bla bla.. Jävla rubrik

Imorgon kommer vara första gången som jag knappt har några svar nedskrivna i blocket. Hittar inga svar alls. Kanske jag som är dålig på att söka? Vette fasiken :p hehe.
Nå, jag gjorde mitt bästa iallafall :) Gjorde även halva torsdagsuppgiften, så att jag inte ska behöva stressa så mycket med den :)

Börjar bli riktigt nervös, nästa vecka börjar praktiken! Måste börja fundera ut vad jag ska ha för kläder på mig under praktiken. t-shirts lär inte bli så svårt att hitta i garderoben, byxor däremot lär bli lite svårare.. Nå, det löser sig :) Skulle behöva köpa några bättre inneskor, typ rikiga Crocs, då de jag köpt från Skopunkten inte ens är hälften så mjuka som Crocs är.. Sen så börjar mina skopunkten tofflor vara riktigt slut. Duger typ bara till att ha här hemma.
Aja. Nu ska jag lägga mig och se tv och låta huvudet koppla av ett tag ;p

.....

For in till Kalix, plockade upp Josse och så åkte vi till Folkan för att se om studievägledaren var där, tyvärr så var hon inte där idag. Får hoppas hon är där imorgon då.
For på Chili och kollade på kläder, fick med mig två tröjor :D En stickad tröja och en tunnare. Älskar den stickade, kunde inte låta bli att ta på mig den nu ;p hehe. När jag får pengar så ska jag köpa mig lite fler stickade tröjor, är så mysigt att ha de då det är kallt ute.
Kollade runt i lite affärer innan vi stannade på Myggan och fikade lite :)
Hämtade upp Texas och åkte hit och och hämtade mina pojkar och så for vi ut i skogen och släppte vovvarna så de fick springa av sig :)
Satt och surrade med Josse ett tag innan Matte kom och hämtade henne :)
Var riktigt trevligt idag med andra ord! :)

Ska väl nu ta och sätta mig och plugga. Känner mig inte allt motiverad till det, men jag måste.

Måndag

Sitter här och funderar på om jag ska åka in till Kalix och försöka hitta studievägledaren.. Hmm.. Vet inte om jag orkar, eller om jag ska ta det imorgon? Enda är ju att jag kommer få sitta och vänta i minst en timme imorgon om jag väljer att leta upp studievägledaren då..
Kanske lika bra att fara nu?
Aja. Jag har typ 1½ timme på mig att fundera på saken innan det är är för sent :)

Annars blir det plugg och städning idag skulle jag tro. Funderar också på om jag ska gå igenom hundarna ordentligt idag också. Mycket jag skulle vela göra men tiden räcker helt enkelt inte till.

Söndag

Jag håller på och förbereder middagen och Fredrik går omkring och dammsuger ;) Skönt att slippa gå och dra på den där dammsugaren :) hehe.
Blir klyftpotatis, lövbiff med dillsmör till middag, kanske gör beasås också, får se :) Var väldigt länge sedan vi åt det! Tror det är 1-2 år sedan sist :p haha. Kommer iallafall ihåg att vi åt lövbiff ganska ofta när vi just flyttat in i huset :)
Fredrik vet inte än vad det blir för mat, han försöker få mig att säga vad det blir, men jag är tyst som muren ;p De enda han vet att det blir något med potatis, då jag nyss stod och sköljde av potatisarna :)

Testade nyss rengöra kattlådan. Fyfan vad smidig den var! Tog väl MAX 30 sekunder att få bort kisset och bajset.
Nu kommer Fredrik med dammsugarn in i vardagsrummet så ska hjälpa honom ;p

Lördag

Idag blev det en tur till Haparanda.
Började med att stanna på Jysk för att köpa tennisbollar, for in på Elgiganten en sväng och kollade lite när vi ändå var där. For sedan till mamma för att lämna min vinterjacka så att mamma kunde tvätta och torktumla den :)
DjurMagazinet blev nästa stopp. Blev en ny kattlåda. Den gamla har blivit så dålig på sista tiden så vi tyckte det var dags för en ny. Luckan är borta sedan några månader tillbaka då den gått sönder, och Sigrid (tror jag att de är), har börjat kissa på kanten i öppningen så det kommer lite kiss på golvet.
Hittade en skitbra kattlåda som verkligen var djup! Öppningen var också lite mindre, så förhoppningsvis kommer Lotus inte in med huvudet där längre när han är på jakt efter "godsaker".. Denna nya låda har även någon slags "sil" funktion, så vad jag förstår behöver man inte någon spade när man ska rengöra lådan!
Ska bli intressant att se om denna låda är så bra som jag fick höra när vi stod och funderade på den ;)

Haha. Måste bara berätta en rolig grej som hände som mamma!
Kom två små flickor och knackade på dörren. Mamma bara suckade och ville låtsas som att det inte var någon hemma. (roliga var att jag och Fredrik just kommit in genom dörren så flickorna såg att vi gick in).
Min snart 5-åriga lillasyster gick till slut och öppnade dörren. Flickorna frågade "bus eller godis". Min lillasyster sa då lite drygt "Vi har inge godis!", sedan smällde hon igen dörren! :D haha. Fyfan vad jag fick skratta! 
Småbarn kan alltid få en att skratta! :)
Min lillasyster är verkligen bäst på att komma med härliga kommentarer!

