Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Vilket sammanträffande att det blev dag 18! För det måste nog vara min 18:e födelsedag som är min favoritfödelsedag än så länge!

Som de flesta vet så hämtade jag Felix dagen före min födelsedag, och han är den bästa presenten någonsin!
Jag låg och myste med lillkorven nästan hela dagen. Vi var förbi till Granån och där låg jag också i soffan och myste med honom i soffan. hehe.
Har lite dåligt minne, men kommer åtminståne ihåg att vi var på ishallen och kollade på hockey. Är inte säker, men har ett svagt minne av att det var Fredriks lillebror som spelade. Och kommer jag ihåg rätt så var lille Felix med, vi smugglade in honom i Fredriks jacka ;D haha.

Det var en väldigt mysig födelsedag :) Att man fyllde 18 år också var ju inte illa pinkat :) hihi.


Dag 17 – Mitt favoritminne

Jag har några favoritminnen, men det bästa måste nog vara den dagen jag fick min första hund, Wille.

Hade tjatat på min mamma i flera år om att jag ville ha en hund. Vi hade haft två hundar tidigare, en Papillon tik vid namn Pimu, som blev ca 13-14 år tror jag. Hon fick livmoderscancer och fick avlivas.
Sedan hade vi haft en Berner sennen, Hampus. Han blev inte så gammal.. Han var på foder en gång hos en kvinna, och efter det så accepterade han inte män. Antagligen hade kvinnan haft män hos sig som inte varit snälla med honom. Fick även problem med öronen, som inte gick att bota och han led nå fruktansvärt och blev lite aggressiv pga de, så några år gammal fick han somna in.

Så ja, efter flera års tjatande och bläddrande i en rasbok, så gick mamma med på att åtminståne leta efter valpar på nätet. Vi hade några raser vi kollade på via nätet, och mamma hittade en Cavalier kennel i Umeå som skulle få valpar.
Valparna föddes och vi tingade en hanvalp. Oj vad långa de där 8 veckorna var i väntan på att få hämta hem det lilla livet.

Dagen kom då mamma och hennes sambo skulle åka iväg och hämta valpen. Jag gick som på moln hela dagen och det kändes som att klockan aldrig skulle gå framåt! Jag ringde flera gånger för att höra vars dem var, men dem var alltid långt borta och skulle inte vara hemma på länge.
Sista gången jag ringde så sa dem att de var i Kalix, men så hör jag hur det tutar ute på vägen och samtidigt i telefon. Det tog ett tag innan jag insåg att de var hemma!
Ojoj, vilken söt valp! Han skulle egentligen vara hela familjens, men det slutade med att jag blev hans favorit och var i princip min hund! :) Världens finaste hund! <3


Saknar dig <3


Torsdag

Torsdag idag då. Fy fasiken vad dagarna flyger förbi! Det var ju nyss jul?!

Nåja. Idag har det inte hänt sådär jätte mycket.
Varit in till Kalix och "shoppat" lite till ;p hehe. Fredrik for in på systemet och jag stannade på Fritz olsson för att kolla på örhängen :) Är så less på de jag haft, har haft dem i flera år. Så nu fick jag mig äntligen nya :) Direkt vi kom hem så bytte jag örhängen, och insåg hur konstiga mellanrum det är mellan hålen.. Så ska ta bort två av de gamla och göra nya hål. Nå, det är framtidens världsproblem :p

Sitter nu och väntar på att tv:n ska bli ledig, men det lär den inte bli på någon timme. hehe.

Dag 16 – Min första kyss

Första kyssen dårå.
Visst, nog hade man fått en och annan puss som liten. Men den första riktiga kyssen var när jag gick i 8:an. Jag var alltså 14 år då..
Egentligen kom den första kyssen väldigt olägligt, då jag en killkompis från Sundsvall hade kommit upp för att träffa mig.. P kom in i bilden väldigt olägligt måste jag säga. hehe.
Sundsvallskillen hade sagt att han inte ville vara annat än kompis, och jag tog det seriöst, sen så kom P och ville vara mer än kompis, typ. 

Kan då säga att jag än idag har väldigt dåligt samvete för att T blev sårad. Men jag har lärt mig utav mitt misstag.
Aja. Life goes on.


Kväller

Inte gjort mycket nu såhär på kvällskvisten :) Sett på Shrek3 med Fredrik. Sedan kom Fredriks kompis Tobbe hit och hälsade på :) Lite kaffe och bulla på de ;p

Nu ska vi se på Brokeback Mountain, sedan är det nog dags för sängen för min del.


Onsdag

Det blev en hyffsat tidig dag idag! :) Äntligen. höhö.
Varit inne i Kalix med Fredrik och kollat lite :) Blev en del shoppande av "viktiga saker", som vi kallar de :) Fredrik hade ett presentkort på Team Sportia, så vi åkte dit, han fick sig en ny keps :) När vi stod i kassan sa kassörskan att de hade rabatt på deras strumpor, så jag packade på mig lite strumpor, då nästan alla mina strumpor gått sönder på en gång. haha.
Var in på Intersport, hittade mig ett par nya byxor. Var viktigt det också! Då det jag haft har spruckit mellan benen xD haha.
For även in på Chili, men hittade ingenting där som jag direkt ville ha. Ska snåla på presentkortet som jag fått av Fredrik tills jag hittar något jag verkligen vill ha :) Kom på nu såhär i efterhand att ett par nya jeans skulle sitta fint. Men det får vänta :) hehe.

Här hemma har vi ätit middag för ett tag sedan, potatismos och köttfärsbiffar :)
 
Efter middagen har jag suttit och frenetiskt och letat information om Marilyn Manson kommer till Sverige. Tyvärr ser det lite mörkt ut på den fronten :( Hoppas verkligen att han kommer åtminståne kommer hit en gång till, för jag vill verkligen se honom.
Alltid tyckt att vissa av hans låtar är bra, men sen 2½ år tillbaka har jag börjat lyssna på hans musik väldigt mycket. Ojoj. Hans röst är bara för skön!


Dag 15 – Mina drömmar

Jag har en hel del drömmar.

Familj: Som många andra så drömmer jag om att skaffa en egen familj. Vill ha typ fyra barn, vet inte varför, men fyra är den siffran jag vill uppnå. Mest troligt för att jag själv vuxit upp med många syskon och älskar det.
Som det ser ut nu så är det Fredrik jag kommer bilda familj med, men för honom så finns fyra barn inte med i planerna, han vill egentligen inte ha barn, men för min skull så kan han tänka sig ett barn, kanske kan sträcka sig till två. Time will tell. Såklart vill jag ju att alla i min familj ska få vara friska och lyckliga.

Yrke: Jag har, så länge jag kan minnas, drömt om att bli veterinär. Vet inte om jag någonsin kommer att uppnå denna dröm. Men man kan ju få drömma om det i alla fall. hehe.
Veterinär.. De är det enda jag drömmer om. Vet inte alls vad jag vill jobba med annars. Helst med något som har med djur att göra.
Jag drömmer om att kunna vakna upp på morgonen och inte behöva känna ångest över att gå till jobbet. Det viktigaste av allt är att man trivs med sitt jobb, om man får en bra lön så är ju det bara ett litet plus i kanten.
På senare tid har en dröm blivit att utbilda mig till hundinstruktör. Få lära ut andra om hundträning och visa hur roligt man kan ha med sin hund. Det är väl inte direkt ett yrke, men det är ju ett slags jobb.

Annars drömmer jag om att ha en egen kennel, föda upp Japanese chin, kanske en till ras. Träna/tävla i agility och lydnad. Kanske ha en speciell hund som jag tränar/tävlar med, som jag också kan tävla i bruks med osv.
Jag drömmer om att hitta mitt hem. Ett hem som jag vägrar flytta ifrån. Vart mitt hem är, det vet jag inte. Tiden får visa mig vart det hemmet är, kanske det finns här i byn.

