Jag lever.

Jag har inte dött.
Pga den hemska åskan som gick här för några dagar sedan så har jag inte haft något internet här hemma. Har även jobbat väldigt mycket, jobbade fem dagar förra veckan, var ledig måndag och nu är jag inne på tredje dagen av fyra.. Ska bli skönt med två dagars ledighet innan de där sjudagarshelvetet börjar.

Finns väl inte så mycket mer att säga.
Jag är hungrig men är så trött så jag orkar inte laga någon mat.
Ska lägga mig och se tv..

Onsdag

Fyfan vad trött jag är. Alldeles slut! Bara 4 dagar kvar av de här "dubbel-dagarna"..
Äh. nu ringde Fredrik och störde mig så kommer inte ihåg vad jag skulle skriva ;p hehe. '
Ska väl fortsätta prata med karln.

Kväll

Inte fått så mycket vettigt gjort idag heller. Mindre vettiga saker har blivit gjorda än igår..
Suttit vid datorn och tv:n i princip heeela dagen. Städat lite, de är väl de enda vettiga.
Tänkte nu stiga upp ur soffan och steka mig en hamburgare. Lite sen middag, men vaknade sent idag också så. Blir ett avsnitt Tre kronor medans jag mumsar i mig maten, efter det stänger jag av alla apparater, drar ur kablarna och hoppar i duschen, sedan är det sängen som gäller.
Blir tidig uppstigning imorgon, jobbar imorgon igen. Imorgon börjar ett fem dagars, kommer vara ledig en dag och sedan kör jag på fyra dagar till, innan jag är ledig två dagar..
Kommer bli tungt att vakna imorgon, börjar redan 07.00.. Ska även hinna föra hundarna till Granån innan jobbet, så vid 06.00 så måste jag nog ha lastat in hundarna i bilen och låst dörren..

Tisdag

Blev en del gjort igår ändå, men tycker samtidigt att jag satt vid tv:n och datorn lite för mycket.
Målade de två "rutorna" i taket som behövde ett sista varv. Bara en ruta kvar nu! Men den måste man vänta med, för fläkten måste tas bort innan, enligt Fredrik. Han går i sina egna tankar och har planer på att köpa en ny fläkt. Vi får väl se hur det blir med den saken.
Målade även murstocken ett sista varv, blev såå fint!
Nu är det inte mycket kvar att göra i köket! En vägg ska målas, skåp inhandlas och skruvas upp, sen är det i princip klart! :) Ska bli sååååå skönt!
Vad gjorde jag mer då? Kollade på kissebebisarna igen, tror det är 3 hanar och 1 hona. Skulle kunna sitta och hålla i bebisarna hur länge som helst, men jag får låta bli för Sigrids och ungarnas skull :p hehe. De måste ju få vänja sig sakta men säkert :)
Pusslade en del igår också, men nu känns det som att jag har kört fast. Inte så jätte mycket kvar nu, men ändå så pass mycket att jag tycker att det känns hopplöst att bli klar..
Somnade tidigt igår, låg i sängen redan vid tio tiden! Visste inte alls vad jag skulle hitta på, så ja, då var det bara sängen kvar. Låg där och lyssnade på bebisarnas smaskande :) Mysigt :)

Sitter nu och funderar på vad jag ska hitta på.. Är som småsugen på våfflor, men orkar inte stå och göra våfflorna.. Tror nästan jag gör de ändå, har inte ätit frukost och börjar bli riktigt hungrig ;p


Måndag

Gårdagen var inge vidare roligt. Vi åkte in till Kalix för att handla en snabbis och när vi kommer hem så ser jag från vägen att Lotus sitter uppe på köksbänken.. När vi öppnar dörren så möts vi av fotspår över hela köket + hallen, Lotus hade dragit ner färghinken som stod på köksbänken och det låg färg ÖVERALLT. Köksbänken och köksön var också full med färg.. Inte roligt.
Förstår inte alls varför Lotus ska börja med sånt här. Han var hur duktig som helst när vi lämnade honom ensam, inget var söndertuggat osv. Nu har han börjat tugga sönder deras leksaker och hoppa upp på köksbänken. I förrgår så såg Fredrik också hur Lotus kom springande och sedan hoppade upp på bilen. Han stod på biltaket och såg värre nöjd ut.. voi voi.
Kommer nog bli världens jävla tjohej här hemma när kattungarna börjar springa omkring. Då kommer jag ha fyra små och en STOR att hålla reda på.. Nog jobbigt som det är med den stora, då han hittar på hemska saker.