Medans vi väntade på att jackan skulle bli klar i torktumlarn satt vi och såg filmer och tryckte vi i oss massa godis och chips ;p hehe. Kittlade även halvt ihjäl Anton som vanligt ;p
Höll inte på att känna igen Jessica när hon klev in genom dörren helt grön i ansiktet :p haha. Hon såg typ 10 år äldre ut också med sminkat ansikte så jag fick ta mig en rejäl funderare på om de var hon när jag öppnade dörren åt henne ;D haha.

När vi kom hem satte jag igång med att byta kattlåda. Kissen har varit och nosat på den och varit och ut i den en sväng av ren nyfikenhet, så tror inte de blir några problem där :) hehe.
Fredrik gjorde middagen idag, korv i baguett ;) Nom!
Blir väl nu någon film eller liknande innan jag hoppar i sängen :)

Gifta sig?

Brukar skoja med Fredrik och säga att vi ska gifta oss. Han brukar oftast skratta och säga att det är onödigt. Sista tiden har han faktiskt ändrat åsikt, nu har han börjat säga "inte förrän om flera år" ;) hehe.
Satt nyss och kollade på ringar, och han blev helt inne :) Han har lite bestämda åsikter över hur min ring ska se ut om vi gifter oss ;) hehe.
Vi började prata om ifall vi ska byta ut förlovningsringarna till några nya eller inte. Kanske blir så att vi byter ut dem sen, eftersom vi vill ha vitt guld och våra ringar är nu i silver. :)

Vem vet, kanske Fredrik går med på att gifta sig inom några få år? Nu säger han 10 år. Men man får väl se ;) hehe.
En sak har vi iallafall bestämt, och det blir inget stort kalas. Visst, det är väl något som ska firas, men vi båda känner att det känns onödigt att lägga ut en massa pengar på ett bröllop. Litet och enkelt ska det vara :) Vill inte börja ta ett lån på 100.000kr för att gifta oss. No no, det är vi båda på tok för snåla för! ;)

Fredag

Idag blev det en spontantripp till Luleå ;) Fredrik ville på Biltema och köpa sig nya vindrutetorkare å så.. Så aa, det blev att vi hoppade in i Goffen och brummade iväg till Luleå :)
Första stoppet blev Dollar Store, hade kunnat köpa hur mycket som helst därifrån, då jag älskar billigt krimskrams! Men eftersom jag är ganska fattig just nu så blev det inte att köpa något. Fredrik var snäll och lät mig plocka lite ben åt hundarna som han betalade för :)
Nästa stopp blev Biltema, Fredrik plockade på sig vindrutetorkare åt Goffen och 123:an. Under bilresan bad Fredrik mig att påminna honom att han skulle ha en grej, och jaa, både han och jag hade glömt bort vad de var han skulle ha så vi fick gå omkring som idioter och fundera på vad han skulle ha xD haha. Eftersom jag är bäst, så kom jag ju på att det var en generatorrem till Goffen ;)
For på Willys och handlade lite mat. Alltid bra att passa på att handla mat när man är där.
Käkade på Korvgubben innan vi styrde bilen hemåt.
Blev att stanna i Råneå och träffa världens bästa Löken :) Idag var han så jävla klockren! haha. "Jag tror inte det kommer hålla mellan oss" :D haha. Det skulle vara "dem" men blev "oss" :D Nu såhär verkar det ju inte så roligt, men när han sa det lät det så förbaskat bra! :D

Här hemma har vi typ bara hunnit packa upp grejerna, sätta på plats den nya termometern och gnälla på att Lotus ben luktar vidrigt :p

Nå, nu ska jag väl ta och kolla igenom de frågorna jag har kvar att göra inför tisdag :)

Middag

Blev inget pluggande ;p hehe. Josse ringde, så det blev att jag åkte dit och hälsade på :) hehe.
Kommit hem för ett tag sedan, hunnit förbereda middagen som nu är i ugnen. Kastade bara ihop något så jag får mig lite middag. Får se hur det smakar..

Får se om jag orkar titta i boken efter maten ;p hehe. Börjar känna mig lite trött..

:)

Två timmar lektion, inte alls farligt :) Konstigt ändå, på Naturbruks, eller annan skola som jag gått på för den delen, har man blivit så fruktansvärt uttråkad och velat somna efter en timma. Men nu går det hur bra som helst att sitta i två timmar :) Några gäspningar blir det, men inte mer än så :)
Även om jag fått med det mesta i uppgiften så antecknade jag för fullt, tänkte att det kan vara bra att repetera och få in lite andra ord i mina anteckningar :)
Fick även min studieförsäkran undertecknad, så den var jag och postade när jag skulle hem :) Skönt, då kommer det snart liiite pengar in på kontot :)

Ska strax börja plugga, måste bara vila huvudet ett litet tag till :)


Torsdag! :D

Äntligen torsdag! Wohoo! :D

Vaknade inte så tidigt som jag egentligen ville, steg upp vid 6 då väckarklockan började skrika i köket, men la mig i sängen igen med lampan tänd.
Hunnit göra det mesta, så ska nu ta och sätta på lite smink och sätta upp håret innan jag hoppar in i bilen och åker mot Kalix.