Egentligen är det inte så svåra drömmar jag har, jag kan uppnå dem bara jag ger mig fan på att jag ska klara de.
Mina hunddrömmar finns inom räckhåll, det är bara lite mer erfarenhet och pengar som saknas. Till sommaren så ska jag uppfylla en del av mina drömmar, jag ska gå en till lydnadskurs med Lotus, och sedan börja med agility. Jag längtar!

 


Tisdag

Sovit länge idag, så inte hunnit göra något mer vettigt än att mata djuren.
Humöret är inte på topp, så får se vad man hittar på.

Öhm. Nä, hjärnsläpp.

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?



Det där har jag på mig idag + dunsockar. Mys.


Måndag

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg, är lite upptagen.
Har nyss kommit hem från Happis, varit på Elgiganten och köpt en diskmaskin! Vi är båda som barn på julafton här hemma nu! haha. Måste bara köpa en grej till kranen och lite längre slangar så kan vi börja använda underverket! :D

Ska nu gå och kolla till potatisen. Jag ska äta potatis och senapssill, Fredrik ska äta potatis, prinskorv och rödbetssalad.

Fan vad glad jag blir! Jag älskar "kärleksfilmer", Fredrik däremot brukar bara se på dem för min skull. Hade inte sett The notebook ännu, inte fått tummen ur röven. Men igår fixade Fredrik hem den och vi såg den, och Fredrik tycker att den filmen var BRA! :D Wohoo!
Ikväll ska vi mysa ner oss med P.S I love you :)

Dag 13 – Den här veckan

Få se här nu.. Mitt minne här som det är, så vet inte om jag ens kommer ihåg vad som hänt denna vecka xD

Måndag: Skola, finns väl inte så mycket mer att säga om det? Var till Happis och storhandlade.

Tisdag: Skulle varit på skolans innebandy turnering, men var sjuk när jag vaknade så stannade hemma. Gjorde köttbullar? Bakade lussebulla mitt i natten.

Onsdag: Jullov. Bakade vaniljbullar, som var väldigt goda när de kom ut från ugnen! Mmmm! Sedan tog jag det lugnt tror jag. Såg film med Fredrik om jag inte minns helt fel? Jo, så var det! Paranormal activity såg vi :)

Torsdag: Gjorde ischoklad och knäck, slog in de sista paketen och gjorde klart lite andra småsaker inför julen. Badade båda hundarna mitt i natten ;p hehe. En tradition för mig, att bada, föna och borsta igenom hunden ordentligt dagen före jul :) Gjort det i ca 10 års tid, så det är väl en tradition för mig då? :) hehe.

Fredag: Jul, firade julen hos mamma. Mysigt! Blev väldigt nöjd med julklapparna :) For en sväng till mommo på kvällskvisten, när vi kom tillbaka till mamma så packade jag in mina grejer i bilen + Lotus och så pruttade jag iväg med Golfen hem :) Kvällen blev lite så och så, fick ett utbrott, både telefonen och datorn jävlades med mig.

Lördag: vaknade vid 13 tiden, fixade med lite saker, tog mig en powernap vid 17 tiden så jag skulle orka jobba. Fredrik väckte mig lite efter 18, sminkade mig och bytte kläder. Körde iväg mot Happis, plockade upp mamma och så åkte vi till jobbet. Slutade jobba först klockan fem på morgonen.

Söndag: Kom hem från jobbet vid 6 tiden, satte mig framför tv:n med ett glas saft och min chokladask. Somnade till slut på soffan och vaknade 14.30 när Fredrik väckte mig. Hann knappt vakna till liv så åkte vi till Fredriks mormor och morfar för att äta julmat, tradition även de! Mysigt :)
Efter middagen åkte vi hem snabbt för att lägga i mer ved i kaminen, och sedan åka till Kalix. När vi kom hem ringde Fredriks småkusin och ville ha hjälp, haha. Han hade på något sätt kört i diket ;D Bara hämta spaden och så åkte vi dit för att hjälpa honom upp. Blev en del snöskottande och puttande! Men upp kom han.
For och handlade, efter att vi kommit hem har vi hällt i oss massor av julmust och småätit. höhö.
Även insett att jag verkligen måste börja träna, och känner mig verkligen peppad!

 


Hemma

Behöver jag säga att mina fötter gör skit ont? Knappt suttit något under de 9 timmar jag jobbat.
Hade väldigt roligt, skulle lätt kunna göra om det fler gånger! Stå i garderoben var väl inte så roligt när folk blev arga för att det tog tid. Gjorde mitt bästa och så fort som möjligt, men det var tydligen inte bra nog vissa gånger.
Pms monster i mig exploderade en gång och fick ryta till, slutade med att jag fick en hundring i fickan xD haha. försökte ge tillbaka den, men gick inte. 
Nog om de. 
plockade även flaskor och glas. 

Att jobba natt är ändå inte så pjåkigt :) Speciellt inte när man har roligt :) Skulle nog inte tveka till att tacka ja till ett heltidsjobb inom detta yrke :) Även om lönen inte är den bästa. Sådant skiter jag i, jag vill bara ha ett jobb som jag tycker om och trivs med :) 

Ska nu lägga mig på soffan och se på tv. Ska sova på soffan, ids inte gå in i sovrummet och råka väcka Fredrik :) 

Bilder

Är på jobbet nu, men oooh vad jag tycker om tidsinställt!
Bjuder på lite bilder :)







Rysch pysch sockarna, som dem fick heta på skolan :) hehe. Mommo är så duktig på att sticka!
Färgen inte rättvis som vanligt, de är lite mörkare och skrikigare i färgen!


Amaryllis i v-rums fönstret :) synd att den inte hunnit slå ut innan jul :) Nå, vi siktar på nyår då!


En hyacint har fått flytta in i min lykta :)


Köksfönstret :)


Fick dessa för flera år sedan! 10 år sedan kanske? Inte kommit mig för att använda dem förrän igår :) hihi.

Julklappar


Fick av mommo :) I den ligger det papperslappar, och så är det en liten penna till det också :) Perfekt! Älskar storleken på lapparna, precis i den storleken som jag vill att mina inköpslistor ska vara!


Från mommo :) Blev så glad när jag öppnade paketet! Fullständigt ÄLSKAR änglar (och älvor)! Och denna ängeln passar precis in i min inredningsstil! Vitt och silver! Av någon anledning tycker jag att den är lite julig, men den ska stå på hyllan året om! :D


Från mamma :) Hon vet också vad jag tycker om! Kommer från en loppisbutik :) Älska gamla saker!
Denna var tänkt att ha som urna till Willes aska, men tror den är för liten. Inte gör det mig något, för jag tycker den är så fin att se på! :D


Schhh! Tavlan från ikea fick jag av mamma/hela familjen :D Ja, den åkte upp på väggen direkt jag kom hem! Mamma såg den på IKEA och kom ihåg att jag målat en tavla i samma stil en gång i tiden, så hon trodde att jag skulle tycka om den. Tycker jag om den? Nej. Jag älskar den! :D Fint med en färgklick i vardagsrummet som annars i princip går i vitt, svart, grått och brunt :) hihi.

också fått:
- Mommo, fick yllestrumpor i förskott för någon vecka sedan. Hon håller nu på med ett par matchande vantar, hon skulle bara fodra dom så var de klart :D

- Mamma: Fick även massa pengar :) Hälften kontant som skulle åka in i mitt tatueringskuvert, resten kommer in på kontot :)

- Fredrik: Ett presentkort på Chili :) Jag förbjöd honom att köpa julklapp, men lika fullt gjorde han det i alla fall, men i sista sekund igår så det fanns inte så mycket att välja på för hans del. Men lika glad är jag! Nu hoppas jag bara på att dem har nå snygga byxor och tröjor som jag vill ha :D Helst en riktigt tjock tröja!