Aja. Har försökt få vårdcentralen att ringa upp mig, men det går inge vidare. Tidigare när jag ringt numret har jag fått slå in mitt personnummer, men nu ska jag helt plötsligt prata in mitt telefonnummer! "ange även rikt-nummer", jo, jävligt lätt när jag inte äger en hemtelefon eller ens ett hemtelefonnummer. Great!
Får väl gå omkring med min onda tå.. Idag gör den så ont så ville bara gråta den lilla sträckan till soptunnorna..

Får se vad man gör idag. Blir nog inget speciellt. Ska försöka ta mig ut och träna med Lotus, får se hur man lyckas då jag behöver min förbannade fot när vi ska träna..
Blir väl också att lukta på lite kissebebis. Kattungar luktar såå gott!

jag har blivit mormor!

Jag har länge hållt på att spekulera i att jag varit påväg att bli mormor, men aldrig varit riktigt säker. Sigrid är en utekatt och nu när det är sommar så finns det ju en massa nom nom där ute åt henne.
De är nu en månad sedan jag började fundera i de här tankarna, sa också till Fredrik "om hon är på smällen, så kommer ungarna om 3-4 veckor"..
Började tro att mina misstankar var helt fel, då Sigrid för 1½ vecka sedan blev så smal helt plötsligt. Magen var i princip borta. Förra helgen så började magen bli större och större, Fredrik satt och bad till högre makter om att det skulle vara små kissebebisar i hennes mage (han älskar kattungar, efter att Kissen föddes är han helt frälst i katter).
Idag blev Fredriks önskningar sanna.
Vi låg i sängen och drog oss när vi vaknat. Jag tyckte mig höra små skrapljud under sängen, men brydde mig inte så mycket då jag tänkte att de var Felix som låg där under, som han brukar göra ibland.
Fredrik däremot hade tyckt sig höra lite pip. Men sa inget åt mig om de.

Vi var ute på gården med hundarna och så började Fredrik fråga vart Sigrid tagit vägen. Jag sa att hon mest troligt är ute någonstans, att hon säkert försvunnit och tryckt ut ungarna i skogen för att hon inte hunnit hem. Trodde att hon gått ut igår då jag på morgonen satte upp dörren för att få in lite frisk lust i huset.
Fredrik kunde inte släppa tankarna om pipet under sängen, så han gick in i sovrummet och lyfte på sängen, och där låg Sigrid!
"SANDRA! Sigrid ligger här under sängen, jag tror det är kissebebisar här också!"
Behöver jag säga att jag sprang dit? ;p
Hämtade en låda som Fredrik skar till med en kniv. Sedan lyfte jag i bebisarna och Sigrid i lådan.

Det blev fyra stycken små underverk. Alla ser som dem ska och det smaskar på för fullt där i lådan :) Känns skönt att alla verkar vara friska, då det inte blev så roligt då Kissen föddes, hans bror hade gomspalt och dog dagen efter födseln då han inte kunde dia.
Nu får vi hoppas på att alla bebisarna är friska och överlever :)


Sigrid, den lyckliga nyblivna mamman. Detta är dock en gammal bild.