För ett tag sedan när jag skulle ta upp snusdosan ur fickan så kände jag att de gjorde ont på låret, var tvungen att gå och inspektera, och hittade ett ganska stort blåmärke ;) haha.
Igår när jag var ute med Josse och släppte hundarna så sprang Lotus in i mig 2 gånger på kort tid. Fattar inte varför, han måste ju ha fått ont :S Själv fick jag väl inte sådär jätte ont, förrän nu ;p haha. Får se hur snyggt blåmärket kommer bli om några dagar ;) hehe

Nä, dags att springa på toan och börja fixa sig. Annars kommer jag försent :)

läggdags

3½ timmes oavbrutet plugg blev det. Kändes verkligen i huvudet där på slutet. Lär bli lika hårt imorgon, först "skola" i 3 timmar, eller de beror på hur effektiva vi är, sen när jag kommer hem så blir det mera plugg, så att jag kan mysa med Fredrik hela helgen och inte behöver tänka på uppgifterna :)

Nu blir det dusch innan jag kastar mig i sängen och försöker sova. Tidigt uppstigning imorgon ;)


:D

For in till Kalix och var med Josse, fick följa med henne till barnmorskan :D Var riktigt häftigt att få höra hjärtljuden! :D Har ju hört tidigare, men det är ju så många år sedan så man knappt kommer ihåg. Så det var verkligen roligt att få följa med Josse :)
Längtan efter en egen bebis blev ju inte direkt mindre, men förhoppningsvis så är det snart min tur! ;) hehe.

Var och handlade en sväng innan jag åkte hem, så nu har jag äntligen mjölk i kylen.
Har fixat en kopp varm oboy eftersom jag fryser så mycket. Blev verkligen kallt där på slutet när jag och Josse var och lät hundarna leka av sig :p

Ska väl ta och börja plugga nu så det blir gjort.

Onsdag

Idag kikade den "gamla" Sandra fram ;) Den delen som av mig som absolut inte vaknar tidigast efter 11 ;) hehe. Men det var ganska skönt att få sova ut, var så förbaskat trött igår.
Blir kvällsplugg idag igen, men det kan jag stå ut med, nu känner jag mig lite mer utvilad iallafall :)

Håller nu på och försöker få i mig lite "frukost". Nyponsoppa och Digestive kakor.. Fanns inte så mycket mer som föll mig i smaken idag. Tur att jag hittade nyponpulver så att jag kunde göra mig nyponsoppa igår kväll eftersom mjölken är slut :)

Nå, ska väl försöka få i mig lite till innan jag åker iväg till Kalix :)

Klar!

2½ timme! Var ju inte så farligt lång tid! Tänk om jag hade tagit mig i kragen lite tidigare, då hade jag kunnat se på tv hela kvällen istället för att plugga. Nå, imorgon är det nya tag som gäller, den uppgiften är mycket större.

Sitter och funderar på vad man ska ta och äta.. Varit hungrig väldigt länge nu men inte orkar fixa något. Har inte sådär jätte mycket att äta här hemma, om man nu inte ska börja steka kött, men det känner jag att jag inte orkar med.
Blir väl att fixa någon smörgås.. Nooooo, kom nu på att mjölken är slut.. fan.

noll motivation.

Öppnat och stängt boken om och om igen idag. Motivationen infinner sig inte.
Felix kom och riktigt bad mig om att vi skulle bädda ner oss i soffan och mysa. Hans ögon kan man ju direkt inte stå emot, så det blev att vi bäddade ner oss i täcket ;p
Tyckte att det var lite väl mycket disk, så jag tömde diskmaskinen och fyllde på den igen med skitig disk, och satte igång den. Började diska stekpannan och diverse saker som inte ska diskas i maskin.
Gick ut med sopor osv.
Öppnade boken igen, ingen motivation.
Gick ut i köket, och där var Felix igen med sina valpögon! Hans blick sa att han ville att jag skulle kasta en toarulle åt honom. Gick ju inte att stå emot den gången heller. Så stod ett ganska bra tag och lekte med Felix och toarullen ;) hehe.
Och nu sitter jag här. Fan vad bra jag är! Nooot.

Börjar känna mig sååå trött. Inte så konstigt när jag vaknat 6.15.. Är ju inte direkt "normal" uppstigningstid när det gäller mig ;p
Har iallafall bestämt mig för att uppgift 4 måste göras IDAG. Uppgift 5 måste göras imorgon då det ska vara klart tills på torsdag.

Nä. Spark i arslet är vad jag borde få. Dags att söka information på nätet!

skönt!

Jag stressade upp mig i onödan, vilket är väldigt vanligt för att vara jag! :p hehe.
Behövde inte redovisa inför gruppen, vi gick igenom allt tillsammans. Kändes väldigt skönt!
Sedan rollspelet, de ska vi inte göra utan läraren gjorde om de till en slags "redovisning".
Var som att en tung sten lyfte från bröstet! :)
Så, jag är väldigt nöjd med denna dag! Behövde bara vara där i lite över en timme. De kan man inte klaga över :)
Fick också säga vart jag helst skulle vela göra min praktik, så får se om jag får komma dit :)

Nä, nu ska jag ta och hoppa in i bilen och åka till Gabbi, hon bjuder på en kopp saft ;)

Tisdag

Jodå, det är inte helt omöjligt för mig att vakna 6.15! Det kändes väldigt jobbigt, men jag lyckades till slut!
Känns konstigt att vakna i totalt mörker ;p hehe.