- Tage & Laila (F's morfar & mormor): chokladask och pengar :) De pengarna satte jag i F's kuvert där vi sparar pengar till en diskmaskin :)


Vem har sagt att dyra grejer är dem bästa?
För mig är det de sakerna som det ligger en tanke bakom som är de bästa grejerna! :) Och det ligger ju en tanke bakom varenda sak jag fått i jul :)


Lördag

Vaknat vid 13-tiden, sov alltså inte så länge som jag ville göra. Ska bara kolla igenom lite på nätet så ska jag sen lägga mig på soffan och sussa lite innan jag gör mig i ordning för jobbet och åker till Happis. Tror det kommer bli en lååång natt på jobbet :p Hoppas, för då blir det mer klirr i kassan!

Tänkte lägga upp bilder igår på vad jag fått i julklapp, men telefonjäveln är ju totalt dum i huvudet och bara jävlas med mig. 
Rekomenderar INTE Sony Ericsson xperia x10mini pro! Touchen hänger sig ofta, telefonen i sig hänger sig minst en gång i veckan så jag måste börja dra ut batteriet för att få den att fungera igen, batteritiden suger apröv! Var nöjd med telefonen i början, men nu har jag haft den i tre månader och den racklar bara mer och mer. Hatar telefonjäveln! Nå, inte mycket jag kan göra åt det nu, har inte råd att köpa någon ny. Måste få tillbaka min gamla SE från Kjell, så jag kan lämna in den här skit telefonen på elgiganten, för något är ju fel med den när den beter sig som den gör!

Jaja. Läsa aftonbladet och kolla facebook var de ja!


Julen

Fruktansvärt trött! Men försöker hålla mig vaken ett tag till, så jag sover länge imorgon och orkar jobba hela natten.

Var mysigt hos mamma, men det kändes väldigt tomt utan Robin och Ronja! Kändes inte heller som jul, inte lyckats få till den där julkänslan. Nå, nu är den över så behöver inte tänka på det längre!

Nå, var hos mamma vid 14 tiden tror jag.
Pratade lite med mamma, satt i soffan och såg tv med ungarna.
Åt julmaten. Åååh Janssons <3 hehe
Paketöppning, ungarna var som galna, presentpapper flög överallt!
Lekte med Moa lite, hon fick en massa köksleksaker så satt och hjälpte henne med matlagningen ;) hehe.
Fikade, hade med mig bullar, lussebulla, knäck och ischoklad. Mamma hade inte haft tid för bakning :) Vilken tur att jag finns då ;) hehe.
For till mommo för att lämna hennes julklappar :) Hon ville öppna dem sen när vi åkt, mysa ner sig i soffan och sakta få öppna julklapparna :) hihi. Blev även fika där också, känner hur kilona sätter sig på magen!
Åkte tillbaka till mamma för att hämta mina julklappar och sedan bege mig hemåt :)
Hemma så blev det att öppna julklapparna jag fått av mommo, sedan hade jag även fått julklapp av Fredrik<3 och hans mormor och morfar gav mig en julklapp även i år :) De är bara för söta!

Fick inte många julklappar, men de är inte det som räknas :) Det är tanken som räknas! Blev lika glad för det lilla som jag blev för det stora berget jag brukade få som liten :D haha.
Ju äldre jag blir, desto gladare blir jag för minsta sak jag får :p hehe.



Dag 12 – I min handväska

I min handväska kan man hitta lite allt möjligt! Det beror på vad jag har för lektioner på skolan, eller vad jag ska göra på fritiden!

Det som alltid finns i handväskan är:
- Stiftpennor 2-3st.
- Handsfree till min mobil.
- Mp3

Finns mer men kommer inte ihåg vad. Väskan har legat i bilen i några veckor nu utan att bli rörd.
Annars brukar det också ligga kvitton i den, snusdosa om det behövs, ett skrivblock.. Ja de är väl det jag kommer på för tillfället.
Är inte den som går omkring med smink. Onödigt.

Fredag - jul

Jag trodde det skulle bli omöjligt, men jag lyckades till slut somna på soffan! Fått mig ungefär fyra timmars sömn. Räcker inte långt, men är ju alltid något!
Ska strax hoppa i duschen och göra mig iordning, sedan är det nog bara att rulla iväg mot Happis :)

Felix var med mig i Happis förra året, så i år ska Felix få vara med Fredrik :)
Lotus kommer med mig i alla fall :) hihi. och han kommer att vara med mig varenda jul :) Är bara Felix som Fredrik vill ha "gemensam vårdnad" om ;) hehe.

Kommer inte sitta vid datorn nå mer idag, kanske ikväll, beror helt och hållet på när jag kommer hem igen.
Tycker ändå att julen kan få vara en smått datorfri dag :)

God Jul!


Natt

Vi är fortfarande vakna här hemma, full rulle!
Skinkan är i ugnen, vi har gjort ischoklad (som inte blev så lyckad tror jag) och knäck. Får se hur det blir med knäcken, gjorde kulprovet flera gånger förra året men ändå så blev det pannkaka av alltihop, så i år får vi se hur det blir!
Slagit in de sista julklapparna också :) Har inte köpt något åt Robin och Ronja, Robin ska få sponsring till körkortet i julklapp och i födelsedagspresent.. Ronja ska väl få välja något hon vill ha i klädes- eller sminkväg.

Är fortfarande pigg eftersom vi snurrat runt i huset så mycket, så tror jag ska ta och gå in på toa med Lotus och duscha av honom lite. 
Ska på något tag försöka sova, man vill ju inte vara trött på julafton, måste ju orka busa med ungarna :) hihi.




Dag 11 – Mina syskon

Då var det dags för mina syskon. Ska försöka sammafatta allt kort, så kort de nu kan bli, med tanke på hur många jag har. börjar med den äldsta. Är egentligen bara mina halvsyskon, men dem som jag har samma mamma med, dem ser jag som mina helsyskon, då jag bott under samma tak som de i tills den dagen jag flyttade till Kalix.

Mari - Vi har samma pappa. Var min bästa vän, men sen hände något, vette fanken vad. Ja, nå det kändes åtminståne att jag inte dög, så av någon anledning har vi inte kontakt idag, fast vi går i samma klass.
Därför finns det väl inte så mycket att säga här.
(Jo, Mari, vet inte om du haft kontakt med farfar, men han ringde mig och sa att du tydligen bytt nummer och att han inte får tag på dig. Han ville att jag skulle kontakta dig och säga att det finns julklappspengar å hämta hos honom. Får skriva här, för har du bytt nummer så har jag de då inte.)

(här skulle det vara en bild)


Robin - Världens bästa HoppRobbanBoy! Min Stora lillebror, fyller 18 år om 3 dagar! Kan inte minnas ett liv utan honom, han har alltid funnits där. Han må vara snål, lat med vissa saker (hushållsarbete) osv, men han är ändå världens bästa.
På senare år har han blivit väldigt noga med sitt utseende, vilket får mig att skratta ganska ofta. hehe.
Det har alltid varit jag och Robin. När vi var små höll han ibland på att göra mig tokig när han alltid skulle hänga efter mig när jag skulle umgås med kompisar. Han har alltid varit med :) hehe.


I princip enda bilden på Robin. Hatar att vara med på kort, som jag. Här var han väldigt trött, hade precis kommit hem från ett lan.


