ASYL

Asyl, skriven av Liza Marklund.




Nästan tio år har gått sedan Maria Eriksson och hennes familj lämnade Sverige. Först nu är det möjligt att berätta vad som hänt dem.

De sista åren i Sverige lever de isolerade, undangömda och allt mer desperata.
Hösten 1994 slåt kammarätten fast att familjen måste flytta utomlands för att överleva. De emigrerar till Sydamerika våren därpå.
Tre år senare tvingas de bryta upp igen.
Maria satsar allt på ett kort och tar med sig familjen till USA. Chanserna att hon ska få stanna där är minimala. För att lyckas måste hon göra det som ingen annan gjort förut. Hon måste skriva Amerikansk rättshistoria...

Asyl är den sanna och gripande fortsättningen på Gömda, som blivit en av de mest älskade böckerna i den svenska litteraturen.







Mycket hemsk bok... Vissa ställen i boken blev jag så arg på Sverige och de där jävla social skiten! Hur fan kan dem gör så mot någon människa?!
Nog för att det är flera år sedan, och jag hoppas verkligen att Sveriges regler har ändrats på den här punkten.
But hey, de är Sverige vi pratar om, inget har garanterat ändrats.
Mycket gripande bok.

Kommentarer
Postat av: Nannik

Hej!

Vill bara att du ska veta att det som står i den här boken inte är sant. Mia var inte förföljd i Sverige (möjligtvis var hennes man (Anders), som f ö är chilenare det). Monica Antonsson har skrivit en bok om den här lögnhistorien. Den heter sanningen

om Gömda och berättar den verkliga sanningen.

2009-06-13 @ 12:53:39

Vad har du på hjärtat?:

Ditt namn tack!:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (ej nödvändigt)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0