Nä, nu är mina ägg klara så ska äta dem..

Måndag

Suttit och pluggat i några timmar. Bara läst ur boken, men de är något iallafall.. Håller fortfarande på med samma uppgift. Känns som att jag vet vad jag ska svara, men ändå inte. Vet ju inte jag tänker på rätt sätt.. Nå, jag får ge det ett försök, det kan ju inte gå annat än åt helvete.

Tycker att dagen verkligen har sniglat sig fram, känns som att den aldrig tar slut!

Nå. ska väl ta och kladda ner mitt svar i blocket innan jag ångrar mig. Sedan får det räcka med plugg för idag, även om jag skulle behöva påbörja torsdagens uppgift. Min hjärna orkar inte mer just nu.

Söndag

Tror jag gjorde en jävla tabbe som började på den här utbildningen.
Jag fattar INGENTING. Jag är inte alls nöjd med mina svar, dem SUGER. Jag fattar inte frågorna och gissar mig då fram till vad svaret kan bli.
Sedan att det ska redovisas MUNTLIGT! JO TJENA. Det går att räkna på 5 fingrar hur många gånger jag redovisat i mitt liv. Jag klarar inte av det.
Till torsdag ska jag ha förberett ett jävla ROLLSPEL. Jag har börjat en uska utbildning, hade jag velat spela teater så hade jag väl börjat någon sådan utbildning.
Känner mer och mer att detta är ett stort jävla misstag. Jag bläddrat igenom boken såååå många gånger nu när jag letat efter svar. Vill nu bara bränna upp boken och hoppa av utbildningen. På nätet hittar man ju fan ingenting heller.
Jävla värdelösa skit.
Hade jag fått göra frågorna i boken så hade allt varit så satans mycket enklare. Men neeeeej, mitt liv får fan aldrig vara enkelt, det ska vara som att gå på taggtråd hela jävla tiden, aldrig får man ha det lite enkelt.
Sedan, intervjua en gammal människa? Vem fan skulle de vara? Har ju inte direkt så stor lust att klampa in på ett äldreboende och typ ropa: "EY, du gamla människa! Får jag ställa några frågor?!"

Äh. Vette fan hur jag ska göra. Men såhär får det inte vara, att man blir skogstokig efter bara en vecka.
Får väl se hur det går på tisdag, eftersom jag inte kommer ha kunnat göra uppgifterna.
Tror dock att jag inte kommer klara av detta, eftersom jag tydligen blivit så förbannat trög och inte fattar ett skit.

hmm

boken jag har står med i litteraturlistan. Men ju mer och håller på med uppgifterna, ju mer börjar jag misstänka att den här boken inte är rätt.
Känns jävligt irriterande.
Får hoppas att internet kan hjälpa mig istället med dessa frågor, för jag har snart gått igenom hela boken men den kan fan inte hjälpa mig.

Lördag

Var skönt att inte sitta vid datorn så mycket igår. När jag väl satt vid datorn var det facebook och aftonbladet som fick sig ett besök.
Vi steg upp vid tolv tiden igår, jag hoppade in i duschen och sedan så åkte vi in till Kalix för att kolla på bilar ;p hehe. Blev att provsitta en och annan bil, men fanns som ingen som föll oss i smaken. EN Merca fanns det, så vi var ju lite smått besvikna ;) haha. Insåg igår att vi aldrig kommer kunna komma överrens om en bil som passar båda i smaken om det inte gäller Mercedes :p haha. Dock fanns det en Golf kombi som jag blev ganska förtjust i. Den kändes väldigt liten, men hade passat mig perfekt! ;) Dock hade vi inga 168.000 (tror jag de var), så jag kunde inte ta med mig den hem ;) haha.
Nog för att vi inte var ute efter att köpa en bil, utan vi for mest bara för att kolla vad som fanns och prova på :) Ifall att vi skulle kunna hitta något som faller oss i smaken, som inte är Mercedes ;)
Nå, jag hittade den där Golfen, Fredrik hittade en Cheva som han ville ha ;p haha.
Vi kan nu utesluta vissa bilmärken från våran lista :p Vi är verkligen kräsna när det gäller bilar :p haha. Spelar ingen roll hur fin en bil ser ut att vara utvändigt, för när man tittar in i bilen och ser hur tråkig instrumentpanelen är, osköna säten och hur bilen ser allmänt tråkig ut invändigt, då säger vi båda direkt nej :p
Som ena Forden, den såg ganska fin ut, men när jag satte mig i den och satte handen på växelspaken så blev det ett NEJ. Den satt så högt upp och för mig som är så liten så passade det inte, fick lyfta armen så mycket och då blev det en obekväm ställning.

Nu blev det väldigt mycket bil hära.
När vi kom hem så for vi och hämtade skräpmat i Sangis ;p hehe. Sen satt jag och pluggade och så såg vi Andra Avenyn mellan varven.

Ska nu ta och gå ut och kolla på ena fälgen, Fredrik säger att den inte ser så fin ut och vill att jag ska komma och titta..
Sen blir det nog plugg.


Nu får det räcka.