Ronja - Blir snart 14 år. Tiden går fort. I mina ögon så är hon fortfarande den flintskalliga, klantiga lilla flickan.
Flintskallig? Ja, hon var så tunnhårig när hon var liten så hon såg ut att vara flint. Så var det i några år typ. Klantig borde vara hennes förnamn. Har hon inte satt handen på plattan, så har hon satt den på strykjärnet, halkat på vägen och slagit hål i pannan, ramlat med cykeln. Alltså hon är den klantigaste personen jag vet, och den som har mest otur.
Sockerberoende, gnäller efter godis hela tiden. haha. Och så har hon ett jävla temperament!

Nyaste bilden jag har på Ronja, och tyvärr inte den bästa. haha. Men den visar ganska bra hur hon är. haha.


Jessica - 10 år. Den som lär sig snabbast av oss syskon skulle jag tro? Hon har alltid varit fruktansvärt snabb på att lära sig! Hon hade i princip bara hunnit lära sig att prata, så lärde hon sig bokstäverna. Hon var bara några år gammal när hon kunde läsa. När hon skriver, så är det nästan helt felfritt! Alltså, felfri stavning för en 10-åring är inte dåligt!
När hon var några år gammal fick jag problem med datorn, Jessica kom och klickade lite med musen, och så funkade det igen! Sinnessjukt! Roligaste minnet med henne var när jag satt på msn, så skrev någon AFK åt mig, jag förstod inte vad det betydde, så frågade mammas sambo. Han ropade på Jessica, och bad henne berätta för mig. Svaret jag fick var: "Daah, vet du inte det?! Det betyder att man inte sitter vid datorn!". haha.


Åh jag önskar att jag hade hennes hår! Hon får så underbart fina blonda slingor på sommaren!


Anton -  8 år. Familjens data-/spelnörd? :D hehe. Ja, det är så man kan beskriva honom! Han älskar tv-spel! Han brukar säga att han vill komma hit och hälsa på, men det han har i åtanke är att han vill komma hit och spela så mycket xbox han vill ;) hehe.
Även en riktig mjukis, tycker om att ligga nära när man ser film ^^ hihi. Är även den enda, som vill ha djur när man frågar vad han önskar sig! I våras när jag frågade vad han ville ha i födelsedagspresent, så ville han ha en råtta eller hamster. Nu vill han ha mina marsvin i julklapp :) När han är här så går han fram och tillbaka till buren och byter marsvin, han sitter och spelar med ett marsvin i famnen :D hehe.


En glad Anton på sin födelsedag. En hamster satt fint ;)


Moa - 4 år. Den envisaste av oss? hehe. Hon är bossen i familjen, ska alltid ha sin vilja igenom, men inte så konstigt med tanke på att hon är den yngsta och då blir den mest bortskämda också! hehe.
Tror hon också kommer bli ganska smart, som Jessica! Hon älskar pussel och memory!
Lite svårt för mig att berätta om henne, då hon fortfarande är så liten :) Har inte heller fått lika mycket tid med henne som med de andra. Men hon är en riktig busunge!


Söt Moa på sin 4års dag :) Ser ut som att mamma hindrar henne från att blåsa ut ljusen genom att hålla hene i håret, men sanningen är den att mamma höll fast håret så att hon skulle kunna blåsa ut ljusen utan att bränna bort allt hår :D haha.
Även hört att hon är lik mig när jag var liten.

Nu hoppas jag på att det inte blir några fler syskon! Jag är glad över dem jag har, men vill verkligen inte ha fler :D haha. Nu vill jag ha en massa syskonbarn istället :) Men det får vänta många år till!

 


Torsdag

Humöret är inte alls på topp idag. Ovanligt? Nej. Men nu är jag på extra dåligt humör. Allt skiter sig bara.
Vaknade med hemsk mensvärk, riktigt jävla monster just nu. Antingen vill jag skrika på någon eller så vill jag bara sitta och gråta. Usch för mens.
Det stannar inte där, när jag stiger upp och ska prata med hundarna, så får jag inte fram ett ljud. Great, halvt tappat rösten.
Släpper ut hundarna och börjar leta tamponger, hittar dem inte i skåpet där dem ska vara, och samtidigt börjar Felix stressa med att få komma in.
Ja en massa. orkar inte ens gå in på allt.
Det som gör mig mest arg är att vi skulle åka in till Kalix idag och handla lite, men när jag vaknar är han ju såklart inte hemma, utan är och jobbar. Precis vad jag behövde precis idag. När jag behöver honom här som mest, för att hjälpa mig.

Ska nu sitta och sura. Ont, fryser och irriterad. Lotus vandrar omkring och är lite jobbig just nu, men kan inte be honom lägga sig ner ett tag, då jag som sagt typ inte har någon röst, han förstår inte vad jag säger åt honom.. Tittat bara på mig med öronen framåt och vickar på huvudet.. sötnosen.


Onsdag

Lyckades vakna vid 12 tiden! wohoo! Hade ställt alarmet på 10 men jag insåg att det är bättre att jag sover tills jag vaknar av mig själv, så att jag kanske undviker att bli mer "sjuk".

Var uppe till 3-tiden i natt ;D Bakade Lussebulla! Attans vad gott det var med nybakat! Hade bakat tidigare men jag är lite bortskämd och måste ha en köksassistent för att orka baka bulla osv ;p Fredrik åkte och lånade sin mammas så nu ska jag passa på att storbaka :D
Ska ta tag i disken och sedan ska jag sätta igång och göra vaniljbullar :) Måste skicka iväg Fredrik till Sangis för att köpa kanel :) Glömde totalt bort kanelen när vi var och handlade igår :)

Tisdag

Att jag inte förstod igår att jag håller på att bli sjuk. Prosit hela eftermiddagen/kvällen. Lagom till jul, är ju inte ovanligt att jag går och blir sjuk när jag verkligen inte vill det.
Måste försöka kurera mig så gått det går, vill inte ligga hemma och vara sjuk hela julafton :( Ska dessutom jobba på lördag kväll och jag behöver ju pengarna! Sen så ska jag inte göra det jag brukar göra på jobbet, dvs städa, utan jag ska stå i garderoben denna gång. Hoppas hoppas hoppas att jag inte blir dödssjuk som vanligt!

Sovit bort hela dagen idag, skulle egentligen varit på innebandy turnering idag, men tog mig inte upp ur sängen för att jag kände mig krasslig.
Ska nu gå och fixa bort lite disk från köksbänken, ska göra köttfärsbiffar idag. Måste rättare sagt, har haft köttfärsen i kylskåpet i några dagar nu. Har en stek som jag också måste kasta in i ugnen..

Lika bra att ta tag i eländet nu.

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Inte ens värt att lägga upp bilder på det jag hade på mig idag.
Äger bara ett par mjukisbyxor. Inte såna där tjocka, mjuka, gosiga, utan ett par sådana där vindbralleliknande byxor. Alla andra byxor har gått sönder eller är nerkladdade med färg. Även dessa har fått sig ett hål mellan benen, sprack när jag skulle sätta benen i kors i soffan.. haha.

Nå, jag hade då på mig de där byxorna, de underbara rosa yllestrumporna som mormor stickat, och en grön fleecejacka/tröja.
Så ser jag ut för det mesta, som en bondlurk. Men ja, så går det när man hellre lägger pengarna på annat :)

Måndag

Inte mycket att säga om denna dag.
Skolan, gjorde Skogsskötsel provet, 1½ poäng ifrån VG.. Blev irriterad på mig själv, gjorde några få slarvfel.. Blä. Men humöret lyftes lite när jag var den enda i klassen som klarat sista uppgiften ;) höhö.
Nä, nu ska jag inte skryta.