Lördag

Igår blev jag riktigt förbannad.. Jobbat hela veckan och verkligen sett fram emot en sovmorgon.. Vad händer? Jo, någon jävla telefonförsäljare ringer och väcker mig halv nio! Var ingen idé att försöka somna om då det var alldeles för varmt i sovrummet. Steg upp och satte igång tvättmaskinen, diskmaskinen, sopade golvet lite i köket (Lotus har varit framme, måste köpa ny dammsugare) och så var jag ute med hundarna och så.
Hände inte så mycket igår, ville inte göra något mer än att sitta i soffan då jag hade så förbannat ont i ena stortån.. Har försökt operera den här hemma, men har inte hjälpt. Igår kväll var den riktigt svullen och börjat vara.. Luktade inte alls mysigt.
Fick ställa in jobbet idag, eller gjorde det redan igår.. Kan inte gå omkring med vanliga skor, tån gör alldeles för ont.. Kan gå utan skor och med foppa tofflor, men det gör ont, så går som ett sär här hemma för att avlasta min tå.
Känner mig verkligen elak, som kommer med sådan kort varsel och säger att jag inte kan jobba. Ringde chefen idag också, hon sa också att det inte är så mycket jag kan göra åt det. Ibland så kommer saker väldigt olämpligt, de hade fast kunnat vara ryggskott.. Man vet ju aldrig om det blir något. Känns som att folk tror att jag hittar på det för att jag inte var sugen på att jobba idag, men har jag lovat en grej så gör jag det, hur lite jag än vill. Man håller det man lovar, så gott det går. Nu måste jag lyssna på min kropp som säger nej. Morsan tyckte också att jag skulle vara hemma, har en massa jobb till veckan och vill ju kunna jobba.
Vårdcentralen ska få sig ett samtal direkt på måndag morgon. Mina stortår bråkar alltid, men i denna värme och när man går mycket blir det hemskt..

Får se vad man hittar på idag. Hade velat ha sol i helgen, men verkar bli lite dåligt på den fronten.
Kanske tar mig en sväng till Happis och hälsar på mamma och syskonen. Isåfall tar jag nog med Lotus, så ska jag visa hur jag tränar enkla saker med honom, så att dem lär sig och kan träna med Albin :)
Min lillebror Anton brukar lägga ut godis och sedan säga åt Albin att söka. Anton är inte så gammal och har ingen erfarenhet när det gäller hundträning, men jag är verkligen imponerad över att han lyckats lära in "sök" ordet! 
Tror jag ska visa hur man lär in olika trix, för de tycker ungarna är skitroligt att hålla på med när Lotus är där, då Lotus kan några trix ;D haha. 

Torsdag

Sista dagen på mitt 6dagars.. Fyfan vad slut i huvudet jag var idag! haha. Ibland kändes det som att jag inte visste vad jag höll på med xD Tror jag bara suttit en gång under mina 8timmar jobb, och det var när jag åt lunch..
Nu är jag äntligen ledig en dag.. EN... Fan att jag tackade ja till de där serveringsjobbet på lördag.. Nå, jag klarar mig nog, förhoppningsvis. Är ju sen ledig tre dagar ;D happy!
Mina stortår mår inte alls bra just nu.. Gör verkligen ont :(

Aja.. nu läsa lite bloggar och se tv..

Tisdag

Jobbat idag igen. Var väääldigt trött på morgonen, svårt att kliva upp ;D hehe.
Annars inte gjort så mycket, tagit det lugnt här hemma. Fick ett till jobberbjudande på fredag, men tackade nej. Att man ska vara efterklok! Hade kunnat fråga om jag hade fått byta bort lördagen mot fredag istället.. Sms:ade sen och frågade om de var ok, men har inte fått något svar, så säkert blir det jobb på lördag ändå.. Hade varit roligare att jobba på fredag..

Skriver väl hit lite ointressanta saker bara för att skriva något.
Käkade kyckling, ris och currysås till middag. Fick mig en lunchlåda till imorgon! bra bra.
Ringt och pratat med mamma en stund också.

öhm.. Sitter nu och ser ett avsnitt av Tre kronor. Ska snart ta och ge hundarna mat och gå ut med dem en sväng..
Mer än såhär kan jag inte komma på att skriva.

godnatt.