Har suttit från de att jag skrev förra inlägget tills nu med att skriva om falluppgiften och försökt hitta information på andra frågan, men eftersom jag inte förstår frågan och då inte fattar vad jag ska söka efter så gav jag upp, fick skicka in en halvklar uppgift. Skrev dock att jag inte förstår den och verkligen skulle behöva hjälp. Så man får väl se..

Lite nervös inför nästa vecka, står på schemat att det kommer vara muntlig redovisning. Håller typ på att skita på mig vid tanken.. usch. Blir att förbereda uppgift 3 och 4 i helgen, åtminståne uppgift 3, så att jag slipper panikplugga på den till på tisdag.

Håller dessutom på att få slut på snus.. Har 3 st kvar.. Får hoppas Fredrik kommer hem snart! Har varit så duktig den här veckan, har klarat mig på 3 snusdosor sedan jag vaknade i söndags! :) Senaste tiden har det gått i princip en om dagen, så det är ganska fint jag minskat ändå :)
Har tänkt minska snusningen mer och mer, känner att jag börjar vara färdig med det.
Är inte bara snusningen jag minskat på, har försökt att minska på bröd, pasta, potatis osv :) Bröd äter jag väldigt sällan, har blivit fil och flingor till frukost.
Middagarna blir inte av alls, eller så har det blivit fil och flingor där med, eftersom jag inte har någon inspiration alls till att laga mat åt mig själv. Senaste 3 veckorna har jag försökt ha kött eller kyckling färdigstekt och äter det tillsammans med sallad.

Nå, nu börjar hundarna skälla så vet inte om de är Löken som kört in på gården :) Så ska väl ta och gå och kolla :)

Faaan

Precis när jag kommit igång med pluggandet så dog mitt internet.. Jävla skit!
Blev så förbannad eftersom datorn hänge upp sig när den försökte ladda upp en ny sida.. Så det var bara att stänga ner all skit och skrika..
Sms:ade Fredrik och var irriterad, då ringde han upp mig och sa att det kanske är teknikern som kommit, eftersom de ringt i måndags och sagt att dem kommer ut torsdag eller fredag. Men GREAT! Är ju bra att han informerar mig om sådana saker, jag hade ju lika gärna kunnat vara någon annanstans än hemma!
Nå, efter ett tag kom teknikern och knackade på dörren. Gjorde lite mätningar och sen försvann han igen. Tog ett bra tag innan han kom tillbaka och gjorde om samma mätningar.
Jaja. Nu ska allt funka som vanligt igen.
Avbrottet gjorde mig dock väldigt arg, så har fortfarande inte börjat om med pluggningen. Dumt egentligen, men om inspirationen är borta, vad ska jag då göra?
Motivationen ligger på noll, och jag blir bara mer förbannad.
Jag är irriterad på Fredrik för att han inte berättat för mig att teknikern mest troligt skulle komma idag, då hade jag kunnat förbereda mig på avbrott. Samtidigt så klandrar jag honom inte, mitt minne är precis lika dåligt som hans :p
Sen är jag förbannad över att det ALLTID ska vara något som kommer emellan när jag ska göra något som kräver min fulla koncentration.

Nä. Tar och går ut med pojkarna på gården en sväng och hämtar in posten innan jag sätter mig med böckerna i famnen för 3:e gången idag..


Torsdag

Igår blev det några timmars plugg. Stängde av tv:n efter maten och sa åt Ronja att det inte blir något leka med datorn, se tv eller annat förrän hon pluggat klart. Gick väl ganska bra att köra med den taktiken ;)
Satt själv också och försökte plugga, gick väl sisådär. Tog lääänge innan jag började fatta något. Hann dock inte börja skriva något då jag letade efter information i boken. Så nu vet jag på ett ungefär vad jag ska skriva, så det ska jag göra idag. Uppgiften ska skickas in idag också, så det går inte att ligga på latsidan.

Känns sjukt att ha vaknat 6.50!! Hade stoppat alarmet på 6.00 men råkade somna om mellan alarmen ;p Som tur var så var Ronja vaken och väckte mig så vi kunde ta oss till bussen i tid :)
Så de är väl de man hunnit göra, cykla med Ronja till bussen, vara ute med hundarna och ätit lite frukost. Ser på Vakna! med the voice för första gången på lääänge. Bojkottade de programmet när Paul slutade.. Men nu får man väl börja ge de en ny chans.

Ska väl snart sätta igång och skriva på uppgiften så gott det går. Måste bara vakna till liv lite mer, är helt grötig i huvudet.

Onsdag

Varit hos läkaren idag, fick utskrivet nå tabletter som jag ska ta i 10 dagar.. Så jag hoppas på att maskineriet kommer igång som det ska..

Något luktar snuskigt illa här inne i vardagsrummet. Typ ruttet. Vette fan vad de är. Försökt sniffa mig fram till lukten men hittar inte boven..
Nå, nu hinner jag inte sitta och fundera uti lukten längre, måste hoppa i bilen och åka till Kalix och hämta syster Ronja som ska sova här ikväll. Stackarn kommer bli tokig när hon ser hur äckligt de är här just nu :p haha.

Blir plugg för mig och syrran idag. Hoppas på att min uppgift inte tar allt för länge att göra så jag kan städa.