Tomt här hemma, Fredrik har tagit med sig hundarna när han for iväg i morse. Väntar på att alla mina pojkar ska komma hem, då ska vi hoppa in i goffen och åka till Happis. Är så dyrt att storhandla här i Kalix, snorigt dyrt, så vi ska handla på ica i happis istället. Visst, bensinen kostar, men blir ändå mycket billigare, måste på DM en sväng också.

Nåja, ska fortsätta vänta på mina pojkar.

Söndag

Orkade inte uppdatera igår, var såå trött efter att ha gått runt överallt.. hehe.
Gårdagen började med att vi sov för länge, började stressa och fixa allt innan vi blev hämtade av F's mamma och lillebror. Åkte till Happis för att shoppa lite. Som vanligt gick det lite mer pengar än det var tänkt!
Var först på DjurMagazinet, beslutsångest över vad jag skulle köpa för fiskar/växter. Med Åsas hjälp fick jag mig fin fina fiskar och är jätte nöjd :D Växterna är fina än så länge, blir säkert finare när de tagit sig lite i akvariet :) Och när vattnet blivit normalt, just nu är det gul/brunt från roten :p hehe.
Var på IKEA och shoppade lite, får visa bilder sen.
Rusta och köpte lite nödvändigheter.
Jag blev skjutsad hem till mamma för att färga håret och noppa och färga ögonbrynen på Ronja. Tog sin lilla stund, och ajaj vad jag hade ont i knäna och ryggen innan jag väl fick sätta mig ner.

När jag nästan var klar med Ronja kom Fredrik, Ewa och Simon dit, till mamma alltså. Hjärtat riktigt bankade jag nervös var jag!
Varför var jag nervös? Jo, ALDRIG har en killes föräldrar träffat mamma. Dem kanske har sett varandra osv, men icket att jag låtit dem komma hem till mamma och hälsa på osv. Eller jag har inte förbjudit det, men har absolut inte uppmuntrat en sådan träff heller.
Varför de då? Jaa.. Jag vet inte, av rädsla helt enkelt tror jag. Rädsla för att vara mer seriös i förhållandet och att det ska göra mer ont sedan om det tar slut..
Men men. Detta besök gick fin fint, vi fikade och det var ingen krystad stämning, så jag har ingen klump i magen. Sedan känns det inte heller så fel att mitt och F's förhållande fördjupats lite mer :) Vi har ju som inga planer på att gå skilda vägar så :)
Sitter nu istället och funderar på någon slags familjemiddag, Fredrik är med på idén, men det finns ETT problem, ett STORT problem.. Vi har ett litet hus, hur ska alla rymmas?!
När F's familj är här ryms vi precis vid köksbordet. Om min familj kommer hit, ojoj. Finns ingen plats xD Nå, vi får försöka klura ut något ;) Typ att barnen äter först :)

Men men men.. Idag lär det inte hända mycket. Kanske gör lite köttfärsbiffar med massa lök som vi kan frysa ner :) Är så skönt när man gjort storkok!
Ska nu gå och kramas med min gubbe.

Fredag

Igår blev det inget bloggande, som de flesta som bloggar på blogg.se så märkte ni nog att det inte gick att logga in. Iaf inte med explorer.

Kommit hem från skolan för ett tag sedan, haft engelska B, och sedan ätit julbord :) Attans så gott! Magen håller riktigt på att spricka!
Hade mormors stickade strumpor på mig idag, de är lite lysande rosa, och flera som jobbar på skolan påpekade hur fina dem var :D Ena jaktläraren sa "rysch pysch" varje gång han gick förbi mig :D hahaha.

Är såå sugen på att åka till Happis, endast för att fara på DM :D Fick veta att dem fått in nya växter igår, så det är hemskt hur sugen jag är på att åka dit! Frågade även om dem tar emot Zikliderna. Testade igår att ha i min algätare, gick inte alls, när vi kom hem igen från Kalix hade dem misshandlat sugis nå fruktansvärt :( Fick kasta i den i lilla akvariet igen..
Jag tycker jätte mycket om min sugis och ska skaffa flera! Därför kan jag inte ha några elaka Ziklider. Tråkigt, dem är ju fina..!
Fredrik tycker jag är konstig som tycker att algätarna är fina :p hehe. Han tycker att det är den fulaste fisken som finns, men icket, i love them! ;p Ska ha minst två till! ;)

Neee, nu ska jag kolla in facebook ;p

:)

Blev att jag sov i några timmar, lika bra det, var på bättre humör när jag vaknade :)
Vaknade av att Fredrik kom och strök min rygg, och sa att jag skulle vakna :) Gullis! Sen när jag steg upp hade han tänt ljusen på köksbordet och gjort middag :) Hur mysigt som helst! Och så hade han diskat och städat i köket, gjort det så fint! :) Men det jag blev gladast över var såklart att han gjort middag och gjort det mysigt med levande ljus :) Riktigt romantiskt ;) hihi.

Proppmätta åkte vi längre in i byn och hälsade på hos Gabbi och Ricke :) Deras sötunge låg redan och sov så honom missade vi :) hehe. Hade väldigt trevligt :) Man börjar inse hur gammal man börjar bli när man hälsar på hos någon, då sitter man vid köksbordet och dricker kaffe och pratar :D haha.
Nä, det måste göras oftare faktiskt :)
Fick med mig 2st Zebraciklider också. Vet inte varför Gabbi inte skulle ha kvar dem, men nu simmar dem så fint i mitt akvarium :) Tycker den lilla är väldigt fin :) Den andra är ganska stor och skiftar inte i färgerna lika häftigt som den lilla :)
Var väldigt skeptisk till att ta de här fiskarna, då jag hört att de är ena jävlar på att äta upp växter, och mitt stora akvarium hade jag ju tänkt ha en massa växter i.. Sen att ciklider brukar vara elaka mot andra fiskar.
Nå, jag får se hur jag gör, hellre bygger jag på med en massa rötter och stenar istället för att sätta i plastväxter, det är fan bland det fulaste man kan ha i ett akvarium. Hade en i mitt lilla, men tog bort den senast jag rengjorde avkariet. Så nej, hellre är jag utan växter än har plast.
Men men, får rådfråga the experts på DM sen när jag far dit ;)

Nu ska jag spela lite sims3 innan jag lägger mig och sover :) Om jag nu lyckas bli trött eftersom jag sovit tidigare idag..

Onsdag

Dagen började ju bra, men nu är jag på dåligt humör igen, som vanligt.
Fyfan vad det tar energi att vara på dåligt humör hela tiden.
Vet nu i och för sig att jag blev på dåligt humör för att det kliar över hela kroppen (torr hud pga denna förbannade vinter), och för att jag är så förbannat uttråkad.

När jag kände att uttråkningen var påväg, skulle jag diska. Icket, blev bara förbannad för att det var så mycket grejer på köksbänken.
Började rengöra marsvinsburen, fick bli förbannad för att Lotus var i vägen och vägrade gå och lägga sig.
Skulle borsta igenom marsvinen som jag gör en gång i veckan, men Elliott hade på något sätt fått hö intrasslat i sin päls, så det var bara att ta fram saxen. Nu kliar det i näsan och rinner.. Ögonen kliar och händerna liksaså. Säkert blivit allergisk mot marsvin nu också. Kul kul..
Eller så är det från spånet. Ingen aning.

Imorgon ska jag fan ringa vårdcentralen och fixa tid för allergi tester. Pallar inte detta jävla kliande från vissa djur. Vill veta om jag är allergisk eller om det är något annat som får det att börja klia just när jag håller på med djuren.
Inte alls roligt.

