Fortsättningskurs 4

Idag gick kursen inte alls bra. Jag kämpade som ett djur för att få Lotus att lyssna på mig, men icket. Han var med intresserad utav Labrador tikarna.. hrfmm..
Att träna honom att sätta sig i rätt position gick bättre, de var i princip de vi började med. Men när jag skulle börja att lära in Apporten, då tog det tvärstopp! Han var intresserad de 10 första sekunderna och sedan stod han och stirrade på en labbetik som var längre bort och jag stod där som en idiot och hoppade och lockade på honom. haha! Inte att han skulle rört en fena! nejnej! :p haha.

Blev även inkallning idag, vilket är något som funkar super för Lotus! Idag har han dock slarvat lite, men han hade en sådan dag idag :) hehe.
Han reste sig upp och började smyga efter mig en gång, en andra gången så sprang han till mig, jag berömde honom och sedan smet han iväg och skulle busa med en av labbarna :p haha.
Såå kul nu när han kan leka med de andra hundarna! Att han inte hoppar, skäller och reser ragg mot dem :)
Dock hade jag lite jobbigt att hålla i Lotus när de andra körde inkallning.. När han hörde ordet "hit" så skulle han springa till personen som ropat, så jag fick gräva ner hälarna i marken ordentligt vissa gånger.
Fick höra att de inte är lika jobbigt för mig att hålla i Lotus då han inte väger så mycket, men 20kg hund är nog tungt att hålla i när han kastar sig iväg med en jävla fart! :p

Blir att fortsätta att kämpa med Lotus sits, inte det lättaste men man måste kämpa för att komma dit man vill :) Måste även träna Apport med honom, har idag varit och köpt en apportbock så nu kan vi träna hemma också! :)

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Ditt namn tack!:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (ej nödvändigt)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0