Förvirrad

Jag är som en virrig höna just nu.
Lyckades få tag i studiematerialet. Nu sitter jag här som ett jävla frågetecken. Fattar inte någonting. Förstår inte hur det här med Komvux går till.
Nu har jag börjat med en kurs, men nästa då? Vet inte vem jag ska ställa mina frågor till när det gäller de kommande kurserna.
Tittade igenom schemat, och får panik! Om 3 veckor ska jag ut på praktik, men vafan. Då vet jag inte om de är dem som sätter ut en någonstans, eller om man ska söka själv!? 3 veckor är inte långt borta, så jag blev väldigt stressad över det..
Sedan böckerna, bara denna bok som jag har nu till den här kursen.. I papprena jag fått så står det 3 olika böcker, så vette fan vilken som gäller. Men de kanske inte spelar någon roll, bara de är någon liknande? Boken jag har stod åtminståne med på litteraturlistan..

Direkt jag kom hem så satte jag mig ner och påbörjade ett mail till läraren. Hade en massa frågor men när jag väl satt med mailen framme så kom jag inte ihåg en enda fråga. Lyckades till slut klämma fram några frågor, så får hoppas läraren svarar snabbt så jag får någon information och slipper känna mig såhär stressad.

Nå. Ska ta och fixa något att äta innan jag sätter igång med första uppgiften som ska skickas in idag.
Egentligen borde jag ju vara van vid detta, stressad och oinformerad om hur saker går till, de var ju liksom vardagen på Naturbruks.. hehe.

Tisdag

Idag tog jag mig en liten sovmorgon.. Var egentligen inte planerat men sov så tungt när alarmet gick igång så det blev att sova en liten stund extra ;p
Ska på ett tag börja åka in till Kalix och ge det ett nytt försök, hoppas jag får mitt material idag, annars blir jag tokig! Blir så irriterad när jag åker iväg någonstans helt i onödan..

Annars luktar det illa här i huset, typ lax.. Eller så är det kattlådan som luktar. Vette fan. Blä.

Uttråkad..

Just nu är jag så förbaskat uttråkad, vet inte alls vad jag ska hitta på. Bläää..

va fan..

Blir så irriterad när något går emot mig.
Fick mail om att jag skulle komma in idag och gå till receptionen för att få studiematerial. Jo, gick ju lätt. När jag kommer dit så finns det en såå "fin" lapp där, och där står det att receptionen är stängd idag. Wohooo.. Där studievägledaren sitter var det också kolsvart. Så verkar som att varenda kotte är borta idag.
Får göra ett nytt försök imorgon. Får verkligen hoppas att jag får mina grejer imorgon. Vill sätta igång och plugga NU!
Hittade en kvinna där, och hon sa att jag skulle komma tillbaka efter 13 tiden. Satt i 2 timmar och väntade, satt först i bilen och funderade på vad jag skulle hitta på. Hade i princip inget batteri på mobilen så jag bestämde mig för att gå in på biblioteket och sitta där. När klockan blev ett så gick jag upp för att kolla receptionen, fortfarande kolsvart överallt. Blev så irriterad så jag åkte hem. Orkade inte sitta där nå mer.

Här hemma har jag inte gjort mycket, åt en liten lunch som bestod av tonfisksallad. Hade sallad kvar sen i lördags, så jag tänkte att de är lika bra att äta upp den. Hittade en tonfiskburk så aa, jag slog till. Nu är jag åtminståne inte hungrig längre :)

Ska nu ta och gå ut och se om jag måste fylla på vatten i bilen :) Fredrik ville att jag skulle hålla koll på vattennivån eftersom han bytte termostaten i goffen igår och inte fick in lika mycket vatten som han fått ut..

Måndag

Känner mig väldigt duktig som lyckades kliva upp nio från sängen ;)
Hunnit duscha, gå ut med hundarna och matat dem, ätit frukost osv. Nu ska jag börja hoppa in i bilen och åka in till Kalix för att hämta lite studiematerial! Ska även in hos studievägledaren en sväng, har lite frågetecken som jag vill ha svar på :)

Söndag

Middagen är snart klar, mmm vad gott det ska bli med torsksoppa :D Fredrik kommer in titt som tätt och frågar om maten snart är klar, han tycker verkligen om den här soppan. Han till och med tjatar mer efter den än efter köttfärssoppa :p haha. Då är den god! ;)

Idag har vi inte gjort sådär jätte mycket, fixat in lite ved, varit in till Kalix och köpt lite grejer till bilarna och sedan har Fredrik börjat fixa bilarna och jag har stått framför spisen.

Nä. Ska väl gå och kolla om soppan är klar :)

Lördag

Igår så började vi storstäda sovrummet mitt i natten xD hehe. Vi båda tyckte att det luktade äckligt där inne och att det började vara dags att byta sängkläder. Var riktigt skönt att lägga sig i ett rent sovrum. Att lägga sig i en renbäddad säng är bland det mysigaste som finns! mmmm!
Idag när jag vaknade blev det en kort promenad med hundarna :) Tänkte börja om dagen lite och ta korta promenader när de ska ut för att kissa, istället för att vara på gården för att göra kissrundan :) Dock är jag fruktansvärt mörkrädd så på kvällarna kommer det nog bli så att de får gå ut på gården.. Om jag nu vill släppa ut dem av rädsla för den där förbaskade skabbräven..