Är förbannad för att vi bor så trångt. Vet inte vart jag ska placera marsvinsburen, kan inte ha den någonstans, vid ett fönster, men då trycker det in gardinen. Blir då förbannad och vill bara slita ner gardinerna i det fönstret så slipper jag se det.
Är äckligt less på köksväggarna, man vill bara spy när man ser dem. Äckliga jävla skruvhål överallt, spackelfläckar överallt. Ingen taklist på spis väggen. Listan kan göras lång.

Fyfan vad arg jag blir bara jag tänker på de.
Ska hjälpa fredrik med vad han nu vill ha hjälp med, sen ska jag lägga mig och sova. ingen ide att vara vaken när man är på sådant här humör.

Dag 09 – Min tro

Någon religiös tro har jag inte. Att tro på något som det inte finns bevis för, känns bara konstigt.
Sitta och be till någon som inte finns känns bara meningslöst. Man kan använda den tiden till något vettigare, enligt mig. T.ex. försöka lösa problemen man har, istället för att sitta och be någon annan om hjälp och råd, när man ändå inte får någon hjälp.

Okey, nu är ju detta bara min åsikt.
Jag kan verkligen inte tro på något som jag inte sett bevis på att det finns.
Nu gäller inte detta bara religiösa saker, jag tror inte på övriga saker heller om jag inte fått bekräftat det med egna ögon.

Tisdag

Huh vad trött jag är! Blev lite sent igår, jag och Fredrik fastnade framför min dator och kollade igenom alla bilder på Felix :) Hihi.
Ska strax börja åka mot Kalix, Felix har massage kl.11 :D

Dag 08 – Ett ögonblick

Ett ögonblick?
Öhm..
Svårt..

Kan ta ett som är ett fint minne för mig. Kärlek vid första ögonkastet.

Emilia (F's syster), skulle och hälsa på sin valp som hon bokat, Fredrik skulle köra dit henne och jag kom med. Ångrar det inte en enda sekund!
När jag gick in genom dörren, och såg de där förtjusande små ulltussarna.. Hoh, går inte att beskriva. Har ALLTID tyckt att så plattnosade raser, som tex Japanese chin och King charles spaniel, har varit skitfula! Aldrig velat ha en sådan hund!
Satt där på golvet och fick den enda obokade hanen i min famn. Jag blev kär. Gosade med honom för fullt, och när vi åkte därifrån tänkte jag på den där lilla ullbollen varje dag. Ville så gärna ha honom! Fredrik sa nej, ojoj så arg jag var inombords.
Dagen kom då Emilia hämtade hem sin sötkorv. Vi åkte till Granån för att titta på tussen. Fredriks hjärta måste ha smällt, för när Emilia berättade att det fanns en valp kvar så behövde jag inte tjata på honom länge innan han sa att jag fick ringa och fråga om jag fick köpa valpen :D
16 januari 2009, ganska sent på kvällen, ringde jag. Visst, jag fick köpa valpen! Fick till och med hämta honom direkt!
Behöver jag säga att det är den bästa födelsedagspresenten någonsin? Nog för att jag betalade honom själv, alltså blev det en present från mig, till mig :D hehe.
Inte ångrat lillkorven en enda gång, han är det finaste som finns <3 Visst, det finns tillfällen då jag vill strypa honom, men han behöver inte mer än titta på mig så försvinner ilskan lika snabbt :)

Så ja, ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma är när Felix blev min :)


17 januari 2009. Sötaste tussen i världen!

Måndag

Måndag igen då.
Skolan gick ganska fort idag, men blev så förbaskat trött efter lunch så jag trodde att jag skulle somna på lektionen. Var på gränsen till att fara hem och sova, men jag lyckades hitta envisheten och stannade hela dagen. Bravo!

Väl hemma har jag inte gjort något. Gjorde en snabb middag, var så hungrig när jag kom hem.
Sedan bara suttit vid datorn.
På tal om datorn, fyfan vad less jag blir på kommentarerna jag får på bloggen! Idag hade jag fått 5 kommentarer på engelska, och det var kommenterat i gamla inlägg, och kommentaren hade varken med inlägget eller bloggen att göra. Har hållt på såhär ett jävligt bra tag, och ändå så har inte statistiken höjts någonting heller.
Blev så less på dessa kommentarer (de där personerna länkar till olika hemsidor som inte ens finns, och med mailadress som låter som nå skumt), så jag har blockat deras ip adresser. Ruskigt störande.
"This site were wery useful, thank you for the information!".. "I found a lot of information, Thans to the owner of this site".. Alltså? Vad fan är de för nå kommentarer? Låter som om detta vore någon jävla fakta blogg.
Nä, något skumt är det med de där kommentarerna.

Nå, nu ska jag gå och börja fixa lite här. Ska på ett tag till Fredriks föräldrar och fika, Fredriks pappa fyller år idag.

Kväll

Känns som att jag inte gjort så mycket idag, men ändå gjort hur mycket som helst. Konstig kombination. hehe.

Vad har jag egentligen gjort idag?!
Har total blackout om vad jag gjort innan vi åkte iväg tidigare ikväll :S
Åkte iväg med Fredrik till traktorn, han skulle ställa in dieselvärmarn :) Efter det åkte vi in till Kalix för att köpa snus och tanka bilen. Var förbi farfar en snabbis också. Kommer inte ihåg när jag var där sist, mer än 10 år sedan. Första jag hann tänka när jag kom in var att jag vill ha taklampan han har i hallen xD haha.

När vi kommit hem har vi inte gjort mycket. Vi hade inte tagit fram någon mat från frysen, så Fredrik fixade mat från Sangis åt oss. Gotti.

Ska snart lägga mig och sova tror jag. Känner mig slö.


Work in progress

Nu har jag fått i gruset, Fredrik sågat till roten och så har vi hjälpts åt att fylla akvariet.
Pumpen som kom med suger anus, så måste köpa en ny. Doppvärmaren funkade inte heller, så fick ta en som är till för ett 54 liters akvarium tills vidare. Kommer ändå få pengar snart så då kan jag köpa ny pump och doppvärmare, förhoppningsvis :)
Tror det kommer bli skitfint när jag satt in lite växter :D Men ingen brådska, det får bli nästa vecka någon gång som jag far till DM och inhandlar lite växter :) Nu ska det bara stå och puttra för sig själv och få en fin bakterieflora :)


Lördag

Varit hos mommo idag, trevligt var det! :)
När vi kom dit så höll mommo på och baka Anisbröd! Så vi fick äta varma, goda Anisbröd med mjölk! Nom nom! Fick även med en ganska stor påse hem ;)
Mommo hade sytt klart gardinen som jag velat ha i ena köksfönstret :) Sen blev det kvar lite av gardinlängden så de hade hon gjort en duk av :) Så nu har jag en duk till vardagsrumsbordet såhär under jul :)
Satt och fikade hur länge som helst, kändes som att magen skulle spricka :D Nu ser magen ut som en ballong ;p haha. Sedan satt vi och pratade :) Fredrik pratade på för fullt med Eero (plast morfar) :) Eero visade honom bastun han byggt och pratade på en massa om bygg osv :)

Efter besöket hos mommo så åkte vi och shoppade lite ;p Fredrik handlade lite el-artiklar på Rusta, jag fick mig nytt grus och en stor rot till mitt stora akvarium från Djurmagazinet :) Alltid lika trevligt att komma in på DM, personalen är så trevlig :) Speciellt roligt är det att prata på med Åsa, blev att snacka en massa om firrar, och fått mig rejält med tips :D Det gillas!

Ska nu ta och försöka få flyttat mitt lilla akvarium så jag kan börja mixtra med det stora :)

Middag

Vi åt en sen middag, stuvade makaroner och korv. Fy fasiken vad gott det var!
Känner mig liite bättre nu. Snurrar fortfarande lite i huvudet då och då av någon anledning, men något som har dykt upp nu är smärta i vänster öra. Kände en knöl där i förrgår, och igår gjorde knölen ont.. Fredde trodde det var en finne och försökte klämma, och sedan har jag suttit och klämt, så nu är det typ infekterat och gör ont som fan.
Och gissa vem som alltid ska ligga på vänster sida för att somna? Jo, jag. Inte lite ont det gör att ligga med det örat mot kudden..