Måndag

Fan att jag aldrig kan säga nej.. Hade sett fram emot en hel ledig helg, utan att behöva tänka på jobb, bara få ta det lugnt och mysa med Fredrik, var länge sedan vi fick en hel helg ihop, har jobbat så mycket.. Jahapp, där gick de planerna åt helvete..
Ska jobba lördag kväll.. Ska servera. När någon frågar mig så kan jag fan inte säga nej.. Fast jag behöver ju pengarna, de gör jag verkligen.. Men jag måste lugna ner mig, annars kommer jag att gå under. Jag är ingen superkvinna som... (där tappade jag bort mig för att Fredrik ringde)..

Nåväl. Inne på dag 3 av 6 på jobbet.

Ska nu ta och smaska i mig chokladbollar och se på ett avsnitt Tre kronor innan jag lägger mig i sängen..

Lördag

Har inte blivit någon uppdatering, jag vet. När Fredrik är hemma så prioriterar jag honom framför datorn :)

Igår for vi omkring överallt och ingenstans. hehe.
Vaknade ganska tidigt, gick inte att sova, är som en bastu i sovrummet.
Var till Kalix och handlade lite. For först och köpte mat åt Lotus, fick på morgonen skrapa ihop den sista maten för att han skulle få i sig frukost ;p haha. Vi for och käkade på 11:ans, skulle egentligen åka och handla direkt, men jag var så hungrig och blev så sugen på deras kycklingsallad när vi åkte förbi där ;) hehe.
Handlade och så åkte vi hem.
Väl hemma lastade vi hundarna i bilen och åkte till Hällfors för att låta hundarna få svalka av sig i vattnet :) Verkade vara väldigt uppskattat från Lotus sida, var inte ofta han kom upp från vattnet ;p hehe.
Vad gjorde vi mer?
Jo, vi stannade hos Fredriks mormor och morfar ett tag när vägen ändå går förbi där när man ska hem från Hällfors :) Sen tror jag inte vi gjorde så fruktansvärt mycket. Jag satt mest med mitt pussel medans Fredrik tog igen lite Tre kronor avsnitt ;)

Idag.
Vaknade 5.30 imorse.. Trodde att jag skulle dö när jag öppnade ytterdörren och kände den fuktiga luften.
Fixade mig, åt frukost och for sedan till jobbet.. Är lite småjobbigt att börja sju på morgonen :p Börjar sju imorgon också.. huh.
Trodde att jag skulle svettas ihjäl på jobbet idag. Byxorna klibbade sig fast på benen. Urk!

Fick mig 9 timmars jobb idag. Inte illa ändå. Men nu halvsitter jag i soffan och har så ont i varenda muskel från naveln och neråt xD Vill bara skrika rätt ut när jag rör mig..
Nu kom Fredrik hem med skräpmat ;D Skickade iväg honom till Sangis för att hämta lite middag. Orkar inte laga mat idag, pga min smärta i kroppen. Fredrik orkar inte heller, pga värmen, han lider verkligen när det är varmt.. stackarn :(

Onsdag

Fy så jobbigt det var att stiga upp idag. Klockan ringde åtta, men bestämde mig för att sova lite till, blev att sova på soffan till 10.15.. Blev lite panik, eftersom jag skulle vara på vårdcentralen 10.50..
Så ja, jag började ju stressa och ha mig. Hade hunnit i tid om det inte varit vägarbete efter bultenvägen. Blev att stå där i flera minuter och bli ännu mer stressad. Som tur var så gjorde det ingenting att jag var sen, det fanns redan några personer där som skulle ge blod.
Eftersom jag inte hunnit få i mig en bra frukost, enligt kvinnan där borta, så fick jag en smörgås och en dricka innan det blev min tur ;D Nom!
Fick veta min blodgrupp, trist! Jag hade den vanligaste blodgruppen som finns :( Fan man får aldrig vara speciell eller ovanlig på något sätt :( haha.
Satt där och sörplade på min dricka medans gubben tog och fixade med nålen och de. Är extremt nålrädd så att sörpla på drickan var en bra grej för att distrahera mig ;D Tur att jag inte såg nålen förrän allt var över! Hade jag sett den innan så hade jag svimmat.. Fick även låta bli att kolla på blodpåsen å de, hade nog inte klarat av att se blodet fara ifrån mig.. huvva ;P
Fick två trisslotter! Och det var vinst på den ena! Wohooo! 25 kr är ju inte mycket att hurr över, men jag kan ju få mig en ny lott eller en GLASS! ;D

