntligen ska ha barn. sjukt spännande :) Ligger i soffan och väntar på att den blivande pappa ska ringa och säga att han är påväg hem :) Har saknat honom så förbannat mycket! Tycker saknaden blir värre och värre för varje gång han åker iväg :( Fredrik är helt klart mannen i mitt liv :)

mysmage :)

Nu börjar det äntligen hända saker med magen :) Naveln är på gränsen till att ploppa ut också ;) haha.Längtar mer och mer tills lillen kommer ut Inga bristningar än heller :) de få jag har dök upp när jag gick upp och ner i vikt så snabbt förra vintern.Tror inte det dröjer så länge till så kan Fredde känna lillens rörelser :)

RSS 2.0