Nå. Ska nu läsa lite bloggar och så blir det en tidig kväll, tror jag.

Fredag

Inte så mycket att säga.
Längtar tills imorgon då jag tar goffen och pruttar iväg till mommo. Första gången jag ska köra i Finland. Woho..

Ska gå ut och busa med Lotus lite, så han får göra sig av med lite energi..

Torsdag

Mår inte alls bra.
Är snurrig i huvudet och svag i kroppen. Ibland känns det som att hjärtat ska hoppa ut genom öronen på mig.
Vet inte om det beror på att jag hade varit vaken så länge, eller om jag håller på att bli ordentligt sjuk?

Ingen bra natt.. Pga trötthet blev jag förbannad vid 20 tiden och la mig i sängen, somnade. Hade sovit ca 2 timmar på soffan också.
Vaknade vid 4.30. Inte alls roligt. Blev ännu mer förbannad då. Grät som en liten bebis i över en timme.
Somnade i sängen igen, förbannad.
Vaknade, vet inte när. La mig i soffan och såg tv en liten stund, somnade och sov i några timmar.

När jag väl vaknat igen har jag bara varit ute med hundarna på gården och sedan sett på tv.. Känner mig så nere så orkar inte göra något annat.
Så nu ska jag mysa ner mig i ena fleece filten och kanske somna lite. Ögonen vill verkligen inte samarbeta med mig, i och för sig så vill inget göra som jag vill just nu.

Onsdag

Jag lyckades lista ut varför jag inte kom fram till arkeologen igår; en siffra var fel i numret jag fått.
Klockan hann bli för mycket, så ringde idag istället, nyss rättare sagt.
Gjorde bort mig så förbannat, tycker jag. Var så nervös av någon konstig anledning och hasplade ur mig vad jag ville. Han hörde knappt vad jag sa. Nå, han förstod till slut, och jag fick inget bra svar. Så nu får jag se hur jag ska göra, måste ta kontakt med en lärare och prata om de.

Men men..

Skakig i kroppen som bara den.. Snart varit vaken i 24 timmar, och det börjar verkligen kännas!
Skulle helst av allt bara vela lägga mig och sova, men ska prata om mitt projektarbete med min handledare, så måste dit en sväng. Borde nog inte ta så lång stund.. Vill då inte tuppa av på skolan.. haha. Då är jag hellre hemma.

Nej, nu ska jag dricka upp blåbärssoppan och sedan ska jag lasta in små pojkarna i golfen och prutta iväg mot skolan.


Tisdag

Inte fått något gjort idag av det jag skulle göra.
Igår kväll fick jag Sims3 att fungera på min dator, så råkade sitta uppe till 7 tiden i morse och spela ;p hehe.
Har åtminståne försöka få tag på arkeologen, men icket att jag kommer fram. Vet inte vad som är fel, går bara fram en signal, och sedan börjar samtalstiden gå på min telefon (som att han svarat), men det är knäpptyst :S
Aja, får väl försöka imorgon igen.

Kväller

Ingen skada skedd, gör inget att jag sov för länge idag, hade ändå projekt. hehe.
Mötet på skolan gick bra.
Nu har en stor sten försvunnit från mina axlar. SKÖNT!
Lite kvar att ta tag i när det gäller skolan, men det ska nog gå bra.

Onödigt för min del att skotta gården tidigare idag. När vi kom hem från Kalix så hade Anders varit här med traktorn och skottat. hehe. Onödig träningsvärk för min del imorgon ;p

Ska nog snart gå och sova, har lite saker jag vill göra bort imorgon.
Imorgon blir det att skriva så mycket som möjligt på projektplanen, det som jag inte vet hur jag ska göra med, det får KB hjälpa mig med på onsdag, bestämt träff med henne då :)
Sedan ska jag ringa arkeologen och fråga om jag kan komma med honom ut någon dag.
Tror det kommer gå fin fint!
Har en del fiffiga idéer vad gäller projektarbetet ;) Tror nästan jag ska göra så som jag börjar få fram på näthinnan ;) Skulle nog bli fränt ;) Kommer dock behöva Fredriks hjälp, men kommer nog bli sketabra!

Nä, nu ska jag hitta på något.


Måndag

Denna dag började ju bra. Vaknade halv 6 och gick på toa, men tyckte det var alldeles för tidigt att stiga upp, så la mig i sängen igen med mobilen i handen för att vänta på alarmet. Icket att alarmet kom. Trodde jag.
Jag somnade och då måste jag ha släppt mobilen. Vaknade och började leta som en dåre efter telefon för att se vad klockan var. Icket att jag hittade mobilen. Vart var den? Jo, Fredrik låg på den. Inte så konstigt att jag inte hittade den.. och då var klockan redan efter 11. FAN.

Nå, suttit här med fet ångest över att jag inte tog mig iväg till skolan på morgonen. Ska vara på skolan till 16 tiden för ett möte, så får man höra vad domen blir..
Annars har jag straffat mig själv med att skotta gården. Fyfan säger jag då bara. En liten snöskyffel och en stor gård, det går verkligen inte ihop. Inte ens orkat hälften typ. Armarna är som spagetti.

Nu piper tvättmaskinen. Ska gå och tömma den och sätta på en till tvätt..

Fyller på önskelistan

Kom på att jag glömt en sak i min önskelista!
En sådan här vill jag ha:



Kanske inte den här färgen, men vill verkligen ha en OnePiece! Fyfan vad mysigt att ha den när man slappar i soffan! :D
Kanske kommer få en av Fredrik i julklapp :D

Söndag

Ajaj min rygg!
Stel i ryggen efter jobbet igår, och för ett tag sedan när jag hastigt böjde mig ner så ilade det till i ryggen och nu kan jag inte röra mig utan att vela skrika av smärta. hehe.

Somnade på soffan, var så trött så jag orkade inte gå till sängen ;p hehe. Men skönt var de! Har i princip inte vaknat en enda gång!

Nu ska jag.. Hmm. Lägga mig på soffan och se tv. kanske sover ett tag till. Känner mig så förbannat trött!

Jaha

Då var även denna lördag förstörd.
Fyfan att man aldrig ska få vara på bra humör, få sitta och se tv i lugn och ro och äta något gott. Alltid ska något hända. Fyfan vad äckligt jävla less.

Lördag

Jobbat hela dagen typ. Helt slut i kroppen, det märks när man inte varit och extra jobbat på några veckor. Nå, jag fick mig åtminståne några timmar i tidrapporten! ;) Smaskens!
For till mamma efter jobbet, fick äta mommos supergoda köttbullar, potatismos och sås! Ååh jag kom inte ihåg att det var så gott! Blev kvar så lite så mamma sa att det var onödigt för hennes del att spara, så jag fick ta med mig hem resten! :D nom nom!
Hemresan var ett HELVETE! Det snöade så förbannat! När halvljuset var på så såg jag typ 2-3 meter framför bilen, och satte jag på helljuset så fick jag vara glad att jag ens såg motorhuven, så halvljus på i princip hela vägen hem..

Ska nu spela lite..

Önskelista

Lite saker som jag önskar mig i julklapp. Dyra saker, så förväntar mig inte att jag ska få dem heller. Men man kan ju önska sig i alla fall ;)


 
En bänkdiskmaskin. Är less på att handdiska nu!



Denna fina Canon Powershot SX210!