Sitter nu här hemma och tar det lugnt. Gör lite ont i armen där nålen suttit så orkar inte börja gå ut och fixa med saker.. Skulle behöva rensa bort ogräs från min blombänk...
Så ja, idag kommer jag nog ligga på soffan i princip hela dagen. Känner inte för något annat. Sen så sa dem där borta att de är bäst att låta bli att träna eller överanstränga sig idag, så då tar jag de seriöst ;) Då behöver jag inte ha dåligt samvete över att jag ligger och fläskar i soffan ;) haha

nu ett avsnitt av Tre kronor och sörpla i mig mer av svartvinbärs drickan som jag fick efter blodgivningen ;)


Tisdag

Fan vad arg jag var på morgonen då väckarklockan ringde! haha. Man såg nästan hur de pyrde rök ur öronen på mig xD Försökte till och med somna om fast att klockan pep som bara den ute i köket. haha.
Tog mig till jobbet, blev slött i början då det inte fanns så mycket att göra. Nå, fick mig iallafall 6 timmar så jag kan vara nöjd :)

Har nu matkoma, har haft det den senaste timmen. Åt en stor portion middag, blev mätt efter jag ätit hälften men tryckte i mig allt.. Sedan tryckte jag i mig en halv låda med jordgubbar och så grädde till det. Nyss käkade jag upp resten av jordgubbarna och grädden xD

Är så trött nu, så idag blir det nog inte att träna Lotus eller promenera. Så fort jag tänker på att göra något så börjar ögonlocken bli tunga..
Blir nog en tidig kväll för mig. Är nog bra om jag är utvilad till imorgon, ska till vårdcentralen och ge blod. Uscha. Blir så nervös när jag tänker på att dem ska ta en massa blod imorgon, snurrig i huvudet xD Skulle inte förvåna mig om jag tuppar av imorgon ;D Kommer nog få stanna där ett tag efter blodgivningen, kommer inte våga sätta mig i bilen direkt efteråt och köra hem.

Nä. Lika bra att forsätta ligga i soffan och se Tre kronor. Blir nog två avsnitt till, sedan lägger jag mig nog i sängen för att sova..

Måndag

Var en slö dag idag på jobbet, fanns i princip ingenting att göra, så skrev ut mig 12.10 och åkte hemåt. Men jag lyckades få mig några timmar iallafall :)
Imorgon ser det lika mörkt ut på jobbsidan.. Sitter och funderar över när jag ska åka dit och hoppas på att jag får ihop så pass många timmar att det lönar sig för mig att jobba imorgon.. Nå, det är morgondagens problem.

Här hemma har det inte blivit mycket gjort. Suttit vid datorn, sett tv och fixat lite här hemma.
Var ute och tränade lite med Lotus och sedan gått på promenad med hundarna. Lotus var jätte duktig när vi tränade här hemma! :) Felix däremot var hemsk att promenera med idag, drog i kopplet hela tiden. Måste ta tag i honom också och börja träna honom. Går ju inte att han får gå och kräkas för att han drar så mycket i kopplet.

Nä, nu ska jag vispa lite grädde. Ska se ett avsnitt av Tre kronor och mumsa i mig jordgubbar med grädde :) Sedan blir det duschen och seeeen sängen!