Var till Happis en sväng idag och lämnade lite papper åt mamma. Spelade spel och lekte lite med lillasyster Moa, kittlade halvt ihjäl lillebror Anton och pratade med mamma :)
Här hemma har vi sen inte gjort sådär jätte mycket. Blev tillslut så att jag började laga mat, biff med bambuskott och champinjoner! För mig blev det väl OK, Fredrik tyckte det blev gott, de insåg jag när han öste på den 3:e portionen :p hehe.

Nu sitter vi och kollar på Andra Avenyn och myser i soffan :)
Får se vad som händer imorgon, tror det blir att byta däck och möjligtvis börja rensa garaget :)

!!

Jävlar, det gick snabbt! Hann i princip inte ens publicera de förra inlägget så fick jag ett mejl från läraren! :D Imorgon ska jag dit och hämta material, kursen börjar på måndag! Blir en mjukstart här hemma under nästa vecka då vi inte kommer ha någon lärare på plats. Detta känns bra!

Nu ut på prommis! :D

Torsdag

Bra att man får tag i den som man måste ha tag i denna vecka. Får fortsätta terrorisera telefonen i några timmar till..
Nå ska väl nu ta och förbereda mig inför en promenad med vovvarna.

Trött..

Suttit och tagit bort gamla logginlägg på facebook. Tog några timmar innan jag var klar.. Under tiden som jag höll på och ta bort inläggen så läste jag dem, och insåg att jag förändrats väldigt mycket. Bara sättet jag skrev på i början när jag skaffade facebook får mig att må illa. Fyfan vilken barnrumpa, och ändå är det bara 2 år sedan.
Insåg också hur mycket jag slutat göra. Jag läser i princip aldrig. Kommer inte ihåg när jag öppnade en bok senast.. I somras? I början på sommaren typ?
Jag brukade baka väldigt ofta, nu har jag inte bakat på länge. Brukade göra äppelpaj, kladdkaka osv flera gånger i månaden.
Vi brukade göra middag flera gånger i veckan, nu får man vara glad om man orkar laga mat en gång under helgen.
Har ingen inspiration längre till att göra det jag tycker om, dvs läsa och baka. Hoppas att jag snart hittar tillbaka till den delen av mig själv, för jag saknar det.. Förstår inte vart min inspiration försvunnit :(

Sängen. Väldigt trött.

Onsdag

Idag har jag förberett mig inför plugg! Sudd, stift till min stiftpenna, en mapp och ett skrivblock är inköpt! Nu är jag i princip redo för att börja plugga. hehe.
Dock är nerverna lite som de är, blir så stressad när jag inte får svar på mina frågor direkt. Hade hoppats på att någon av lärarna hade svarat på mitt mejl jag skickade igår, men min mejl är tom. Fan också. Får hoppas att jag får ett svar imorgon.. Får jag inget svar imorgon så kommer jag få det hett om öronen på fredag.. hoh hoh..

Nä. Ska väl ta och fortsätta på mitt projekt.. Insåg precis att jag nog bara är halvklar.. Eller de beror på hur stor jag egentligen vill ha den.. Fan också..

Jag gjorde det!

Tog en jävla tid innan jag fick prata med studievägledaren, men efter några om och men, bestämde jag mig för en utbildning. DEN BÖRJAR PÅ MÅNDAG!! Sjukt nervös och taggad!
Blev lite akut att hitta boken som jag ska ha, tänkte först ta en begagnad, men de jag hittade var nästan lika dyra som en ny, och eftersom de är så kort om tid vågade jag inte göra annat än att klicka hem en från nätet.. Sved verkligen! Får hoppas boken hinner komma.. Med min tur så gör den inte det.. Men finns inte så mycket man kan göra åt det liksom..
Nu blir man ju nyfiken, vad ska jag gå för utbildning? Jo, jag ska uska utbildning!
Först är det vårdbiträde, men till hösten 2012 så kommer jag fortsätta och bli uska :) Uska är egentligen inget jag är sugen på, men jag valde det för att få en grund inför det jag är intresserad av, då ser jag lite hur det är och om vård är något jag är intresserad utav :)
Mamma lät värre glad när jag berättade för henne :) hihi.
Suttit och diskuterat med Fredrik om hur man ska göra med pengarna.. Ska jag ta lån eller inte? De lilla bidraget man får räcker ju inte långt.. Nå, ska ta och prata med studievägledaren när jag får tid och höra hur de där funkar :)

Känner mig nu ganska på topp :) Ska bli så skönt att få något att göra! och framför allt: Slippa arbetsförmedlingen!
Fick mig iallafall ett gott skratt när jag var på arbetsförmedlingen och avanmälde mig :p Gubben där började prata för fullt om en massa strunt.. "neeej.. Meeenn.. Vi får hoppas att det inte kommer fler och ska avanmäla sig för då har ju vi snart inget jobb kvar!" :p ojojoj, mitt problem kanske? :p haha.

Aja, nu ska jag fortsätta se Greys anatomy medans jag pysslar på mitt projekt :) Är ändå inte så många timmar kvar, om man jämför med vad jag lagt ner på den :p haha. Kanske några veckor om jag ligger i.. Men projektet lär läggas på hyllan när jag börjar plugga, för jag ska köra stenhårt med pluggningen!