En tatuering! Har nu bestämt mig för vad jag vill ha, så lite sponsring till den skulle sitta fint! :D




Ett kombiskåp! Alltså kyl/frys i samma! Kylskåpet vi har nu lever lite om det vill, igår när jag vaknade hade dörren glidit upp och allt var varmt i kylen :( Och en frys inomhus skulle verkligen uppskattas!




En spis! Även våran lever sitt egna liv. Plattorna värmer lite som de vill, och ugnen har tjorvat redan innan vi flyttade in. Ibland vill den bli för varm, och ibland blir den inte nog varm så man får vänta på maten hur länge som helst. Sen har ugnsluckan börjat strejka och släppa ut ångan genom den också :S
Sen skulle det vara väldigt skönt att ha 4 plattor istället för 2. Är så tjorvigt att laga mat, och om man ska ha sås till maten så hinner maten nästan bli kall innan såsen är klar. Väldigt irriterande!


Annars så önskar jag mig nog inget speciellt :)
- Presentkort på IKEA
- Pengar till kläder
- Yllestrumpor (lär jag få av mommo, fått det de senaste åren! :D älska mommos yllestrumpor!)
- Gymkort kanske? Om jag och Fredrik skulle få gymkort kanske vi skulle ta tag i träningen?

Ja, nästan bara viktiga saker som jag önskar mig :) hihi.



Grym kille!


Dag 07 - min bästa vän

Min bästa vän är på sätt och vis Fredrik, hehe. Men eftersom han är min pojkvän så ska jag inte räkna med honom.
Så, vem är min bästa vän då?
Jo, Johanna.

Johanna är en snäll människa, hon finns där när man behöver prata :)
Hon är nog en av de få personerna som jag känner, som förstår mig.
Är ganska dålig på att höra av mig, vilket ger mig skuldkänslor. Så ja, Johanna, även om jag inte hör av mig så bra, så ska du veta att jag tänker på dig varje dag!

Fredag

Fy fasiken vad jag har sovit idag! Sovit till lite efter 14 tiden. Hoh! Stoppade mobilen att ringa 9, men kommer inte ens ihåg att den har ringt :S Så jag måste ha varit väldigt trött!

Får se vad som händer idag. Blir nog att fortsätta med städandet här hemma, men först ska jag ta mig en dusch.
Kanske ska fråga Fredrik om han orkar steka hamburgare ;p
Annars så håller jag på och gör islyktor :D Har fått en klar, och den andra är nu ute och får frysa till sig innan jag börjar hacka i den :D Åh så fint det blir! Synd att jag bara har en hink som passar till att göra lykta utav, för det tar så lång tid! Nå, det blir roligt att se mina lyktor växa fram en efter en :D

Dag 06 - min dag

Min dag har varit otroligt seg. Inte för med sig något bra och ångesten sitter fortfarande kvar.
Kommer inte ihåg vad klockan var när jag äntligen tog mig upp ur sängen.
Varit ute med hundarna på gården.
Ätit en gång idag, rostade mackor med marmelad och ett glas oboy.
Suttit vid datorn.
Städat toaletten och slängt på någon tvätt då och då.
Varit in till Kalix en sväng för att köpa soff rengöring. Får se om jag känner nå mer kisslukt från soffan. Visade sig att Felix markerat soffan på ena sidan, precis där Selma varit och kissat på golvet, så därav anledningen till att han lyft benet mot soffan.

vad mer har jag gjort? Dammsugit huset och undvikit min mobil. Ville inte titta på den då jag förstod att det skulle komma sms från någon lärare när jag inte var med på klappjakten idag. Kändes lika bra att låta bli mobilen idag, för att slippa ytterligare ångest.

Funderar på om jag ska orka duscha, men känner mig trött och slö. Kanske lägger mig i sängen snart.

Torsdag

Blev ingen skola för mig idag, knappt sovit något.. Eller sovit har jag, men klarade inte av att somna förrän vid 4 tiden i morse..
Låg och läste en bok, fick så mycket att tänka på, den där boken väckte så mycket minnen. Minnena gjorde så fruktansvärt ont i mig, och ångesten kom som ett slag i ansiktet. Tårarna började rinna och jag ville bara slita av mig håret, så ont gjorde det i mig.
Dumma minnen. Varför kan man inte bara glömma och gå vidare? Varför måste man komma ihåg sådana saker som skapar så mycket smärta inom en?

Det är för mycket som händer just nu, och inte kan jag göra någonting åt det heller.
Vill bara stoppa tiden ett tag och försöka ordna upp lite saker så att jag inte får så mycket press på mig på en gång..

För mycket saker jag måste ta tag i. Känns som att min kropp väger flera ton. Vill bara lägga mig ner och sova, och känna mig några kilo lättare i bröstet.
Känns som att ingen förstår mig, som att ingen lyssnar på vad JAG vill.
För mycket tankar.

Nu blir det tv, om jag inte lyckas somna på soffan så ska jag börja städa här hemma. Soffan behöver sig en omgång av dammsugarn, toaletten behöver skrubbas, disken måste diskas, golven måste skuras..
Är det inte hemma en massa saker som måste göras, så är det skolan.. JAG ORKAR INTE!

Dag 05 - vad är kärlek?

Ja, vad är kärlek?
Kärlek kan vara så mycket. Det kan vara kärlek för sin partner, sitt barn, sin familj, djur..

Kärlek för mig, alltså kärlek till en annan, sin parnet, är något speciellt.
Svårt att förklara.
Men man kan prata med varandra om allt, man litar på varandra.. Man ställer upp när den andra behöver hjälp, man gör sitt bästa för att hjälpa den andra.
En famn att krypa ner i när man känner sig nere och behöver tröst.

Man måste kämpa varje dag för att hålla kärleken vid liv. Med kämpa menar jag inte att man måste göra saker 24 timmar om dygnet för att ha kvar sin älskade, men små gester varje dag.

Ja, som sagt, det är väldigt svårt att förklara. Kärlek är något så fint, men ändå så fruktansvärt komplicerat.


Onsdag

Ont i ryggen, ajaj..
Kom försent till skolan, Lotus trottsade mig på morgonen och ville inte hoppa in i bilen. hehe. Nå, ingen skada skedd.
Haft religion hela dagen, eller hela och hela, slutade före 13. Hoppade in i bilen direkt efter att jag slutat och for till "stan" för att köpa lite saker till Fredrik julkalender :D Har slagit in dem och nu saknas bara 5 paket, men dem håller jag på att göra, men kommer vara klar med dem tills det är dags att han ska få dem :)

Annars funderar jag på vad fan det är som luktar här inne i vardagsrummet. Luktar en blandning av kattlåda, grus och kattpiss. Fredrik har börjat tro att någon av katterna kissat på soffan, för Felix går alltid till samma sida på soffan och nosar..
Om det är kissat så är det Selma, har kommit på henne 2 gånger när hon kissat i ett hörn i vardagsrummet, och nu när hon inte kan kissa i det hörnet längre efter att vi bytt soffa så har hon kissat i ett annat hörn. Skrubbat golvet med klorin sist jag såg en kisspöl där, men nu har det börjat lukta igen, fast inget kiss i det där hörnet. Ska nog ställa mig på knä och trycka näsan mot soffan som Felix och sniffa och se om det är kiss på soffan. Om det är kiss på soffan, då åker Selma härifrån.
Jag tog inte Selma hit frivilligt, var hon som kom hit, och kom in i huset när man öppnade dörren. Vet fortfarande inte vems katt det är, men jag tänker fan inte ha någon annans katt här som kissar på en ny soffa som kostat hur mycket som helst. No no. Inte när vi väl tagit oss råd att köpa en ny soffa.

Nä, ska sniffa soffa nu. hejs!


RSS 2.0