Fortsättningskurs 6

Idag var det skit roligt på kursen!
Vi började med inkallning, med störningar, gick bra med Lotus. När jag skulle kalla tillbaka honom så ville han inte sitta still, utan började gå efter mig, men efter att ha satt han två gånger så gick det super! :)
Fick köra lite fritt medans Jari fixade fram en liten bana, vi skulle testa på Rally lydnad! Först blev jag faktiskt lite skeptisk, tänkte att de inte är något för mig, men gav det en chans. Vi gick igenom banan, fick testa på och sedan körde vi en liten tävling mot varandra. Jag och Lotus fick väl ingen direkt bra placering, haha. Men vi gjorde vårat bästa :) Hade gått bättre om det inte varit några som var en liten bit ifrån och höll på med sina hundar, Lotus blev mer intresserad utav dem eftersom de var hundar han inte sett tidigare, alltså inga kursdeltagare.. Men ska inte skylla på det, jag hade väl kunnat vara intressantare. haha. Sen när vi skulle springa i mål så blev Lotus helt tokig och hoppade mot mig, jag trampade snett och råkade sedan trampa Lotus på tassen :( Men det gick bra! Började inte dalta med honom å så, för det hade bara gjort honom mesig. Fortsatte istället att springa mot mål och började sedan busa med honom för fullt, och han hade glömt tassen som nyss blivit mosad ;) haha.

Rally lydnad är något som jag helt klart kan tänka mig att fortsätta med! Var fruktansvärt roligt! Lotus verkade också tycka att det var roligt :) så det ska vi nog faktiskt satsa på också, och inte bara agility. Finns en del saker jag skulle vela testa på inom hundsporten och sedan testa tävla i, men vissa grenar får jag ju inte tävla i med Lotus :( Är så förbannat tråkigt att man inte får tävla i vissa grenar med en blandras.. :(

Nästa träff blir den 24:e och det är den sista också.. :(
Då ska vi köra spår och agility! :D
Får se om jag kan fara på sista träffen. Jobbar den dagen och kursen skulle börja redan 15.00.. Jag var den enda som inte kunde den dagen, så jag kunde ju inte direkt börja protestera.. Får prata ihop mig på jobbet och se om jag kan sluta tidigare, för jag vill verkligen inte missa träffen!
Om inte annat gör det väl inte så mycket om jag kommer en timme försent till kursen, men då missar jag antagligen något moment, antingen spåret eller agilityn, och båda tycker jag är så roligt så vill egentligen vara med på båda..
Får hoppas på att det löser sig!


Söndag

Igår var jag och Fredrik i Happis, var på Rajala och köpte lite kläder, åkte till Max för att äta lite och sedan for vi på IKEA för att Fredrik skulle få sig lite grejer till sitt rum i Gve. Var även förbi hos mamma en sväng och hälsade på och Fredrik fick en tv-bänk utav henne :)
Väl hemma gjorde vi typ ingenting, vad jag kan komma ihåg. Jag fixade lite med mina blommor som jag köpte på IKEA. Har varit utan blommor alldeles för länge, så igår slog jag till!

Får se vad man hittar på idag. Är en del jag skulle behöva göra, men vet inte om jag orkar. Senare på eftermiddagen ska jag och Lotus iallafall iväg på kurs :)


Fredag

Jobbat idag, men nu är jag äntligen ledig i två hela dagar!! Jobbar måndag-tisdag nästa vecka, sedan är jag ledig onsdag-torsdag, efter det går jag på en 7dagars.. Gruvar mig riktigt inför det, kommer bli tungt!
Var riktigt jobbigt att jobba i denna värme. Hann inte ens börja jobba så var jag genomsvettig! huvva!

Har kommit hem för ett tag sedan, ska läsa lite bloggar, sedan är det duschen som gäller för min del! Luktar verkligen inte gott just nu xD haha.

Får se vad som händer idag. Ska in till Kalix och handla lite iallafall. Ska nog äntligen köpa mina efterlängtade jordgubbar! mmmmmmmm!


RSS 2.0