Måndag

Idag har jag i princip bara suttit här hemma och möglat, inte fått något vettigt gjort.. som vanligt..
Har åtminståne skrivit en liten lista på vad jag ska göra imorgon.
Så aa. Imorgon ska jag ta tummen ur röven och fara in till Kalix och se om jag lyckas få komma in och prata om utbildningsalternativ.
Finns massa intressanta yrken, men hur ska jag kunna veta om det är rätt för mig?! Så jävla svårt alltså..
Nå, lika bra att fara dit och bolla lite idéer. Då kanske jag kommer någonstans med mina tankar och funderingar. Man måste ju börja någonstans.
Kanske tar en sväng förbi arbetsförmedlingen när jag ändå är i Kalix, nog för att jag dit på onsdag, men handledaren mailade mig och ville att jag skulle komma in i veckan? Till kundtjänstmottagningen? Fattar ingenting.
Men men.. Ska se ett sista avsnitt av Greys anatomy innan jag går ut med mina pojkar för en nattkiss och sedan hoppar i sängen :)


Söndag

Hatar att vakna upp på morgonen med täppt näsa. Den här förkylningen vägrar att ge sig, och är som värst när jag vaknar. Får ta hur mycket nässpray som helst för att få upp stocket i näsan.. usch.

Idag hann jag i princip inte vakna till liv så åkte jag och Fredrik iväg, inte någon lång bit, bara en bit, för att prata med hans pappa. Någon har tjuvskjutit en älgko och den låg slaktad en liten bit ifrån oss.. Polisen hade varit där och fått fram bitar av kulan också, de fick fram så pass mycket från kulan så att man kan se "mönstret", hittar inte det rätta ordet just nu. Mitt huvud vill inte direkt samarbeta.
Förstår inte varför man ska hålla på med tjuvjakt. Det förstör bara för alla andra.. Men men, inte så mycket man kan göra åt det, det finns ju egoistiska idioter här i världen. Får hoppas att det kommer fram vem de var, så den jäveln kan få sitt straff.

Efter att vi pratat med Kjell så åkte vi in till Kalix och köpte snus och kattmat.
Känner mig hängig igen. Ont i hela kroppen, skrek som en tok när Fredrik försökte smörja in lite Zon på de ondaste ställena.
Hoppas verkligen inte det är feber på G igen, för då blir jag tokig.

Nä, nu ska jag "pyssla" lite innan jag lägger mig i sängen.. Inte mycket kvar nu innan mitt projekt är klart att användas! :D


Lördag

Guuuuud så skönt! Nyss åkte de sista kattungarna iväg!

Tidigare idag var det ett ungt par från Gällivare som kom hit och hämtade en kattunge.
Vi fixade oss och åkte iväg till Kalix, käkade på Buffone och for sedan och bowlade med Fredriks familj och en del av släkten. Jag fick stå över bowling idag, har fått så jävla ont i typ höften och svanken, antingen någon inflammation eller någon nerv som kommit i kläm.. 
När vi var påväg in till Kalix fick jag ett samtal av en kvinna som ville köpa kattungarna. Hon var nyss här och hämtade de två sista, visade sig att hon också var från Gällivare :p haha. 

Nu är det tyst och skönt här inne! Känner mig redan mycket bättre med tanke på att jag inte kommer behöva dammsuga flera gånger om dagen pga att kattungarna sprättat kattsand i hela huset, eller rensa kattlådorna morgon och kväll.. ooooh så skönt!

Ska nu ta och tvinga Fredrik att massera in lite zon där jag har så ont..


Fredag

Har inte orkat blogga under veckan, kände att det var totalt onödigt när jag ändå inte skriver nå vettigt.

Inte gjort sådär jätte mycket under veckan. Tisdag åkte jag in till Kalix, plockade upp syster Ronja från skolan och så for vi och fikade lite innan hon hoppade på bussen hem. Städade sen när jag kom hem.
Onsdag städade jag lite i väntan på min mommo som skulle komma hit. När hon kom så pratade vi bara en massa och sedan började hon att baka en massa anisbröd :) Nom!
Igår satt jag mest i soffan och gjorde ingenting, tills Fredrik kom hem. i och för sig satt vi i soffan även när han kom hem, men då hade jag iallafall sällskap :)

Idag sov jag länge, orkade inte stiga upp. Fredrik väckte mig till slut och hoppade då i duschen direkt.
Tror vi snart ska åka in till Kalix och handla. Vet inte vad vi ska göra sen.
Imorgon verkar det vara bowling som står på schemat. Blir nog roligt :)

Söndag

Då välkomnar vi en jätte mysig hosta. Nooot. Nå, de betyder väl att jag är påväg att bli frisk? Hoppas de.

Vet inte om de är hostmedicinen som gör det, men känner mig helt konstig i kroppen, speciellt i huvudet. Så orkar inte sitta och skriva en massa strunt :p

Lördag

Fyfan vad tungt det var att jobba idag.
När jag vaknade på morgonen var jag så täppt i näsan så fick överdosera nässpray nå fruktansvärt. Har överdoserat hela dagen men ändå har jag svårt att andas genom näsan, så det är en jävla förkylning jag fått nu.
Var inte alls roligt att jobba när jag var tvungen att andas med öppen mun och är helt tung i huvudet. uscha.

Hoppas verkligen jag blir frisk snart för jag orkar inte med den här förkylningen, den tar verkligen kål på mig. Den är värre nu än den jag hade sist.

RSS 2.0