Torsdag, gårdsplaner.

Idag har jag haft min enda lediga dag den här veckan! Har verkligen tagit tillvara på tiden ;) Sov till ca 13.30, varit så förbaskat trött hela veckan. Sen har jag mest legat och degat i soffan, varvat med att vara ute med hundarna och busa och tvätta :)
Nu på kvällskvisten har det varit lite mer fart i mig, bytt sängkläder, städat toaletten, diskat, rensat upp på köksbordet som aldrig används och dammsugit :)

På tal om köksbordet har vi på senare tid börjat fundera på att köpa ett nytt, mindre köksbord i framtiden. Visst, de är bra med lite fler sittplatser när man får besök (speciellt när min familj är på besök, då räcker inte ens köksbordet till ;D), men vi har så sällan besök så det känns onödigt med bord och stolar för 6 pers.
Jag vet redan vilket köksbord jag vill ha :) hehe. Fast de är med delade känslor vi funderar på detta, då det är Fredrik själv som tillverkat vårat nuvarande köksbord + stolar.. Men men. De är en senare fråga, de får vi börja fundera på när köket börjar bli klart! :) Då tänkte vi fixa större bänkskiva till "köksön" och sätta barstolar :)

Har suttit och pratat ett tag med gubben på telefon också :) Vi har nu börjat planera vart vi ska börja med upprustningen. Juni är nästan slut och vi har inte ens börjat med huset/gården än.. Veden har inte ens kommit in i bodan..
Så vi har nu börjat planera upp vad som ska göras först, och vi har kommit fram till att hundgården ska bli gjord nu. Tyvärr jobbar jag hela helgen så vi får se hur långt vi kommer med de :) Ska försöka hinna tömma ut "bastun" på skrot. Dit in ska jag sedan sätta en soffa, matta och en korg med massa filtar så att hundarna får det mysigt :) De är redan uppsågat ett hål i väggen eftersom de tidigare varit tänkt att bli ett "hus" åt hundar :)
Tror de kommer bli fin fint :)
Ska skicka iväg Fredrik på Coop bygg i helgen (om de är öppet), så ska han få köpa färg och saker som behövs så ska jag börja måla om lillhuset så de blir någorlunda fint :) Ids inte lägga några större pengar på de "bastun" då den redan ser fallfärdig ut ;) hehe.

I sommar ska taket bytas på huset också. Kommer bli en hel del arbete då hall/toa taket måste höjas. Förhoppningsvis så får Fredrik tummen ur det berömda hålet och fixar någon som kan komma och mura om skorstenen ;)
Vi ska också börja byta brädfordingen på huset. Får se om vi hinner göra allt under Fredriks semester :)
Jag har börjat få stora planer för gården ;) höhö. Jordgubbsland, rabarber, vinbärsbuskar, ny gräsmatta på vissa ställen, grus på gården osv osv :)
Synd att man inte skiter pengar.. Då hade mina planer gått mycket fortare, nu får man ta allt efter när man har råd :)

Nä. Nu spånar jag iväg för långt :) Ska snart ta och börja stänga ner butiken och ladda för sängen. Har egentligen inte bråttom i säng då jag jobbar kväll imorgon, men vill hinna med lite fix här inne och där ute under dagen :)

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Ditt namn tack!:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (ej nödvändigt)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0