Jag pallar inte begravningar..

Begravningar är det värsta som måste finnas..
Jag tycker för det första inte om att sitta i en kyrka, jag får kalla kårar i hela kroppen. Sen när orgeln börjar spela, då blir hela ryggraden som is i mig och jag får gåshud över hela kroppen. Sen ska prästen stå och snacka en massa om gud, gud och gud. Där har vi anledningarna till att jag är ateist.
Men det var en liten och mysig kyrka, så för en gångs skull så hade jag inte kalla kårar. Inte så mycket folk heller som kunde komma, så jag kände mig inte så jätte obekväm..
Satt med Simon, Eva, Emilia och Arvid. Fredrik satt längre bort för han var en av dem som skulle bära kistan.
Har ju som sagt aldrig träffat Fredriks farmor, blev aldrig av, så jag hade ingen anledning att gråta.. Men jag har av någon anledning blivit känsligare på sista tiden och har lättare att gråta så nu var jag faktiskt på väg att börja gråta när jag såg hur ledsen Kjell var (Fredriks pappa) och Eva grät också.. Vet inte om Simon torkade någon tår, ville inte titta på honom ifall han gjorde de, såg bara i ögonvrån att han gjorde nå med handen..

Det var när Fredriks kusin Linnea började sjunga, då brast det nästan för mig. Jag satt där för mig själv och tänkte på lite sorgliga saker, och så började hon sjunga så vackert.. Då började ögonen tåras lite, så jag fick ta ett djupt andetag och tittade ner på mina skor och började tänka på hur dem såg ut osv, bara för att inte börja gråta.
Nej, Linnea sjöng så fruktansvärt fint så det var inte sant, ni skulle ha hört henne!

Efter kyrkan blev det att tåga med bilarna mot Kalix där Vega skulle begravas. Även där blev det sorgligt. Efter att Fredrik kastat sin ros i graven kom han fram till mig och så höll vi om varandra. Jag var ju trots allt där som moraliskt stöd!

Sen bar det av tillbaka till Björkfors, Anna skulle bjuda på mat och fika. Var suveränt gott! Blev sallad, potatisgratäng och någon filé. Åt så att magen höll på att spricka. Till efterätt blev det kladdkaka och sen nå pajer, hoh hoh. Trodde inte jag skulle orka få i mig allt. Inte konstigt att maten är så god på skolan när Anna jobbar där! haha.
Berömde henne i alla fall som bara den för maten, det gjorde dem andra också. Supergott! Kommer inte ihåg när jag åt så gott senast!



aja.. Nu ska jag lägga mig bredvid Fredrik och kramas lite.. Känner att jag behöver lite närhet!

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Ditt namn tack!:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (ej nödvändigt)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0