Veterinären

Kom för ett tag sedan hem från veterinären.
Felix har svullna lymfkörtlar, så han har fått medicin nu och är jätte trött. Vet dock inte om de är det som gör honom sjuk, men hoppas på att antibiotikan han fick hjälper :)

Felix var en riktig ängel hos veterinären!
Först undersökte veterinären honom, allt såg fint ut. Stackarn fick ett finger i rumpan :(
De hade svårt att hitta någon blodåder i hans små ben, men till slut gick de. De tog lite blodprover på han, sedan satte de in dropp eftersom han inte ätit sen i förrgår och vägrat dricka idag.
Han blev röntgad, veterinären ville vara säker på att det inte var förstoppning, eller att testikeln som är i buken inte har vandrat och trycker på någon tarm någonstans. Kryptorchider (hund med bara en testikel som kommit ner), brukar tydligen få lite problem med magen.
Röntgen visade att det inte var någon förstoppning, han är tom i magen, och testikeln har inte kommit nära någon tarm.

Min bebis var en riktig ängel! Han sa inte ett pip, och satt helt stilla medans veterinären stack honom och letade blodåder :) Samma med fingret i rumpan, han försökte sätta sig, de gjorde ju ont :( Men sen stod han helt still och lät veterinären pilla klart.
Vid röntgen så låg han helt stilla. Och sedan satt han som en liten ängel i min famn medans han fick sockerdroppet och B-vitamin :)
han brydde sig inte alls om sprutorna och nålarna, men jävlar när rakapparaten kom fram, DET tyckte han inte om. Assistenten fick hålla honom lite hårdare då :p hehe.

För en gångs skull fick jag bra hjälp på veterinärstation i Kalix! Väldigt nöjd med denna veterinär!

Nu ska jag lägga mig och mysa med Felix. Måste se till att han vilar till i eftermiddag, då ska jag testa ge honom mat som jag fick av veterinären :)


Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Ditt namn tack!:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (ej nödvändigt)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0