Doula

Såg att det ska börja en Doula utbildning/kurs i Luleå om det är nog många som anmäler sig. 
Alltså... Snacka om att jag är sjukt sugen! Dock verkar det kosta 4500kr. Inte mycket pengar i sig, men man tjänar ju inte direkt några pengar på att vara Doula, det är mer en rolig grej.
Jag har under väldigt lång tid funderat på att läsa till sjuksköterska, för att sedan kunna läsa vidare till barnmorska. Enda problemet där är ju att jag inte alls har någon erfarenhet av förlossning, mödravård osv, mer än det jag sett på tv, läst i böcker/tidningar/på internet m.m.. Så jag vet ju inte ens om det är något jag verkligen vill jobba med? Men tankarna har ju funnits där så länge, så det kanske vore ett jobb för mig?! Det liksom pirrar i magen när jag tänker på att jobba inom mödravården!
Har alltid varit förtjust i barn, det känns som att barn är min grej. Sen när jag började Usk utbildningen på Komvux öppnades intresset ännu mer för att jobba inom sjukvården. Sökte flera gånger jobb som Usk på förlossningen i Gällivare, när vi hade planer på att flytta dit. Dock är det hårt tryck inom det området, att vara Usk på en förlossningsavdelning och på BB är väldigt populärt just nu. Nu är det ju inte längre aktuellt när vi köpt huset. Sunderbyn är nu närmsta ställe att jobba på inom förlossning, men då är det ju en bit att pendla.. Och skulle jag lyckas få ett jobb där sen då? 
Som Doula får jag ju se lite hur det är att arbeta inom det yrket.. Måste verkligen ta mig en riktig funderare!
Tror iallafall att jag ska göra ett besök på Komvux igen till hösten. Matte B är något som jag verkligen måste fixa, ångrar att jag inte läste det på gymnasiet.. 
Mycket tankar och planer som far runt i huvudet på mig just nu.. Extra jobbigt pga min Adhd, som gör sig mer påmind nu när jag fått avsluta medicineringen. Men samtidigt har jag börjat tänka annorlunda på senaste tiden, jag vill ha en bra utbildning, vara en bra förebild för vårat barn samtidigt som jag vill ge detta barn en trygg uppväxt där båda föräldrarna har arbete och en bra ekonomi..
Många tankar, många beslut...
 

Kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Ditt namn tack!:
Kommer du tillbaka?

E-postadress: (ej nödvändigt)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0