Måndag

Ännu en måndag. Inte ens två veckor kvar av Freddes semester :( Hur fan ska jag klara mig utan honom igen?! Börjar bli något less på livet som gräsänka på veckorna! Vill att Fredde får ett vanligt jävla jobb här i Kalix, så han åtminståne kommer hem varje dag.. Men neeeeej.
 
Annars då?
Sjukskriven så det sjunger om det! Läkaren tog mig på allvar och var lite oroad när han knappt kunde trycka på mina axlar innan jag skrek till.. 2 augusti tar sjukskrivningen slut, sen har jag tre dagar på jobbet kvar, efter det är mitt vikariat slut. hmm..
Är bara hemma nu och tar det så lugnt som möjligt. Fredde har varit en klippa! Första dagarna när jag hade som värst värk, då har han passat upp mig väldigt bra :) Nu när jag inte har ont får jag göra det mesta själv igen ;) haha. Märker att värken håller sig borta så länge jag inte stressar upp mig. Så fort jag blir det minsta lilla stressad så spänner jag axlarna och då är det kört.. 
 
Sen har jag fått någon nojja över att det inte finns någon bebis :( Typ att det kommer vara tomt när vi är på Ultraljudet i vecka 18-19... Men jag har ju symtomen kvar, så jag försöker intala mig själv att jag svamlar ;D

drömmar

De konstiga drömmarna fortsätter. haha.
Här om natten hade jag somnat på soffan och självklart såg Fredde någon sniperfilm. Inte så svårt att lista ut vad jag drömde om när Fredde lyckats tvinga mig till sängen? Det var liksom ratatatatata blandat med andra sjuka grejer, och så lite mer ratatatata..
ojoj. haha.

Inatt däremot drömde jag om våran bebis <3 Var fortfarande lite sjukt innehåll, men jag fick se en sååå underbart söt liten bebis! En liten pojke med stora blå ögon och lite fjun på huvudet. ojoj. Jag har idag haft en extra längtan efter lillräkan, vet inte alls hur jag ska klara av att vänta till februari?!

Tycker Fredde verkar se fram emot lillräkan mer och mer också :) Han planerar långt framåt vad vi måste köpa, föräldraledighet osv :) här om kvällen började han på skoj att prata med den obefintliga magen ;) slutade med att både han och jag låg i sängen och vred oss i skratt ;) vi båda kände oss sådär lagomt knäppa :p
Tänk att Fredde var så emot barn när vi träffades. Han sa alltid att han aldrig ska ha barn och att han alltid har sagt så. Och nu ska han ha barn, och ser fram emot det ;) och han har ju till och med lovat mig 2 st ;) haha.

Skitväder, skitvärk, skitskit.

Stressen på jobbet tar ihjäl mig sakta men säkert.. Långa dagar, sjukligt med stress och så övertid jämt och ständigt = min kropp ger upp.
Det går nästan inte en enda dag utan att det blir övertid. Alla säger "jaa men du får ju pengar". Ja? och? Vad fan gör pengarna för nytta när jag ligger utbränd i sängen eller soffan all min lediga tid? Dessutom tjänar man inte så jävla bra på övertiden ändå, det är en skit i rymden med tanke på hur tunga pass man har. Jag värderar tid hemma med Fredde och hundarna mer än vad jag värderar pengarna. Hade det handlat om några hundralappar mer, då hade det varit en annan femma, men nu är det som sagt en skitsumma.
Är 200kr extra i fickan värt mer än en timme vaken tid med sin partner? Oh nej. Inte i dagsläget. Som det är nu vaknar jag vid 6-tiden, stressar med att fixa mig (jaa, det blir stressigt eftersom jag är dödstrött och inte orkar vakna i tid), köra som en dåre till jobbet, jobba som ett psykfall, övertid, komma hem och trycka något ätbart snabbt i käften och sedan är det enkel resa till soffan - där jag somnar.
Hundarna blir lidandes, de får ingen uppmärksamhet eller aktivering.
Fredde ser mig knappt, jag är borta när han vaknar och när jag kommer hem så bäddar jag ner mig i soffan..
 
