Fredag

Börjar väl berätta lite om julen..

Fredrik och jag satte in julskinkan här hemma under natten när han kommit hem från jobbet. Tvättade hundarna, så jag låg inte i sängen förrän vid 4.30 tiden.
Sov så hårt så Fredrik fick göra garneringen på julskinkan alldeles själv. Men han lyckades! Den är svingod! Han som påstår att han inte kan laga mat.. HA!
Vaknade 9.20, fick börja stressa och fixa mig och hundarna. 10.20 gick min buss från Sangis. Hundarna och buren var med.
På bussen blev det tjaffs, Ronja ringde och pratade och berättade att det blivit bråk hemma om att jag skulle ha med båda hundarna. Klart jag ska ha de, inte börjar jag skicka dem på olika ställen på julafton.
Alltid samma visa på julafton, alltid någon som ska börja bråka.  Skulle egentligen inte få hämtning heller från busstationen i Haparanda, dem hade inte satt motorvärmarn i bilen. Robin och Ronja mötte upp mig, men vi hann inte gå långt så kom mamma med bilen. Tur!
Väl i bilen sa jag till mamma att Ronja berättat att de blev tjaffs hemma uti hundarna. Så jag sa "om det blir bråk när jag kommer dit om hundarna eller något, minsta lilla bråk och gräl så åker jag hem igen och firar aldrig mer jul i Happis".. Fick då svaret att jag ska ingenstans, utan jag ska fira jul med dem och passar det inte för någon så får den åka någonannanstans. Bra svarat!

Hemma hos mamma hände inte mycket, fick tvätta Felix direkt för han sket på gården och var lös i magen, så hans rövskägg blev fullt med bajs. Stackarn! :(
Ungarna ville öppna "julmorgonspaket", så dem fick öppna mina då.
Sen la jag mig i Robins säng och sov i några timmar.
Såg tv en stund, 16.50 började vi äta julmaten. Vi orkade inte vänta på dem som skulle komma. Mitt i maten kom morbror och hans kvinna Tick tack. Jo hon heter så, hon är thailändska.
Åt klart maten och då kom mormor, hennes man Eero och gammelmormor. Gammelmommo fyllde år igår också! Hela 86 tror jag hon blev!

Öppnade julklapparna, fick ingenting jag önskade mig. Men en digitalkamera som jag vill ha är inte så billig, och julen handlar inte om julklappar för mig.
Men fick 1500kr av mamma och Stigge. Idolskivan av Robin, armband från Ronja, en toblerone av mamma, 200kr från morbror, sockerskål, gräddkanna och någon annan kanna - sängkläder och en tröja av mommo.. Allt uppskattades!

Senare på kvällen kom Fredrik och Emilia och hämtade mig. Sen här hemma så såg vi på Rambo 3 , men jag somnade mitt i filmen. Hemma hade jag en julklapp från Fredriks mormor och morfar, en chokladkartong och 250 kr. Gulliga dem är som tänkte på mig! :)



Nu ska vi till Laila och Tage och äta julmat!

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Ditt namn tack!:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (ej nödvändigt)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0