Mitt huvud har de senaste veckorna börjat bulta ordentligt. Smärtan kommer från skuldrorna/axlarna och så sprider det sig till huvudet. 
Får höra att det är vanligt med huvudvärk när man är gravid. Men hell no. Jag känner skillnad på om jag har huvudvärk eller om det gör ont för att jag är överansträngd eller stressar så pass mycket att jag hela dagarna går och spänner axlarna, vilket leder till en annan slags huvudvärk.
Hade såhär ont i höstas också, det tog flera jävla månader innan jag lyckades bli fri från smärtan. Det var tigerbalsam, värktabletter, vetekudde över axlarna och ständig vila som gällde. Jag känner att jag måste få hjälp NU, för om några månader kommer jag ha hunnit bli ännu mer gravid, mer tyngd att bära på. Så "biter jag ihop" resten av veckorna på jobbet, då kommer jag nog få ha ont resten av graviditeten + ännu mer smärta + någon vecka eller månad efter förlossningen.
Kan inte sova pga värken. 
Aja. På onsdag har jag iallafall fått en tid till läkare. Får se om det ens leder till något, för vad jag förstått är denna läkare lite av den åsikten att inget är så allvarligt och man ska bita ihop istället. Sköterskan jag pratade med lät inte heller så brydd om min värk, förrän jag berättade att jag även är gravid. Då började hon lyssna bättre och ta mig mer allvarligt. suck.
 

Doula

Såg att det ska börja en Doula utbildning/kurs i Luleå om det är nog många som anmäler sig. 
Alltså... Snacka om att jag är sjukt sugen! Dock verkar det kosta 4500kr. Inte mycket pengar i sig, men man tjänar ju inte direkt några pengar på att vara Doula, det är mer en rolig grej.
Jag har under väldigt lång tid funderat på att läsa till sjuksköterska, för att sedan kunna läsa vidare till barnmorska. Enda problemet där är ju att jag inte alls har någon erfarenhet av förlossning, mödravård osv, mer än det jag sett på tv, läst i böcker/tidningar/på internet m.m.. Så jag vet ju inte ens om det är något jag verkligen vill jobba med? Men tankarna har ju funnits där så länge, så det kanske vore ett jobb för mig?! Det liksom pirrar i magen när jag tänker på att jobba inom mödravården!
Har alltid varit förtjust i barn, det känns som att barn är min grej. Sen när jag började Usk utbildningen på Komvux öppnades intresset ännu mer för att jobba inom sjukvården. Sökte flera gånger jobb som Usk på förlossningen i Gällivare, när vi hade planer på att flytta dit. Dock är det hårt tryck inom det området, att vara Usk på en förlossningsavdelning och på BB är väldigt populärt just nu. Nu är det ju inte längre aktuellt när vi köpt huset. Sunderbyn är nu närmsta ställe att jobba på inom förlossning, men då är det ju en bit att pendla.. Och skulle jag lyckas få ett jobb där sen då? 
Som Doula får jag ju se lite hur det är att arbeta inom det yrket.. Måste verkligen ta mig en riktig funderare!
Tror iallafall att jag ska göra ett besök på Komvux igen till hösten. Matte B är något som jag verkligen måste fixa, ångrar att jag inte läste det på gymnasiet.. 
Mycket tankar och planer som far runt i huvudet på mig just nu.. Extra jobbigt pga min Adhd, som gör sig mer påmind nu när jag fått avsluta medicineringen. Men samtidigt har jag börjat tänka annorlunda på senaste tiden, jag vill ha en bra utbildning, vara en bra förebild för vårat barn samtidigt som jag vill ge detta barn en trygg uppväxt där båda föräldrarna har arbete och en bra ekonomi..
Många tankar, många beslut...
 

Pratar i sömnen

Inte nog med att jag sprattlar omkring som en fisk i sängen när jag sover, drömmer så jävla konstigt och vaknar femtioelva gånger per natt.. ja nu har jag tydligen börjat ha vilda diskussioner också!
När jag vaknade idag var jag ledsen, förbannad och sårad på Fredde. Såklart pga en dröm jag hade haft. Jag sover så ytligt och nu när jag drömmer känns det så verkligt. Så fast jag var förbannad osv på Fredde så var jag samtidigt förvånad över att han låg där. Ids inte gå in på drömmen, men det hade i princip tagit slut mellan oss i drömmen..
Började prata allvar med en sovande Fredde. Behöver jag påpeka att han inte förstod varför jag var irriterad? :p haha.
Nåväl. När han väl förstått att jag pratade om en dröm, då säger han att han då började förstå min vilda diskussion under natten/morgonen. Tyvärr kunde inte Fredde höra vad jag sa, var mest högt mummel :p haha.
Ska bli intressant att se hur länge detta fortsätter!

lergigan

Ett stort halleluja moment när jag klarar av att öppna kylskåpet utan att kräkas!
Lergigan verkar funka! :D
vecka 9

Då har jag vaknat upp än en gång, det är en ny dag, men nu är det äntligen en ny vecka! Vecka 9. Bara tre veckor kvar tills det magiska vecka 12.. Illamåendet sitter fortfarande i och jag vågar inte stiga upp från sängen eftersom jag vet vad som väntar då. Fjärde natten jag sover som en kratta. Vaknar hela tiden och drömmer konstigt. i och för sig är tuttarna också en anledning till att jag vaknar. Av någon anledning har jag börjar envisas med att ligga på mage när jag sover. Ligga på mage - tuttarna kommer i kläm - ajajaj.Idag är jagt mindre rädd för missfall. Försöker tänka positivt. Nu är det vår tur. och idag ska jag få träffa läkare angående illamåendet. Hoppas verkligen att jag får något som funkar. Men aah, även om det inte skulle funka så spyr jag med glädje! Det är ju faktiskt ett steg närmare bebis! ååh vad jag längtar!

Sjukanmäld

klarade inte av att fara till jobbet idag :( Har börjat sova så dåligt, drömmer så förbaskat konstigt och vaknar hela tiden, så idag vaknade jag upp med huvudvärk. Denna huvudvärk har varit allt annat än lätt att bota, för det är omöjligt att behålla alvedonen om jag sväljer den, den kommer isåfall upp lika fort igen. Har hållt på med detta illamående sedan halv 6 i morse. Först nu får jag behålla lite vatten som jag druckit. skönt! inte så roligt att hålla på och torrkräkas..

Idag är det mvc som gäller. För andra gången i rad så har denna graviditet krockat med Taros tandplockning i Öjebyn.. Men denna gång har jag släppt tyglarna och låter svärmor åka dit med honom istället. Det är dags att jag släpper kontrollen och börjar lita på att andra kan ta hand om mina barn :) hehe. Det kommer säkert gå bra :) Men det känns hemskt i mammahjärtat att inte få vara med när han ska drogas och dra ut tänder :(

Tisdag

Har de senaste dagarna blivit så förbannat orolig över att få missfall. Tänker på det femtioelva gånger om dagen och drömmer om missfall på nätterna. 
Försöker dock se det positiva i det negativa. Dvs graviditetssymtomen! Spyr som en gris på mornarna och mår illa fram tills jag lägger mig i sängen. Tuttarna värker. Denna ständiga trötthet. Spelar ingen roll hur mycket eller lite jag sover! Den Sandra som lagt sig i sängen låååångt efter midnatt är nu försvunnen! Denna nya Sandra lägger sig i sängen strax efter nio, eller somnar på soffan vid den tiden! Lediga dagar är jag uppe ur sängen redan före 10! Har aldrig hänt förrut ;) höhö. 
Så även om jag mår apdåligt så ser jag det positivt, för jag ser varje graviditetssymtom som ett tecken på att jag är långt ifrån ett missfall... Men men. 
Känns skönt att få komma till barnmorskan imorgon, att få berätta om sin oro osv. 
 
Längtar till Freddes semester, för jag behöver verkligen lite avlastning. Är sjukt tungt att jobba 100%, ha allt ansvar här hemma när det gäller städ/tvätt/planering/hundar/matlagning osv och sedan illamående och trötthet på det.
Har så dåligt samvete för att jag inte orkar ge hundarna så mycket uppmärksamhet som jag borde. Får ta igen det någon dag när jag känner mig bättre :) 
 
Vädret är inte det bästa. Låter som att vinden ska slita av taket från huset eller nå. Fyfan. Inte blir det sommar i år heller. 

RSS 2.0